ایجاد نهاد رگولاتوری مهمترین درخواست در کنفرانس نفت ایران 2017
در کنفرانس نفت ایران 2017 ، ایجاد نهاد رگولاتوری نفت و گاز،مهمترین خواسته فعالان بخش خصوصی در این حوزه بیان شد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، سید حمید حسینی رئیس کنفرانس در مراسم افتتاحیه افزود: تأمین مالی و ایجاد نهاد رگولاتوری در بخش نفت و گاز مهمترین چالش های فعالیت بخش خصوصی در این صنعت است که امیدواریم با همکاری دولت این مشکلات رفع شود.
وی گفت: درباره تأمین مالی مذاکرات خوبی با صندوق توسعه ملی و کارگروه تأمین مالی انجام شده است که امیدواریم بتواند بخشی از مشکلات بخش خصوصی در حوزه نفت و گاز را حل کند.
حسینی افزود: اعتقاد داریم با ایجاد نهاد رگولاتوری، تنظیم مقررات در حوزه نفت و گاز باید خارج از دولت شکل گیرد اگرچه شورای رقابت داریم اما به شورای تخصصی و نهاد مستقل برای نفت و گاز نیاز داریم که با دیده شدن این امر در قانون وزارت نفت و موافقت شورای رقابت، موضوع به دولت رفته که با وجود تصویب رگولاتوری برق در دولت، رگولاتوری نفت هنوز تصویب نشده است.
وی با ابراز امیدواری به تصویب هرچه سریعتر نهاد رگولاتوری نفت و گاز در دولت گفت: اگر این اقدامات نرم افزاری و سخت افزاری را انجام دهیم می توانیم به اهداف برنامه ششم دست یابیم.
این فعال صنعت نفت افزود: در برنامه ششم دولت به تضمین تأمین مالی بخش خصوصی مجاز شده است که با این اقدام می توان تحرک لازم را در بخش های میان دستی و پایین دستی نفت ایجاد کرد.
حسینی گفت: علاوه بر موثر بودن تحرکات دیپلماسی سیاسی، دیپلماسی اقتصادی نیز که از طریق عقد قرارداد با شرکت های بزرگ مانند ایرباس، بوئینگ، هیوندایی، دوو و لینده در حال اجرایی شدن است می تواند راه را برای ورود منابع مالی به کشور باز کند.
وی افزود: با اجرایی شدن تفاهم نامه ها در جهت قراردادهای جدید نفتی با 30 شرکت بزرگ بین المللی، راه برای ورود بخش خصوصی در صنعت نفت و گاز و توسعه همکاری ها در دیگر بخش ها فراهم می شود.
حسینی گفت: هم اکنون برای دریافت دانش فنی و فناوری، خرید تجهیزات، نقل و انتقالات پول در خرید و فروش های معمولی و خدمات تجاری مشکلی نداریم اما در تأمین مالی هنوز نتوانستیم مشکلات موجود را حل کنیم که امیدواریم مشکلات پیش رو را حل کنیم که امیدواریم اقدامات کنونی مثمرثمر باشد.
وی گفت: تقویت بنیه دفاعی کشور و حضور پر قدرت ایران در منطقه به تحکیم موقعیت و پذیرش ایران به عنوان قدرت منطقه ای کمک می کند ضمن اینکه با توجه به جاذبه سرمایه گذاری در ایران می توانیم به توسعه صنعت پایین دستی نفت و گاز اقدام کنیم.