جامعه بین المللی توقف درگیریها در سودان جنوبی را خواستار شد
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری شین هوا، جامعه بین المللی توقف خشونت ها و درگیریها را در سودان جنوبی که تا کنون صدها کشته و میلیونها آواره بر جا گذاشته است، خواستار شد.
اتحادیه آفریقا، سازمان ملل متحد، تشکیلات بین دولتی توسعه IGAD ( که شامل هشت کشور شرق آفریقا است) در بیانیه مشترکی که در جوبا پایتخت سودان جنوبی در اختیار رسانه ها قرار داده شد ضمن ابراز نگرانی عمیق از تداوم خشونتها و درگیریها و خطر وقوع مناقشه قومی جدید در سودان جنوبی طرفهای درگیر در این کشور را به آتش بس دعوت کردند.
طبق این بیانیه سازمانهای یادشده بر تعهد مستمر و جمعی خود برای برقراری صلح، امنیت و ثبات پایدار در سودان جنوبی و همچنین بر اراده خود برای همکاری بیشتر به منظور حمایت از روند صلح این کشور تاکید کردند و استقرار هر چه زودتر نیروی صلحبان بین المللی را در سودان جنوبی خواستار شدند.
انکوسازانا دلامینی زوما رئیس کمیسیون آفریقا و آنتونیو گوترش دبیر کل جدید سازمان ملل متحد در رایزنی هایی که در حاشیه نشست سران اتحادیه آفریقا تحت سرپرستی هایله مریم دسالین نخست وزیر اتیوپی و رئیس ایگاد در خصوص اوضاع امنیتی و انسانی حاکم بر سودان جنوبی و شرایط استقرار نیروی صلحبان در این کشور برگزار شده بود، شرکت کردند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد دوازدهم اوت سال گذشته با تصویب قطعنامه ای موافقت خود را با اعزام این نیروی ملیتی به سودان جنوبی اعلام کرد. شورای امنیت دولت سودان جنوبی را نیز ملزم کرد شرایط استقرار این نیروی منطقه ای را فراهم کند در غیر این صورت باید منتظر تحریمهای سازمان ملل متحد باشد. مقامات جوبا پس از تردیدهای فراوان سرانجام موافقت خود را با این خواسته شورای امنیت اعلام کردند با این حال هنوز هم برخی مسایل مربوط به این ماموریت به ویژه کشورهای مشارکت کننده در این عملیات صلحبانی، مدت عملیات این نیرو و چارچوب دقیق ماموریت این نیرو مشخص نشده است.
از دسامبر سال دو هزار و سیزده که سودان جنوبی در بن بست سیاسی قرار گرفت این کشور تازه استقلال یافته آفریقایی با چالشها و بحرانهای متعدد روبرو بوده است. بحران سیاسی و امنیتی سودان جنوبی یکی از گسترده ترین موجهای آوارگی را در جهان به وجود آورده و زندگی میلیونها نفر را فلج کرده است. جامعه بین المللی تنها راه پایان دادن به مناقشه سودان جنوبی را اجرای توافق نامه ای می داند که سال دو هزار و پانزده میان گروههای رقیب در این کشور امضا شد.
طبق اعلام سازمان ملل متحد درگیریهای مسلحانه در سودان جنوبی دهها هزار کشته و بیش از سه میلیون آواره بر جا گذاشته است. بیش از یک میلیون و هشتصد هزار تن از ساکنان سودان جنوبی که نیمی از آنها کودک هستند، در داخل این کشور آواره شده اند و بیش از یک میلیون و سیصد نفر نیز به کشورهای همسایه فرار کرده اند.