جزیره کیش میزبان بیش از 10 هزار پرنده مهاجر+ فیلم
منع شکار و حفظ حریم دریا موجب افزایش تمایل پرندگان برای کوچ زمستانه به جزیره کیش است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، رئیس اداره محیط زیست کیش گفت: در قانون حفاظت محیط زیست ، حریم دریا 60 متر تعریف شده اما براساس طرح جامع کیش حریم دریا 120 متر است و یکی از مهمترین عوامل تمایل پرندگان مهاجر برای سفر به کیش ، سالم ماندن زیستگاه آنها به ویژه ساحل است.
مریم محمدی افزود: منع شکار عامل دیگری است که موجب حفظ جمعیت پرندگان می شود.
سید علی جبلی محیط بان محیط زیست نیز با اشاره به اینکه پرندگان مهاجر معمولا بیش از 7 هزار کیلومتر پرواز می کنند تا به کیش برسند، گفت: بسیاری از پرندگان به مدارهای پایین تر هم کوچ و گاهی تا 10 هزار کیلومتر پرواز می کنند.
وی افزود: پرندگان قد بلند و سفیدی که در بلوارها و میادین کیش به چشم می خورند، گاوچرانک از خانواده حواصیل هستند و دلیل انتخاب نامشان چریدن در علف ها و چمن های فضای سبز است.
جبلی ادامه داد: مهمترین فایده این پرنده خوردن حشرات و آفات است و در کنترل آفات گیاهان و فضای سبز نقش موثری دارند.
این محیط بان به نحوه مهاجرت پرندگان هم اشاره کرد و گفت: پرندگان یک رد یاب طبیعی در بدن خود دارند که مسیرها را تشخیص می دهند و هیچگاه فراموش نمی کنند و گم نمی شوند.
مریم محمدی به مهاجرت سالانه بیش از 10 هزار پرنده به کیش اشاره کرد و گفت: 200 گونه پرنده در کیش ثبت شده است که بیش از 70 درصد آنها مهاجر هستند.
حواصیل،انواع کاکایی(سر سیاه ، خزری و صورتی ) اگرت ،گیلانشاه ، بالابان ، فلامینگو،صدف خور،آبچِلیک، سلیم طوقی، انواع تَلیله ، پرستوی دریایی، کوکِر، جغد سفید، بادخورَک کوهی، هدهد، چلچله، دُم جنبانک و انواع سنگ چشم از جمله پرندگانی هستند که به کیش مهاجرت می کنند.
وی افزود: برای حفاظت از گونه های مختلف پرندگان ، جمعیت مرغ های مهاجم مانند مرغ مینا به صورت مداوم کنترل می شود .
پرندگان مهاجر که از اوایل آبان به کیش سفر می کنند تا پایان اردیبهشت میهمان جزیره کیش هستند.