هدیه ترامپ به عربستان و گروههای تروریستی
دو فرمان دونالد ترامپ، صداقت وی در امن سازی امریکا و مبارزه با گروههای تروریستی از جمله داعش را زیر سوال برده است.
دونالد ترامپ رئیس جمهور جدید امریکا یک هفته پس از شروع فعالیت های رسمی در کاخ سفید دستور اجرای طرحی را صادر کرد که نامش طرح حفظ کشور از ورود تروریست های خارجی است و بر اساس آن ورود شهروندان هفت کشور از جمله ایران به مدت سه ماه به امریکا متوقف شد.
ترامپ گفته است: این دستور برای حفظ کشور از ورود تروریست های خارجی به ایالات متحده است.
به موازات این دستور، ترامپ فرمان دیگری را برای مبارزه با گروه تروریستی داعش تا شکست کامل آن صادر کرد.
در متن فرمان ترامپ که در پایگاه اینترنتی کاخ سفید منتشر شده، در تشریح چرایی مبارزه با داعش به ریشه های تکفیری و افراطی این گروه به عنوان یکی از شریرترین و تهاجمی ترین تهدیدها و همچنین تلاش این گروه برای افراطی کردن شهروندان امریکایی اشاره شده است.
ترامپ در فرمان خود در مورد شیوه مبارزه با این گروه تروریستی، تاکید کرده است که این شیوه باید شامل دیپلماسی عمومی، عملیات اطلاعاتی و راهبردهای سایبری به منظور منزوی و نامشروع کردن داعش و ایدئولوژی فراطی آن باشد.
در بخش دیگری از این شیوه مبارزه، ترامپ دستور داده است که ساز و کارهایی به منظور قطع یا محدود کردن حمایت های مالی از داعش از جمله نقل و انتقال های مالی، پولشویی، درآمدهای نفتی، قاچاق انسان، فروش آثار هنری و تاریخی غارت شده و دیگر منابع درآمدی آن نیز اتخاذ شود.
در مورد دو فرمان ترامپ دو نکته مهم به نظر می رسد که با توجه به آنها می توان در صداقت ترامپ در مبارزه با تروریسم تردید کرد. نخست اینکه در فرمان اول علاوه بر ایران نام عراق، سوریه، لیبی، سومالی، سودان و یمن نیز آمده است، بررسی سوابق حملات تروریستی در خاک امریکا از این واقعیت مهم پرده بر می دارد که در هیچ یک از این حملات اتباع ایرانی حضور نداشته اند و بیشتر عاملان حملات تروریستی از اتباع سعودی بوده اند که نمونه بارز آن حملات 11 سپتامبر است که از 19 عامل این عملیات 15 نفر آنها اتباع عربستان بوده اند که با سفارت این کشور در امریکا هم تماس داشته اند. اسنادی نیز اخیرا منتشر شد که حکایت از آن داشت چند تن از این افراد از همسر بندر بن سلطان سفیر وقت سعودی ها در واشنگتن حمایت های مالی دریافت کرده اند.
حال سوال اینجاست اگر هدف ترامپ از صدور چنین فرمانی حفظ امنیت امریکا از ورود تروریست های خارجی به کشورش است پس چرا نام عربستان در این فهرست قرار ندارد؟
دوم اینکه در فرمان ترامپ در مورد علت مبارزه با داعش به موارد مهمی چون ریشه های ایدئولوژیک و تفکر افراطی این گروه، تلاش این گروه برای افراطی کردن شهروندان امریکایی، اشاره شده و در مورد مبارزه با آن هم که به اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از حمایت های مالی و غیره این گروه تاکید شده است که به آنها اشاره شد.
سوال اینجاست که آیا مشاوران ترامپ به وی نگفته اند که ریشه های ایدئولوژی افراطی و تکفیری که به تشکیل صدها گروه تروریستی از جمله داعش ، النصره، القاعده ، طالبان و بوکوحرام و... در سراسر جهان شده در آئین فرقه وهابیت یکی از نسخه های جعلی اسلام قرار دارد که کانون آن در عربستان و در خدمت تثبیت حکومت آل سعود است؟
یا اینکه آیا وی نمی داند یا مشاورانش به او نگفته اند که رشد و نمو چنین گروههای تروریستی حاصل از هزینه دلارهای نفتی سعودی ها برای تاسیس مدارس دینی در سراسر جهان یا کمک های مالی عربستان در پوشش بنیادهای خیریه و کمک های مالی به این گروهها در سراسر جهان است؟ آیا اوقانون جاستا در خصوص پیگیری سعودی ها به سبب دست داشتن در حملات 11 سپتامبر را فراموش کرده است؟ آیا به راستی دونالد ترامپ به دنبال امن ساختن امریکاست یا با ممنوع ساختن ورود دانشمندان، دانشجویان و هنرمندان ایرانی به امریکا و باز گذاشتن پای ترویستهای تکفیری به این کشور، به دنبال منافع شخصی خود در عربستان است.
بر اساس این واقعیت هاست که واکنش توئیتری محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران به قانون منع ورود ایرانیان به امریکا معناپذیراست که نوشت: منع سفر مسلمانان به آمریکا در تاریخ به عنوان یک هدیه بزرگ به افراطیون و حامیان آنها به ثبت خواهد رسید.
آقای ظریف در ادامه برای افشای دروغ بودن ادعاهای ترامپ افزود: برخلاف آمریکا، تمام کسانی که ویزای معتبر ایران را در دست دارند، به گرمی مورد استقبال قرار میگیرند.
-------------------------------------
بررسی و تحلیل/ رضا محمدمراد