به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ واکنشها به فرمان اجرایی رئیس جمهور آمریکا درباره ایجاد محدودیت سفر به این کشور ادامه دارد
اعتراض دو نماینده دموکرات کنگره به فرمان اجرایی ترامپ
جرولد نادلر، از نمایندگان شهر نیویورک در کنگره آمریکا در گفتگو با سی ان ان تاکید کرد اقدام ترامپ در صدور فرمان اجرایی مبنی بر جلوگیری از ورود اتباع هفت کشور خاورمیانه و شمال آفریقا به آمریکا، نه تنها اقدامی تنفرانگیز است بلکه نتیجه ی معکوس خواهد داشت. هدف از صدور این فرمان حفاظت از آمریکا در برابر تروریست ها اعلام شده اما حقیقت ماجرا این است که هیچ اقدام تروریستی از پیش از حملات تروریستی یازدهم سپتامبر سال 2001 تا کنون بدست هیچ یک از اتباع هفت کشوری که رئیس جمهور نام برده گزارش نشده است. برعکس بیشتر تروریست هایی که یازدهم سپتامبر را رقم زدند از اتباع عربستان سعودی بودند اما عربستان در این فرمان قرار ندارد.
نیدیا ولاسکوئس، دیگر نماینده شهر نیویورک در مجلس نمایندگان خود را نماینده منطقه ای معرفی کرد که کارگران مهاجر در آن سکونت دارند و خطاب به ترامپ فریاد زد: کاری که کردی شرم آور است. این اقدام شما نه تنها در میان جوامع کارگری در آمریکا سردرگمی بوجود آورده بلکه کارکنان دستگاه امنیت داخلی هم گیج شده اند. زیرا افرادی در این کشور زندگی می کنند که روادید قانونی در اختیار دارند اما غیرقانونی بازداشت شده اند و این شرم آور است.
سناتور بوکر: ترامپ دروغگوست
به گزارش سی ان ان، سناتور کُری بوکر، نماینده دموکرات نیوجرسی در مجلس سنا و عضو کمیته امنیت داخلی، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا را فردی دروغگو خواند که پی در پی دارد به مردم دروغ می گوید و با استفاده از تبلیغات و بزرگنمایی دروغ های خود را به کرسی می نشاند.
نمایندگان پارلمان عراق خواستار بررسی دستور ترامپ درباره منع صدور ویزا در نشست پارلمان شدند
خبرگزاری رویترز گزارش داد: نمایندگان پارلمان عراق خواستار بررسی دستور دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا درباره منع صدور ویزا در یک نشست پارلمانی شدند.
دولت یمن اقدام ترامپ در زمینه منع صدور روادید را غیرقانونی دانست
شبکه تلویزیونی پرس تی وی گزارش داد: دولت یمن در واکنش به فرمان اجرایی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در ممنوعیت صدور روادید، این اقدام را غیرقانونی دانست.
انتقاد عفو بین الملل از حکم اجرایی ترامپ درباره مهاجران
گروه عفو بین الملل به شدت از حکم اجرایی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا مبنی بر تعلیق پذیرش مهاجران سوری و تعلیق چهار ماهه برنامه پذیرش مهاجر به آمریکا انتقاد کرد.
ادری گواگران مدیر مسائل جهانی گروه عفو بین الملل در اظهاراتی در لندن گفت این حکم اجرایی افراد را براساس ملیت آنها از ورود به آمریکا محروم می کند و به طور مشخص اتباع شماری از کشورهای اسلامی را هدف قرار داده است.
گوگران گفت این حکم بسیار غافلگیر کننده و شوکه کننده است و باید فورا لغو شود.
یان ایگلند از ترامپ به علت سیاست تعلیق پذیرش مهاجر به شدت انتقاد کرد
دبیرکل شورای مهاجران نروژ در واکنش به دستور العمل اجرایی دونالد ترامپ درباره تعلیق پذیرش مهاجرگفت روز شنبه روزی تلخ برای حقوق بشر و قوانین بین المللی بود.
یان ایگلند گفت: مهاجرانی که اکنون در فرار از تروریسم با پاسخ منفی روبرو می شوند درست همانند افرادی هستند که در دهه هزارو نهصد و سی در تلاش برای فرار از دست آلمان نازی بودند. ایگلند گفت مهاجران امروز نیازمند حفاظت در جهان مملو از تروریسم کنونی هستند. وی از سیاستمداران آمریکایی خواست که این سیاست را تغییر دهند و به جای فرار از مسئولیت الگوی اخلاق باشند.
درخواست سازمانهای مهاجرتی از ترامپ در خصوص پناهجویان و آوارگان
خبرگزاری رویترز گزارش داد آژانسهای مهاجرت مستقر در ژنو سوئیس در بیانیهای مشترک اظهار داشتند: نیاز پناهندگان و مهاجران در سراسر جهان هیچگاه بیشتر از الآن نبوده است و برنامه اسکان مجدد پناهندگان در آمریکا یکی از مهمترینها در دنیا به حساب میآید.
سازمان بین المللی مهاجرت و کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان UNHCR اعلام کردند به همکاری با دولت آمریکا در خصوص هدفی مشترک برای «اسکان مجدد امن و امان پناهندگان و برنامههای مهاجرت» متعهد هستند.
آنها افزودند: ما شدیداً اعتقاد داریم که پناهندگان باید به صورت برابر مورد حمایت و کمک قرار بگیرند و بدون توجه به دین و ملیتّت آنها در خصوص اسکانشان اقدام شود.
فرانس24: اصغر فرهادی نمی تواند در مراسم اسکار شرکت کند
خبرنگار تلویزیون فرانس 24 گفت: اصغر فرهادی کارگردان ایرانی به دلیل صدور فرمان دونالد ترامپ مبنی بر ممنوعیت ورود اتباع هفت کشور مسلمان به آمریکا، قادر به حضور در مراسم اسکار نخواهد بود.
کارشناس شبکه tv5: ترامپ به قطع روابط با عربستان تمایلی ندارد
کارشناس شبکه پنج تلویزیون فرانسه گفت: ترامپ به سبب تمایل به ادامه رابطه با سعودی ها، نام این کشور را در فهرست ممنوعیت ورود به آمریکا قرار نداده است.
نخست وزیر انگلیس: آمریکا مسئول سیاست خود درباره آوارگان است
نخستوزیر انگلیس گفت آمریکا مسئول سیاست آمریکا درباره مهاجران است. انگلیس مسئول سیاست انگلیس درباره مهاجران است.
نخست وزیر ترکیه: با دیوار کشیدن، بحران آوارگان حل نمی شود
خبرگزاری فرانسه از آنکارا گزارش داد: نخست وزیر ترکیه درباره تصمیمات دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در خصوص ممنوعیت ورود آوارگان به آمریکا گفت: غیر ممکن است برای مقابله با بحران آوارگان دیوار ساخت و مرزها را بست. تنها راه حل همکاری و همبستگی میان کشورها برای حصول راه حل های ریشه ای است.
وی افزود: دیوار برلین سالهای طولانی وجود داشت ولی در نهایت این دیوار فروپاشید. باید از این مسئله درس بگیریم و به دنبال راه حل های اساسی باشیم. ما این تصمیمات جدید را از دولت آمریکا شنیده ایم ولی به جزئیات این تصمیمات واقف نیستیم. باید به دنبال حل و فصل ریشه های این بحران بود. باید بر موضوعاتی نظیر توزیع عادلانه ثروت، از بین بردن شکاف طبقاتی، بهبود رفاه و معیشت مردم تمرکز داشته باشیم.
همچنین یک مقام ارشد دولت آمریکا روز شنبه گفت کنگره آمریکا هفت کشور مشمول منع صدور ویزا را به عنوان کشورهای دارای مخاطره بالا شناسایی کرده است.
رویترز: اعراب و ایرانیها محدودیتهای سفر به آمریکا را توهینآمیز دانستند
خبرگزاری رویترز در گزارشی از قاهره و بغداد نوشت: اعراب و ایرانی هایی که قصد سفر به آمریکا را دارند روز شنبه ممنوعیت های سفر جدید آمریکا را اقدامی توهین آمیز و تبعیض آمیز نامیدند. این اعتراض آنها پس از جلوگیری از ورود پنج عراقی و یک یمنی به هواپیمایی در قاهره مطرح شد که قصد عزیمت به نیویورک را داشت.
کشورهایی که اکثریت جمعیت آنها را مسلمانان تشکیل می دهند هدف این محدودیت های دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا قرار گرفته اند.
نجید حیدری از مدیران یک شرکت نفتی در یمن که تابعیت یمنی - آمریکایی دارد یک روز پس از دستور ترامپ درخصوص ممنوعیت چهار ماهه ورود مهاجران به همراه اتباع سوریه و شش کشور دیگر که اکثریت جمعیت آنها را مسلمانان تشکیل می دهند، در مصاحبه با رویترز گفت:« این اقدام عادلانه نیست و نمی توان گروه عظیمی از اعراب و مسلمانان را تروریست های احتمالی در نظر گرفت.»
وی افزود:« این یک تصمیم وحشتناک و احمقانه است که بیش از ما یا هر فرد دیگری، به مردم آمریکا لطمه خواهد زد زیرا نشان می دهد این رئیس جمهور نمی تواند مردم، سیاست و روابط جهانی را مدیریت کند.»
ترامپ روز جمعه با امضا دستوری اجرایی ، ممنوعیت ورود مسافران از ایران ، عراق ، لیبی ، سومالی ، سودان ، سوریه و یمن را برای مدت دستکم 90 روز صادر کرد. این دستور بلافاصله به اجرا درآمد.
برخی منابع در فرودگاه قاهره گفتند پنج مسافر عراقی و یک یمنی که وارد فرودگاه قاهره شده بودند تا از آنجا به آمریکا بروند، موفق نشدند وارد هواپیمایی شوند که قصد عزیمت به نیویورک را داشت.
فریبا که تابعیت ایرانی - آمریکایی دارد و ساکن نیوجرسی آمریکا است گفت والدین وی قادر نخواهند بود در سال نو ایرانی در ماه مارس به آمریکا سفر کنند.
وی افزود:« این تصمیم عادلانه نیست. گناه ما چیست؟ ما چه گناهی کرده ایم که باید به چنین محدودیتی روبرو شویم؟ ایرانی ها هرگز در اقدامات تروریستی در آمریکا دخیل نبوده اند.»
بیان عادل که از پزشکان وزارت بهداشت عراق است و برای دریافت روادید آمریکا درخواست داده است تا در سمیناری پزشکی شرکت کند گفت دانشگاهیان عراقی باید به جای آمریکا به اروپا بروند.
وی افزود:« این تصمیم ترامپ نه تنها توهینی تحقیر آمیز به ما به عنوان فردی دانشگاهی بلکه توهین به همه عراقی ها است.»
عبدالجعفر استاد دانشگاه 43 ساله در خرطوم پایتخت سودان نیز در اظهاراتی مشابه گفت:« من قصد داشتم برای تحصیل در مقطع دکتری به آمریکا بروم. این تصمیم، فاجعه است. من هیچ تمایلی برای مهاجرت به آمریکا ندارم. من فقط قصد داشتم برای ادامه تحصیل به آنجا بروم. این تصمیم ترامپ غیر منطقی است.»
سناتور آمریکایی: ترامپ مسیری تاریک انتخاب کرده است
سناتور دموکرات، دایان فاینستاین از ایالت کالیفرنیا در واکنش به اقدامات اجرایی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در مورد مهاجرت و آوارگان گفت، بسیار متاسفم که رئیس جمهور، این مسیر تاریک را برای کشورمان برگزیده است.
در بیانیه فاینستاین که وبسایت سنای آمریکا آنرا منتشر کرد، آمده است:« بر اساس دستور اجرایی رئیس جمهور، پناهندگان سوری صرف نظر از سطح آزاری که می بینند یا نیازی که دارند، تنها در صورتی می توانند به آمریکا بیایند که مسیحی باشند. به عقیده من،این اقدامی غیر قابل باور است.اینکه صلاحیت یک فرد به درستی بررسی شود، مسئله دیگری است. این موضوعی کاملا متفاوت است که بگوییم از آنجا که کسی از یک کشور مشخص می آید، یا به یک دین مشخص اعتقاد دارد، آن شخص نباید به این کشور دسترسی داشته باشد.
بیائید تصاویر آلان کردی کودک سه ساله سوری را که آب وی را به ساحل آورده بود و تلفات زیاد این بحران را به یاد آوریم، هیچ دلیل مشروع امنیت ملی برای ممنوع کردن ورود آوارگان وجود ندارد که بخش اعظم آنها زنان و کودکانی هستند که ترس مطلق را تجربه کرده اند. موضوع مبهوت کننده دیگر این است که خانواده های آمریکایی از ایران،سوریه، عراق، سودان، سومالی، لیبی و یمن، حتی نمی توانند از آمریکا دیدار کنند. بسیار متاسفم که رئیس جمهور این مسیر تاریک را برای کشورمان برگزیده است.»