رئیس انجمن مهندسی زلزله:
الزام به جلوگیری از ساخت ساختمانهای غیر ایمن
رئیس انجمن مهندسی زلزله گفت: مردم باید در جهت ایمن سازی بناها قوانین و مقررات را رعایت کنند.
محسن غفوری آشتیانی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صداو سیما در حاشیه همایش علمی عملکرد ساختمانها در برابر خطرات چندگانه و مدیریت سانحه با بررسی موردی ساختمان پلاسکو گفت: بی تدبیری مسئولین باعث شد تا مردم و آتشنشانها جانشان را از دست بدهند.
رئیس انجمن مهندسی زلزله تاکید کرد: مردم باید مطالبه گر ایمنی باشند تا مسئولین هم به وظایف خود عمل کنند.
وی با اشاره به اینکه باید مبحث ایمنی در برابر حادثه را تبدیل به امر حاکمیتی کنیم گفت: دانشی که در کشور وجود دارد در عمل اجرای نمی شود، اگر حاکمیت و مردم مطالبه کنند دانش در عمل پیاده خواهد شد.
غفوری با بیان اینکه مقررات علمی ایمنی کشور وجود دارد اما اجرایی نمی شود گفت: سند سیاست های کلی نظام در زمینه پیشگیری خطرات ناشی از سوانح طبیعی و خطرات غیرمترقبه 11 سال پیش (از سال 84) ابلاغ شد اما مغفول ماند.
غفوری تصریح کرد: در سند سیاست های کلی نظام در زمینه پیشگیری خطرات ناشی از سوانح طبیعی و خطرات غیرمترقبه ، به توسعه صحیح شهرها اشاره شده است و اینکه ما باید از هر ساخت و ساز غیر ایمنی جلوگیری کنیم.
وی تاکید کرد: امروزه ما شاهد توسعه خطرناک شهرها هستیم، باید خواسته مردم توقف توسعه نا ایمن شهرها باشد.
رئیس انجمن مهندسی زلزله گفت: ساختمانهای ما سود محور است و باید ساخت و سازها در خدمت سرمایه گذاری مسکن و ساختمان ایمن و پایدار قرار گیرد.
وی افزود: در ساخت ساختمان، وزارت کشور ، مسکن ، شهرداری و نظام مهندسی خود را صاحب و مسئول می داند و این امر سبب نبود یکپارچگی در مسئولیت شده است.
غفوری تصریح کرد: باید یکپارچگی در حاکمیت ساخت و ساز پایدار و ایمن را در کشور جاری کنیم.
وی افزود: در کشور فرو ریزشهایی مانند پلاسکو زیاد خواهیم داشت و برجهای جدیدی در شرایط محیطی بد ساخته شده اند که امداد رسانی در آنها سخت است.
غفوری تاکید کرد: باید محلهایی به عنوان مدیریت بحران محلی داشته باشیم.
رئیس انجمن مهندسی زلزله گفت: باید مقررات ملی ساختمان را جدی بگیریم تا جان و مال مردم حفظ شود.
*اطلاع رسانی دیرهنگام سبب شایعات در حادثه پلاسکو شد
دبیر کل جمعیت کاهش خطرات زلزله ایران گفت: اطلاع رسانی دیرهنگام باعث بروز شایعات زیادی در زمینه چگونگی ریزش پلاسکو شد.
علیرضا سعیدی در حاشیه بررسی عملکرد ساختمانها در برابر خطرات چندگانه با برسی موردی پلاسکو گفت: پلاسکو در سه مرحله تخریب شد و در 8 دقیقه آخر ساختمان به طور کامل فرو ریخت که شایعاتی نیز در برداشت.
وی ادامه داد: برخی از افرادی که در ساختمان پلاسکو بودند برای اینکه سریعتر از ساختمان خارج شوند در حال فرار لباسهای خود را در می آوردند و مردم فکر می کردند که آنها سوخته اند، که اینچنین نبود.
وی افزود: در زیر زمین ساختمان پلاسکو منبع گازوئیل وجود داشت و اینکه برخی از پوشاک ها از مواد نفتی تهیه شده بود که سوختن انها باعث ایجاد دود سفید شد.
سعیدی تاکید کرد: سازه ساختمان از اطراف قوی است و قسمت داخلی سازه قوی نیست و آتش به صورت متقارن عمل کرد و سازه به سمت داخل فرو ریخت و باعث جانباختن برخی افراد در طبقه همکف شد.
دبیر کل جمعیت کاهش خطرات زلزله ایران گفت: ما در زیرزمین بازار کویتی ها 2 حفره ایجاد کردیم این امکان وجود داشت که 40 سوراخ با مته های بلند بزنیم تابتوانیم افراد را زنده پیدا کنیم.
سعیدی با اشاره به اینکه از مشاوران برای آوار برداری استفاده نشده است تاکید کرد: این حادثه اولین حادثه ساختمانهای بلند مرتبه بود و آشفتگی هایی در مدیریت داشتیم.