بیشتر بدانیم؛
زنیان گیاهی با خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی
زنیان نقش موثری در درمان بیماری های گوارش و افزایش عملکرد قلب و عروق دارد.
به گزارش
خبرگزاری
صدا و سیما ، مرکز فارس ، کارشناس ارشد تغذیه
در دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، گفت:
زنیان گیاهی دارویی
دانه قهوه ای مایل به خاکستری با عطر و طعم تند است و به صورت گسترده ای به عنوان یک
ادویه برای طعم دادن به غذاهای مختلف و به عنوان نگهدارنده استفاده می شود .
دنیا فیروزی افزود:
از زمان های قدیم، دانه زنیان برای مشکلات دستگاه گوارش مانند ناراحتی های روده، دردهای
شکمی، کولیک و اسهال استفاده می شد.
وی افزود: از این
ادویه برای درمان دردهای روماتیسمی، نورولوژیک، مفصلی و سردرد استفاده شده است و دارای
اثرات ضد درد، مشابه مورفین است.
کارشناس ارشد تغذیه
در دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، گفت: گیاه زنیان دارای اثرات ضد میکروبی، ضد
ویروسی، ضد باکتری و قارچ، ضد انگل، ضد سرفه، ضد التهاب، ضد اسپاسم وضد سنگ کلیه
است.
این گیاه ضد پر فشاری
خون، محافظت کننده کبد،از بین برنده سموم بدن ، ضد درد و ضد التهاب، ضد زخم، ضد استرس،
موثر برعملکرد دستگاه قلبی عروقی، تنفسی و دستگاه گوارش است.
این کارشناس تغذیه
گفت: عصاره گیاه زنیان دارای بالاترین فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی در میان
125 گیاه است.
این گیاه باعث افزایش
فعالیت های آنزیم های گوارشی و ترشح صفرا است و برای درمان درد معده و نفخ، باید سه
تا پنج قاشق غذاخوری عرق زنیان را در یک لیوان آب، پس از غذا نوشید .