دیوید نابارو مشاور ویژه سازمان ملل متحد با انتشار بیانیه ای اعلام کرد دولت ژوونل موئیز رئیس جمهور هائیتی باید برای مهار شیوع وبا و ریشه کنی این بیماری، سیستم سالم سازی و توزیع آب آشامیدنی را در سراسر کشور بهبود بخشد اما دولت هائیتی برای این کار به کمکهای مالی بین المللی نیازمند است.
مشاور ویژه سازمان ملل متحد تصریح کرد:" تلاش خواهیم کرد تا بلکه بتوانیم حمایتهای مالی لازم از دولت هائیتی را از طریق یک کنسرسیوم جذب کنیم. حامیان مالی بین المللی می خواهند اطمینان حاصل کنند که ما به تعهدات خود عمل می کنیم و در اجرای کامل راهبردی که در هائیتی در پیش گرفته ایم، مصمم هستیم. من به همه آنها اطمینان می دهم که همه تلاش خود را به کار می گیریم تا به اهدافی که تعیین کرده ایم دست پیدا کنیم."
شیوع بیماری وبا در هائیتی که از سال دو هزار و ده آغاز شد تا کنون بیش از نه هزار و چهارصد قربانی گرفته و بیش از هشتصد هزار نفر را آلوده کرده است.
سازمان ملل متحد اذعان کرده است برای تامین اعتبارات لازم برای اجرای برنامه های حمایتی خود در قبال قربانیان وبا در هائیتی با مشکلات و محدودیت های زیادی روبرو است.
دیوید نابارو مشاور ویژه سازمان ملل متحد در زمینه توسعه پایدار که از طرف این سازمان مامور شده است با دولت هائیتی و کشورها و سازمانهای کمک کننده به این کشور مذاکره کند، اعلام کرد سازمان ملل متحد قصد دارد 200 میلیون دلار برای کمک به خانواده هایی که از شیوع بیماری وبا در کشور فقیر هائیتی آسیب دیده اند، اختصاص دهد. علاوه بر این مبلغ، سازمان ملل متحد در نظر دارد 200 میلیون دلار دیگر به منظور تسریع مبارزه با بیماری وبا و بهبود زیرساختهای بهداشتی در هائیتی هزینه کند. سازمان ملل متحد امیدوار است بتواند 40 میلیون دلار از این مبالغ را تا پایان سال 2017 تهیه و در هائیتی هزینه کند چرا که طوفان متیو که چندی پیش هائیتی را درنوردید خطرات شیوع بیماریهای مهلک از جمله وبا را در این کشور تشدید کرده است.
در پی طوفان متیو که دهها کشته در هائیتی بر جا گذاشت بیش از 175 هزار و 500 نفر از مردم این کشور آواره شدند و در حال حاضر در سرپناههای موقت به سر می برند. مردم هائیتی بیم آن دارند که در پی وقوع طوفان، خطر شیوع بیماری مهلک وبا در این کشور افزایش یابد.
کمکهایی که سازمان ملل برای هائیتی مدنظر قرار داده است به طور مستقیم یا غیرمستقیم به خانواده های قربانی شیوع وبا و همچنین تقویت زیرساختهای بخش بهداشت و درمان و کمک به آموزش کودکان این کشور که تحصیل آنها به علت شیوع بیماری مختل شده است، اختصاص خواهد یافت.
اما به اذعان این مسئول بین المللی، کشورها و سازمانهای کمک کننده در این زمینه با سازمان ملل همکاری نمی کنند.
نزدیک به شش سال پس از شروع اپیدمی وبا در هائیتی، اواسط اوت گذشته سخنگوی سازمان ملل متحد برای اولین بار اذعان کرد که این سازمان در قبال قربانیان وبا در هائیتی و خانواده های آنها مسئولیت اخلاقی دارد و قصد دارد از آنها حمایت های مادی مستقیم به عمل آورد. مردم هائیتی نیروهای صلح بان سازمان ملل متحد را عامل ورود و شیوع بیماری وبا در کشورشان می دانند.