استقلال طلبان اسکاتلند به دنبال برگزاری همه پرسی جدید در مقابل برگزیت هستند
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ استقلال طلبان اسکاتلند به دنبال برگزاری همه پرسی جدید درباره استقلال از انگلستان در برابر طرح خروج این کشور از اتحادیه اروپا هستند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از ادینبورگ، پس از آن که دادگاه عالی انگلستان به اسکاتلند حق رای در خصوص آغاز اقدامات برای خروج انگلستان از اتحادیه اروپا را نداد، استقلال طلبان در اسکاتلند اکنون با چالش اجرای قول خود برای برگزاری همه پرسی جدید در خصوص سرنوشت این منطقه مواجه هستند.
دادگاه عالی انگلستان روز سه شنبه اعلام کرد دولت انگلستان بدون رای گیری قبلی در پارلمان نمی تواند ماده 50 پیمان لیسبون را که آغازگر خروج انگلستان از اتحادیه اروپا است، فعال کند. این دادگاه در عین حال اعلام کرد دولت انگلستان ملزم به مشورت با پارلمان های محلی در ولز و ایرلند شمالی و اسکاتلند در این زمینه نیست.
استقلال طلبان اسکاتلند این تصمیم دادگاه عالی را اهانت تلقی و آن را نقض حاکمیت خود و اعمال سیطره لندن بر امور چهار منطقه ای می دانند که انگلستان را تشکیل می دهند.
سایمون پاترسون عضو حزب ملی اسکاتلند در وبلاگ خود با لحنی تمسخر آمیز نوشت: «اکنون اسکاتلند مثل ولز و ایرلند شمالی دیگر وجود خارجی ندارد». وی افزود، راه حل این است که ما از انگلستان جدا شویم.
حکم دادگاه عالی انگلستان ناکامی بزرگی برای نیکولا استرجن رئیس حزب ملی اسکاتلند به شمار می رود که بارها خواستار رای گیری در پارلمان اسکاتلند درباره ماده 50 پیمان لیسبون شده است با این استدلال که 62 درصد اسکاتلندی ها به باقی ماندن در اتحادیه اروپا رأی دادند.
استرجن که وزیر اول اسکاتلند است ضمن ابراز تاسف از این حکم دادگاه عالی گفت هر روز بیش از روز قبل مشخص می شود که صدای اسکاتلند در انگلستان شنیده نمی شود. وی افزود، این مسئله پرسش هایی مهم ایجاد می کند که از مسئله عضویت در اتحادیه اروپا فراتر است... آیا باید آینده اسکاتلند را دولتی مشخص کند که هر روز بیشتر به سمت جناح راست گرایش پیدا می کند... آیا بهتر نیست ما خودمان درباره آینده مان تصمیم گیری کنیم؟
وی با اشاره تلویحی به برگزاری همه پرسی دیگری درباره استقلال اسکاتلند از انگلستان تاکید کرد این تصمیمی است که اسکاتلند باید بگیرد.
ولی آیا استرجن جسارت آن را دارد که آخرین برگه خود را در رویارویی با ترزا می نخست وزیر محافظه کار انگلیس که به شدت با برگزاری همه پرسی در اسکاتلند مخالف است بسوزاند؟ آیا او حاضر است وارد روند برگزاری همه پرسی پیچیده و پرهزینه با نتایج غیرقطعی شود در حالی که شماری از اسکاتلندی هایی که 55 درصد آنها در همه پرسی سال 2014 علیه استقلال از انگلستان رای دادند تاکید دارند مسئله خروج از اتحادیه اروپا، موضع آنها را در خصوص استقلال منطقه شان تغییر نداده است؟