پخش زنده
امروز: -
مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2017، می تواند با توجه به ظرفیت های گسترده ای که در خود دارد ترویج دهنده گفت و گو و به نوعی گفتمان اعتدال و میانه روی در بین کشورهای اسلامی باشد.
سمیره جعفر علی الموسوی افزود: آنان در پی ایجاد تزلزل در منطقه و جلوگیری از استقرار امنیت هستند و از این رو القاعده و بن لادن ها را پرورش و داعش را شکل دادند تا منطقه را به جنگ و نابودی بکشانند و اختلافات قومی، دینی را نه تنها بین مسلمانان بلکه بین مسلمان، مسیحی و یهودی و غیره دامن بزنند.
او گفت: در بعد داخلی نیز حکام برخی از کشورهای اسلامی زمینه ایجاد افتراق و اختلاف در درون جامعه اسلامی را تقویت می کنند و این موجب تشدید ناامنی و گرفتاری مسلمانان می شود.
سمیره جعفر علی الموسوی با تاکید بر اینکه نیاز اصلی امروز جوامع مسلمان وحدت و یکپارچگی و انسجام است، افزود: ایجاد زمینه و تقویت گفت و گوها بین ملل مختلف اسلامی، اقشار و گروه های مختلف بویژه گروه های مرجع جوامع، می تواند زمینه کاهش و رفع این اختلافات و نزدیکی بیشتر این ملت ها به هم را فراهم کند.
وی گفت: اکنون که مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام انتخاب شده باید بر تقویت زمینه این گفت و گوهای اعتدالی متمرکز شود تا با این تعاملات در سرزمینی که مدفن یکی از ائمه(ع) است، زمینه و بهانه برای عده ای فراهم نشود که به این حجم از جنایات در جوامع اسلامی دامن بزنند.
این عضو پارلمان عراق افزود: باید از ظرفیت مشهد برای فراهم کردن زمینه گفت و گو بین اقشار مهم مرجع از جمله دانشجویان و دانشگاهیان، علما، نخبگان، متفکران، زنان و گروه ها و اقشار مختلف استفاده شود.
از سال 2011 میلادی همه ساله سه شهر از حوزه کشورهای آفریقایی، اسلامی و اسلامی غیرعربی به عنوان پایتخت فرهنگ اسلامی معرفی می شوند.
آیسسکو (ISESCO) سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی وابسته به سازمان همکاری اسلامی با عضویت 57 کشور اسلامی، کلانشهر مذهبی مشهد را برای سال 2017 میلادی به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در آسیا انتخاب کرده است.