شرکت کنندگان در این همایش یک روزه که در کتابخانه ملی سوریه برگزار شد، درباره سازوکارهای مقابله با نقشه های فتنه افکنانه و تفرقه برانگیز دشمنان علیه امت اسلامی رایزنی کردند.
آیت الله ابوالفضل طباطبایی نماینده مقام معظم رهبری در سوریه درباره هدف برگزاری این همایش گفت: اگر علمای مسلمان در کنار یکدیگر همفکر و هم اندیشه باشند، این قدرت و توانایی را در آنها می بینیم که جهان اسلام را به امتی متحد تبدیل کنند.
برپایه این گزارش، گفتمان مسئولانه و اهمیت گفتمان منطقی در مسیر تحقق وحدت اسلامی از مهمترین محورهای این همایش یک روزه بود که با اهتمام دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری و وزارت اوقاف سوریه و همچنین شماری از نهادهای علمی و فرهنگی دو کشور برگزارشد.
شیخ عبدالسلام راجح رئیس دانشکده الهیات مرکز علوم اسلامی دمشق با اشاره به اینکه باید از گفتمانی حمایت کرد که اعتلای شان امت اسلامی را در پی داشته باشد گفت: تکفیری ها که با حذف دیگران، به دنبال جنگ و تضعیف امت هستند، هرگز قابل هدایت نیستند و لذا براساس آموزه های قرآنی اینها دشمن شناخته می شود و باید تا ریشه کنی اندیشه تکفیری علیه آنها جنگید.
وزیر اوقاف سوریه، نماینده مقام معظم رهبری در سوریه، رئیس اتحادیه علمای مسلمان بلاد شام و آیت الله محمد علی تسخیری از جمله شخصیت هایی بودند که درباره سازوکارهای مقابله با جریانهای تکفیری و روشنگری جامعه در قبال خطرات ناشی از وجود اینگونه کج اندیشان سخنرانی کردند.
شیخ حسان عبدالله نماینده تجمع علمای مسلمان لبنان که در این همایش شرکت داشت خاطرنشان کرد: اندیشه تکفیری ساخته رژیم صهیونیستی است که پس از شکست های پیاپی در جنوب لبنان به دنبال فتنه افکنی و تفرقه میان مسلمانان برآمد. لذا این اندیشه منحرف را ترویج و آن را به عنوان نماد اسلام معرفی کرد. این در حالی است که اندیشه تفکیری هیج ارتباطی با اسلام ناب محمدی ندارد.
گفتنی است، شرکت کنندگان در پایان این همایش با صدور بیانیه ای تاکید کردند اختلاف در تفاسیر فقهی باید زمینه ساز انسجام و اتحاد میان مذاهب اسلامی باشد و هرگز نباید اجازه داد کج اندیشان تکفیری مسلمان نما در این زمینه سوء استفاه کنند.
آنان همچنین نبرد اصلی امت اسلامی را علیه دشمن صهیونیستی برشمردند و حمایت از خط مقاومت را به عنوان گزینه ای راهبردی برای سرافزاری امت اسلامی خواستار شدند.