اعلام آمادگی بخش خصوصی برای تامین نهاده های کشاورزی
دبیر انجمن هشتمین همایش سالانه تولید محصول سالم گفت: بخش خصوصی برای تامین کود، سم، بذر و ماشین آلات مورد نیاز کشاورزان آمادگی کامل دارد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، جواد شریفی در نشست خبری امروز با اشاره به اینکه بخش خصوصی توانمندی و ظرفیت بالایی برای فعالیت و سرمایه گذاری در اقتصاد کشاورزی دارد افزود: دولت و شرکتهای دولتی همچنان در توزیع نهاده های دولتی فعال اند در حالی که بخش خصوصی ظرفیت و توانمندی کامل برای تامین، تولید و واردات این نهاده ها دارد.
وی گفت: از دولتمردان تقاضا داریم تا توانمندی های بخش خصوصی را در اقتصاد کشاورزی فراموش نکنند.
دبیر انجمن هشتمین همایش سالانه تولید محصول سالم افزود: هم اکنون چهار شرکت خدمات حمایتی کشاورزی پشتیبانی امور دام، سازمان تعاونی روستایی و شرکت بازرگانی دولتی ایران در تامین و واردات نهادهای سم ، کود و بذر فعال اند در حالی که این وظایف به راحتی قابل واگذاری به بخش خصوصی است و نیازی به واسطه گری این شرکتها نیست.
شریفی گفت: بخش کشاورزی موفق ترین بخش اقتصادی کشور است بطوری که آمارها نشان دهنده رشد مثبت این بخش است.
وی افزود: اگر بخش کشاورزی نبود قطعاً شاهد رشد منفی در اقتصاد بودیم.
دبیر انجمن هشتمین همایش سالانه تولید محصول سالم گفت: بخش خصوصی برای انجام خرید تضمینی محصولات نیز آمادگی کامل دارد در صورتی که دولت تسهیلات لازم را برای اجرای این کار ارائه دهد.
شریفی افزود: بخش خصوصی امکانات مناسبی برای احداث سردخانه و انبارهای نگهداری محصول در اختیار دارد تا در صورت خرید تضمینی مناسبی نگهداری و از ضایعات جلوگیری کند.
وی از همکاری و سرمایه گذاری مشترک بخش خصوصی با کشور کره جنوبی برای تولید انواع کمپاین و ماشین آلات کشاورزی خبرداد و گفت: در هشتمین همایش تولید محصول سالم از کمپاین ویژه محصول برنج رونمایی می شود.
دبیر انجمن هشتمین همایش سالانه تولید محصول سالم افزود: براساس قرارداد منعقد شده قرار است خط تولید انواع کمپاین و ماشین آلات کشاورزی با ظرفیت تولید سالانه 20 هزار دستگاه کمپاین برداشت محصول برنج و 20 هزار دستگاه کمپاین ویژه دیگر محصولات تا 6 ماه آینده به بهره برداری برسد.
شریفی بومی کردن فناوری تولید بذر ، کود، سموم جدید و ماشین آلات را از مهمترین اقدامات بخش خصوصی در حوزه کشاورزی دانست.
وی گفت: بخش خصوص سالانه 5 میلیون دلار انواع بذر هیبرید محصول ذرت معادل 3 هزار تن را برای کشاورزان تولید و تامین می کند.
دبیر انجمن هشتمین همایش سالانه تولید محصول سالم افزود: بذرهای محصولات گندم، جو و ذرت که در داخل تولید می شود به شوری آب و خاک و کم آبی مقاومند.
شریفی احداث کارخانجات تولید انواع کودهای شیمیایی و آبی را از دیگر اقدامات بخش خصوصی برای تولید محصول سالم و با کیفیت دانست و گفت: بزرگترین کارخانه تولید انواع کود در خاورمیانه با 30 هزار متر زیر بنا با تلاش بخش خصوصی تا هفت ماه آینده در کشور به بهره برداری می رسد.
وی همچنین از حضور 55 مهمان خارجی در هشتمین همایش سالانه تولید محصول سالم خبرداد و افزود: این همایش روز پنجشنبه هفتم بهمن در سالن همایش های صدا و سیما، برگزاری می شود.