سخنگوی وزارت بهداشت:
67 درصد ساختمان های درمانی کشور فرسوده هستند
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: 54 درصد بیمارستان های خارج از تهران، 75 درصد در تهران و در مجموع 67 درصد ساختمان های مراکز درمانی کشور فرسوده هستند.
ایرج حریرچی در حاشیه نشست خبری در پاسخ به سؤال خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما درباره آمار ساختمان های فرسوده درمانی در برابر حوادثی چون ساختمان پلاسکو افزود: میانگین عمر ساختمان های درمانی در کشور 27 سال و در تهران بالای 30 سال است.
وی با اشاره به اینکه اکثر تخت ها فرسوده و فاقد ارزش بهسازی هستند گفت: برای جبران این کمبودها وزارت بهداشت برنامه های ویژه ای طراحی و اجرایی کرده است از جمله اینکه افزایش ظرفیت بازسازی و افزایش تخت بیمارستانی را از متوسط هزار و 700 تخت در سال در بیمارستان های جدید، به 5 هزار و 250 تخت در سال رسانده ایم.
حریرچی افزود: همچنان در 3 سال اخیر در بیمارستان های موجود، سالانه 2 و 500 تخت اضافه کردیم که امیدواریم با این 39 هزار و500 تخت که در دست احداث داریم در بازه زمانی 5 ساله، تعداد تخت های فرسوده بیمارستانی را در کل کشور به 31 درصد و در تهران به 38 درصد کاهش دهیم.
قائم مقام وزیر بهداشت گفت: قدم اصلی که باید برداریم ضمن جبران کمبود صد هزار تخت که اعلام کرده ایم این است که باید تخت های موجود( منظور از تخت یعنی ساختمان درمانی از موتورخانه و آزمایشگاه تا بالین بیمار) بازسازی شود برای این منظور ما احتیاج داریم با لایه بندی و مرحله بندی مناسب بودجه های دولتی را افزایش دهیم.
حریرچی افزود: در قدم بعدی از نهادهای عمومی غیردولتی درخواست داریم ما را در بیمارستان سازی و ساخت مراکز درمانی و بهداشتی کمک کنند.
وی گفت: گام بعدی درخواست از سازمان های خیریه است ضمن اینکه از خیرین درخواست داریم به سایت وزارت بهداشت مراجعه کنند و از یک دستگاه فشار خون تا دیگر نیازهای وزارت بهداشت را در مناطق مختلف مطلع شوند و کمک کنند.
حریرچی افزود: درخواست کمک از بخش های خصوصی برای افزایش تخت های موجود و سرمایه گذاری و تکنولوژی های خارج از کشور نیز از دیگر مراحل در نظر گرفته شده برای جبران کمبودها است زیرا معتقدیم دولت به تنهایی قادر به جبران کمبود تخت های بیمارستانی نیست.
وی گفت: از نهادهای حکومتی از دولت؛ مجلس و قوه قضاییه و نهادهای غیر حکومتی و نظارتی درخواست داریم ما را در رفع کمبود تخت های بیمارستانی که راه سختی است کمک کنند.