رویکرد ترامپ و تیم سیاست خارجی وی یکی از ابهامات پیش روی تحلیلگران است.
مواضع ترامپ و تیم وی حول مسأله فلسطین و رژیم صهیونیستی:
1ـ نخستین انتخاب ترامپ برای تماس با یک مقام خارجی پس از قطعی شدن انتخابات، نخست وزیر رژیم صهیونیستی بود.
2ـ ترامپ بارها از شهرک سازی ها در مناطق 1967 حمایت کرده است.
3ـ ترامپ نخستین نامزد ریاست جمهوری آمریکاست که ستادهای تبلیغاتی خویش را در سرزمین های اشغالی دایر کرده است.
4ـ ترامپ در اظهارات گوناگون خود، بارها از انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس اشغالی خبر داد. اتفاقی که خواسته بسیاری از صهیونیست ها بوده است. البته وی اولین کسی نیست که چنین وعده ای می دهد، بلکه اکثر نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا طی 40 سال گذشته؛ از جرالد فورد گرفته تا باراک اوباما این وعده را تکرار کرده اند، اما این سفارتخانه هنوز از سر جایش تکان نخورده است!
5ـ ترامپ، قطعنامه یونسکو پیرامون اینکه مسجد الاقصی تنها متعلق به مسلمانان است و هیچ ارتباطی به یهودیان ندارد را به شدت مورد انتقاد قرار داده بود!
6ـ ترامپ در دیدار خود با نتانیاهو قول داده بود بعد از رئیس جمهور شدن، قدس یکپارچه را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت بشناسد.
7ـ مشاور ترامپ در مصاحبه با هاآرتص گفته بود که دونالد ترامپ در صورت انتخاب شدن، از ضمیمه شدن بخش هایی از کرانه غربی به خاک رژیم صهیونیستی حمایت خواهد کرد؛ بر همین اساس «نفتالی بنت» وزیر آموزش رژیم صهیونیستی که بسیار تندرو است، پس از پیروزی ترامپ مدعی شد: با پیروزی «ترامپ»، ایده تشکیل دولت فلسطینی به پایان رسید!
همچنین واکنش های عصبی رژیم صهیونیستی و حامیانشان به مصوبه یونسکو در مورد بیت المقدس به عنوان یکی از موارد لیست میراث فرهنگی جهانی در خطر، یکی دیگر از دلایل اعلام این طرح از سوی ترامپ بود.
باید تذکر داد که بخش بسیاری از سخنان ترامپ؛ خلاف رویه آمریکا (حداقل در سیاست اعلامی) و قطعنامه های سازمان ملل بوده است و به نظر می رسد همانند برخی دیگر از اظهارات انتخاباتی وی همچون اخراج مسلمانان از آمریکا، در حد سخن باقی بماند؛ لذا سیاست خارجی ترامپ در خصوص فلسطین نیازمند بررسی دقیق تر است.
مقامات کشورهای جهان نیز در این باره واکنش نشان دادند؛ از جمله، "شی جین پینگ" رئیس جمهور چین اعلام کرد: «بیت المقدس پایتخت کشور فلسطین است» (نه فلسطین اشغالی)
نویسنده: محمدحسن عبدی مطلق