محققان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی؛
کودکان مبتلا به آسم بیش از دیگران با خطر چاقی مواجهند
فعالیت کم جسمی و عوارض احتمالی داروهای ضد آسم از جمله عوامل رایجی است که احتمال چاقی را در کودکان مبتلا به آسم افزایش می دهد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، نتایج تازه ترین مطالعات دانشمندان آمریکایی نشان می دهد کودکان مبتلا به آسم بیش از دیگر کودکان ممکن است در اواخر کودکی و در دوره نوجوانی دچار چاقی شوند.
پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در مطالعات خود دریافته اند کودکان مبتلا به آسم 51 درصد بیشتر از سایر کودکان ممکن است که در دهه های بعدی عمر خود دچار چاقی شوند.
با این حال، خبر خوب این است که استفاده از داروهای ضدآسم می تواند این خطر را تا 43 درصد کاهش دهد.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از واشنگتن، چِن ژانگ هوا، سرپرست این تحقیق و محقق فوق دکترای طب پیشگیری در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی گفت: « آسم و چاقی در کودکان معمولا دو پدیده مرتبط با یکدیگر است، اما مشخص نیست که آیا کودکان مبتلا به آسم با احتمال چاقی مواجه هستند یا برعکس، کودکان چاق هستند که به تدریج دچار آسم می شوند یا هر دو.»
وی افزود: « نتایج تحقیقات ما نشان می دهد که آسم در سنین خردسالی می تواند احتمال ابتلای کودک به چاقی را افزایش دهد.»
در این پژوهش که نتایج آن در مجله آمریکایی «American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine» منتشر شده است، دو هزار و 171 کودک خردسال و کلاس اول ابتدایی که در آغاز این مطالعه هنوز دچار چاقی نشده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند.
در آغاز این مطالعه 13/5 درصد از کودکان مبتلا به آسم بودند. پس از گذشت 10 سال، 15/8 درصد از این کودکان چاق بودند.
این محققان همین نتایج را در گروه دیگری از کودکان که از سال چهارم ابتدایی تا پایان دوره دبیرستان مورد مطالعه قرار گرفته بودند، تأیید کرده اند.
این مطالعه نشان می دهد فعالیت کم جسمی و عوارض احتمالی داروهای ضد آسم از جمله عوامل رایجی است که احتمال چاقی را در کودکان مبتلا به آسم افزایش می دهد.
با این حال، نتایج این مطالعه نشان می دهد که ظاهرا مصرف داروهای ضد آسم ظاهرا در نهایت می تواند به کاهش احتمال چاق شدن کودک کمک کند.
این پژوهشگران با بیان اینکه داروهای ضد حملات آسم می تواند خطر چاقی را کاهش دهد، اما مصرف داروهای کنترل آسم در بلندمدت تأثیری ندارد، افزودند با این حال، این مسئله مستلزم تحقیقات بیشتر است.
به گفته این پژوهشگران، در مجموع، این مطالعه بر اهمیت تشخیص و درمان زودهنگام آسم تأکید می کند تا بتوان از این چرخه که آسم به چاقی کمک می کند و چاقی موجب تشدید علائم آسم و در نهایت چاق شدن مجدد فرد می شود، پیشگیری کرد.