یک دهم ساکنان کره زمین هوای پاک تنفس می کنند
قائم مقام وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: از هر10 نفر ساکن کره زمین تنها یک نفر هوای پاک تنفس می کند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ ایرج حریرچی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه درباره وضع آلودگی هوا و تأثیر آن بر سلامت
مردم افزود: آلودگی هوا در دراز مدت سبب آسم،آلرژی، تغییر در ژن و سرطان ریه می شود و در دراز مدت در مغز هم سبب سکته و تغییر اعصاب و حتی آلزایمر و سکته قلبی می شود و همه اینها عامل خطر است.
وی افزود: در حالت استراحت در هر دقیقه 15 بار دم و بازدم داریم و نیم لیتر هوا تنفس می کنیم و هر شبانه روز هزار لیتر هوا وارد ریه ها می شود و ذرات زیر یک میکرون مستقیماً وارد گردش خون می شود.
حریرچی گفت: در آمریکا مشخص شده هر یک دلار سرمایه گذاری برای پیشگیری از این مسئله بیش از 30 دلار سود دارد.
وی افزود: تزریق ذرات آلاینده زیر یک میکرون به خون تهرانی ها و ورود مستقیم آن به گردش خون خطر مرگ را به دنبال دارد و بر اساس آمار بهداشت جهانی از هر 9 مرگ، یک مرگ به علت آلودگی هوا است.
وی در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه بر اساس گزارش های واصله وزیر بهداشت دستور داده است برخی بیمارستانها همچون بیمارستان امام حسین(ع) با تأمین اجتماعی قطع همکاری کنند، گفت: به هیچ وجه وزیر بهداشت چنین دستوری نداده است و شخص وزیر بهداشت و ستاد این وزارتخانه را سعی نکنید درگیر این قضیه کنید.
وی افزود: البته برخی از بیمارستانها در سطح استانها به دلیل اینکه در تأمین دارو و ملزومات مصرفی با توجه به تأخیر پرداختهای بیمه دچار مشکل شدهاند، مسائلی پیش آمد.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: البته این موضوع به این منظور نبوده است که بیمار تأمین اجتماعی را نپذیرد، بلکه گفتهاند؛ بیمار تأمین اجتماعی از بیمارستان ملکی تأمین اجتماعی استفاده کند، البته این در موارد غیر اورژانس بوده و اورژانس طبق روال سابق بیماران را پذیرفته است، همچنین در موارد غیر اورژانسی اعلام شده که هزینه را پرداخت و از سازمان بیمهگر دریافت کنید.
حریرچی افزود: در اصفهان این مشکل پیش آمد که با وساطت استاندار این موضوع حل شد، البته باید توجه داشت که بیمارستانها باید بتوانند ملزومات مصرفی و اجناس مورد نیاز خود را تأمین کنند و تأخیر در پرداخت بیمهها سبب بروز مشکل میشود.
وی تصریح کرد: شنبه صبح قرار شد که در اصفهان این عقبماندگیها جبران شود و پرداختها مطابق قانون که 60 درصد هنگام تحویل اسناد است، انجام شود.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: امیدواریم در جاهای دیگر چنین شرایطی پیش نیاید که مسئولان مجبور شوند برای تأمین دارو و ملزومات مصرفی تمهیدات لازم را بیندیشند، البته در جلساتی در سطوح بالا تصمیماتی در حال اتخاذ است تا این مشکل حل شود.