سر تیتر اخبار
به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صداوسیما؛مسئول کمیته امور بین الملل ستاد مرکزی دهه فجر انقلاب اسلامی گفت: مراسم جشن و بزرگداشت سی و هشتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با بیش از 500 برنامه در 60 کشور جهان برگزار می شود. ابراهیمی ترکمان در نشستی خبری در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی افزود: برنامه های بزرگداشت پیروزی انقلاب اسلامی در بیش از 80 نمایندگی فرهنگی کشور با حضور نخبگان،شخصیت های سیاسی،فرهنگی و دینی کشورها،ایرانیان و غیر ایرانیان و دوستداران انقلاب و امام راحل اجرا خواهد شد.
وی گفت:اعزام بیش از 100 هنرمند به 25 کشور برای اجرای برنامه های فرهنگی و هنری،ارسال بیش از 8 هزار قلم از اقلام فرهنگی به 10 رایزن فرهنگی،برگزاری شب شعر و برپایی کارگاه های آموزشی در 13 کشور از دیگر برنامه های کمیته بین الملل است.
آغاز نهمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر
نهمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر با حضور هنرمندان ایرانی و خارجی در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد. در این جشنواره 13332 اثر حضور دارند. گفته می شود در این جشنواره 102 اثر به نمایش گذاشته شد، که از این میان 41 اثر از تهران 57 اثر از سایر شهرهای کشور و 4 اثرهم از کشورهای بلژیک، برزیل ،ترکیه و ایالات متحده حضور داشته اند. نهمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر از سوم تا 30 بهمن در موزه هنرهای معاصر و از 15 تا 30 بهمن نیز در بخش مفاخر در فرهنگسرای نیاوران به نمایش در می آید.
افزایش سالانه 100 هزار بیمار مبتلا به سرطان
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: هر سال حدود 100 هزار بیمار جدید مبتلا به سرطان در کشور شناسایی می شود و سرطان پوست، پستان، معده و روده بزرگ، شایع ترین سرطانها در ایران است. سید حسن هاشمی در همایش پویش مبارزه با سرطان در بیمارستان محک افزود: بدون در نظر گرفتن سرطان پوست، سالیانه 92 هزار مورد جدید مبتلا به سرطان در کشور، شناسایی می شود و با احتساب سرطان پوست، تعداد این بیماران در سال حدود 100 هزار تن است.
وی اظهارکرد: شایع ترین سرطان در بین مردان ایران به ترتیب، سرطان پوست، معده و پروستات است و در زنان ایرانی به ترتیب سرطان پستان، پوست، روده بزرگ و معده شایع است و اگر هر دو جنس را در نظر بگیریم، شایع ترین سرطانها در ایران به ترتیب سرطان پوست، پستان، معده و روده بزرگ است.
رونمایی از پنجمین سامانه مشابه یاب متون فارسی
پنجمین سامانه مشابهت جوی متون فارسی کشور با نام 'همتا جو' ، 6 بهمن ماه همزمان با افتتاحیه همایش بررسی راهکارهای پیشگیری از سرقت علمی رونمایی خواهد شد. رئیس پژوهشکده ارتباطات و فناوری اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهی روز یکشنبه در نشست خبری با اعلام این موضوع گفت: تاکنون چهار سامانه مشابه یاب متون فارسی در کشور وجود داشت که این سامانه ها در پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID)، دانشگاه شهید بهشتی با نام 'مهتاب'، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی با نام 'سمیم نور' و پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران با نام 'همانندجو' راه اندازی شده است.
حبیب اله اصغری با بیان اینکه تمام این سامانه ها در زمینه تشخیص مشابهت های متنی، طراحی و تولید شده اند، افزود: سامانه همانندجو بیشتر بر متون پایان نامه های دانشجویی تمرکز دارد ولی سامانه 'همتا جو' که قرار است چهارشنبه این هفته، ششم بهمن رونمایی شود عمدتا بر یافتن مشابهت های متنی در مقالات علمی و پژوهشی کشور متمرکز است.
پیشبینی موفقیت تحصیلی افراد با بررسی DNA
تحقیق جدید کالج کینگز لندن نشان میدهد که با بررسی ساختار DNA افراد میتوان وضع آنها را در موفقیتهای تحصیلی پیشبینی کرد. محققان در این تحقیق از روش جدیدی به نام نمرهدهی پلیژنیک استفاده کردند که ارتباطات بین ژنهای مختلف را بررسی میکند. آنها به این نتیجه رسیدند که افراد موفق در تحصیلی ساختار ژنتیکی متقاوت با دیگران دارند.
وی افزود: این تحقیق نشان میدهد که چرا هر فرد تا حد مشخصی میتواند به موفقیتهای تحصیلی دست پیدا کند و به کمک این روش میتوان استعداد افراد را به خوبی شناسایی کرد و از وی در حد توانش انتظار داشت.