طرح توسعه حرم مطهر علوی به مرحله کاشیکاری رسید
جانشین معاونت فنی ستاد بازسازی عتبات عالیات در طرح صحن فاطمه زهرا(س) گفت: عملیات اجرایی طرح توسعه حرم مطهر علوی با کمکهای مردم و خیرین و همت استادکاران ایرانی به مرحله نما و کاشیکاری رسیده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی ستاد بازسازی عتبات عالیات، حامد امیری افزود: با توجه به نما و شکل
![طرح توسعه حرم مطهر علوی به مرحله کاشیکاری رسید طرح توسعه حرم مطهر علوی به مرحله کاشیکاری رسید](/files/fa/news/1395/11/3/678160_409.jpg)
معماری داخل حرم مطهر علوی که مربوط به عصر صفوی است، تصمیم بر این شد که در طراحی و ساخت صحن و شبستان حضرت زهرا(س) نیز، این الگوی ایرانی و اسلامی رعایت شود.
وی گفت: براساس این الگو، استفاده از کاشیهای هفت رنگ، معرق و معقلی در نقاط مختلف بنا در دستور کار معماران و استادکاران ایرانی قرار گرفته است.
امیری با بیان اینکه نماکاری طرح با اتمام «سفتکاریها» آغاز شده است افزود: هم اکنون از بالاترین نقطه صحن حضرت زهرا(س) که نزدیکترین فضا به گنبد و حرم قدیم یعنی فضای 1+ و طبقه اول بخش زیارتی است، مراحل نماکاری آغاز شده و به دست استادکاران برجسته این رشته در حال اجراست.
وی با بیان اینکه نماکاری توسط گروههایی که تجربه اینگونه کارها در اماکن زیارتی ایران و اعتاب مقدسه را داشتهاند اجرا میشود گفت: در حال حاضر دو پیمانکار ایرانی مشغول به کار هستند که یکی طبقه اول و حیاط داخلی و دیگری اجرای نمای فضاهای سرپوشیده و راهروهای رواق شمالی که به سمت بیرون و خیابان امام زین العابدین است را برعهده دارند.
جانشین معاونت فنی ستاد بازسازی عتبات درباره طرح صحن فاطمه زهرا(س) گفت: طول نماکاری طبقه اول حدود 200 متر است که هم اکنون نیمی از آن به مرحله کاشیکاری رسیده و نیم دیگر در مرحله اجرای آجرنما، کاربندی و رسمی بندی رواقهاست.
وی افزود: در طبقه اول، حدود 10 هزار و200متر مربع فضای مسقف و 4 هزار متر مربع فضای روباز وجود دارد که عملیات اجرای سنگ کف فضای مسقف تقریباً به اتمام رسیده و سنگکاری دیوارها در دست اجراست و همچنین عملیات آئینهکاری حدود 2 هزار مترمربع از فضای مسقف به تمام شده است.
امیری گفت: پیشبینی میشود، تا یک ماه آینده عملیات نماکاری طبقه اول از بخش زیارتی طرح توسعه حرم مطهر علوی تکمیل شود و اجرای کاشیهای معرق و خطاطی آن نیز تا پایان امسال پایان یابد.
وی افزود: برای اجرای کاشیهای معرق که آخرین مرحله از عملیات نماکاری است در مرحله انتخاب خطاط و تعیین آیات و احادیثی هستیم که باید روی کاشیها نگاشته شود.
یادآور می شود، کاشی معقلی، نوعی کاشی کاری است که با ساخت و تهیه کاشی با ابعاد بسیار کوچک و پهلوی هم قرار گرفتن این کاشیها صورت میگیرد. تلفیق کاشی با آجر در نماسازی از انبساط و انقباض کاشیها جلو گیری میکند. با این عمل پریدن و خرد شدن لعاب کاشی به حداقل میرسد. انواع خطوط مستقیم در محورهای عمودی و افقی و گاه خطوط مورب با زاویه 45 درجه و شطرنجی از نقوشی هستند که در کاشی کاری معقلی مورد استفاده قرار میگیرد و جلوهای بینظیر و روحانی به نما میبخشد.
خیرین، ناذران و هموطنان عزیز که تمایل دارند در فیض توسعه حرم امام علی(ع) که مزین بنام صحن و شبستان حضرت زهرا(س) است مشارکت کنند میتوانند مبلغ مورد نظر خود را از طریق شماره حساب 110 بانکهای صادرات، سپه، دی، ملی، تجارت، انصار، سرمایه و ملت یا درگاه پرداخت اینترنتی (سایت ستاد بازسازی عتبات عالیات) واریز کنند .
خیرین، ناذران و هموطنان عزیز همچنین می توانند از طریق تلفن همراه؛ مشترکین همراه اول با ارسال یک پیامک خالی به شماره 888 و ایرانسل به شماره 359 می توانند اطلاعات مربوط به نحوه واریز کمکهای نقدی برای توسعه حرم مطهر علوی را دریافت کنند.
همچنین برای اهدای کمک ها به صحن حضرت زهرا(س) میتوانند با شماره گیری کد #888*733* اقدام کنند.