ابتلای سالانه حدود 100 هزار نفر به سرطان در ایران
معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه سالانه 14میلیون نفر در دنیا به سرطان مبتلا می شوند، گفت: آمار ابتلا به سرطان در ایران سالانه حدود 100 هزار نفر است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، علی اکبر سیاری در همایش پویش مبارزه با سرطان که در محل موسسه محک برگزار شده است،
افزود : سالانه هشت میلیون نفر در دنیا و بین سی تا چهل هزار نفر در ایران بر اثر سرطان جان خود را از دست می دهند.
وی با بیان اینکه هم اکنون سیصد تا چهارصد بیمار مبتلا به سرطان در کشور داریم گفت: هزینه کل داروی این بیماران در ایران هشت هزار میلیارد تومان است که هزار و پانصد میلیارد تومان آن هزینه داروهای بیماران صعب العلاج است.
وی گفت: افزایش آمار ابتلا به سرطان جهانی است و فقط مختص ایران نیست بنابراین برنامه جامعی برای پیشگیری و کاهش عوامل خطر دارند و سازمان بهداشت جهانی هم 9هدف برای برنامه جهانی در نظر گرفته است که تا سال 2025 ، بیست و پنج درصد از مرگ های ناشی از بیماری های سرطان،قلبی عروقی،دیابت و تنفسی کاهش یابد.
وی افزود: ایران سیزده هدف برای برنامه پیشگیری خود در نظر گرفته و قرار است در سالهای 2018-2025و2030 برنامه های خود در جهت کاهش این بیماری ها در سازمان بهداشت جهانی ارائه دهد.
سیاری گفت:در دنیا برنامه جامع برای پیشگیری سرطان وجود دارد و روی عوامل خطر رفتاری از جمله مصرف دخانیات ، تحرک نداشتن و تغذیه نامناسب و عفونت هایی که باعث سرطان می شود کار می کنند.
وی با اشاره به اینکه تحقیقات نشان داده آلودگی هوا نیز سرطان زاست و ما در بدترین شرایط موقعیت فصلی هستیم ، گفت: تشخیص زودرس از جمله کاهش ریسک عوامل ابتلا به سرطان، از سیاست های کاری ماست اما برخی مردم مثلا با مصرف دخانیات سالانه ده هزار میلیاردتومان هزینه مصرف سیگار می دهند که سرطان بگیرند بنابراین خود مردم هم در پیشگیری نقش مهمی دارند.
سیاری گفت:تحقیقات نشان می دهد با افزایش قیمت سیگار مصرف کاهش می یابد اما تولیدکنندگان دخانیات بخاطر سود فراوانی که این حوزه دارد خیلی قوی هستند و مانع از افزایش قیمت می شوند تا مصرف کاهش نیابد.
وی تغذیه ناسالم و تحرک نداشتن را از دیگر ریسک عوامل ابتلا به سرطان نام برد و گفت:برنامه جامع سرطان تهیه شده و روی محورهای پیشگیری تشخیص و درمان و تسکین کار شده و هم اکنون زیرساخت های ان در حال انجام است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت خاطر نشان کرد:هم اکنون بر روی سرطان های رحم ،پستان و کولونورکتال در چهار شهرستان در حال کار هستیم و برنامه ملی ثبت سرطان که از بیست سال پیش شروع شده با قوت و پیشرفت در حال انجام است.