صادرات فرش به 231 میلیون دلار رسید
رئیس اتحادیه فرش دستباف صادرات این بخش را 231 میلیون دلار اعلام کرد.
محمدعلی زرینه کفش در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما با اشاره به صادرات فرش دستباف ایرانی به آمریکا افزود: هم اکنون صادرات فرش ایران به 50 تا 60 کشور انجام می شود که البته از کیفیت مناسبی برخوردار نیست.
وی با اشاره به برگزار نشدن نمایشگاهی در خارج از کشور برای عرضه فرش دستباف تصریح کرد: باید حداقل 40 تا 50 دوره نمایشگاه به منظور آشنایی با فرش دستباف ایرانی و کسب بازارهای بین المللی برگزار می شد.
رئیس اتحادیه فرش دستباف کپی برداری از طرح و نقوش ایرانی را خطر جدی برای فرش کشور اعلام کرد و ادامه داد: حمایت دولت از تولیدکنندگان در دیگر کشورها و کارگر ارزان قیمت، علت اصلی خروج بازرگانان و تولیدکنندگان ایرانی از کشور و تولید در کشورهایی مانند چین و هند است.
زرینه کفش با اشاره به اینکه این کپی برداری در حد طرح های ضعیف و متوسط رو به بالاست ، گفت : ثبت جهانی نشدن طرح های ایرانی با جزئیات علت این کپی برداری ها و سبب خروج این طرح ها از کشور است.
وی با اشاره به شناسنامه دار شدن فرش های ایرانی و تعیین هویت این کالا ادامه داد:
در گمرک محدودیتی برای خروج فرش تعیین نشده که عامل خروج فرش های بی کیفیت و صدمه به بازارهای بین المللی است.
رئیس اتحادیه فرش دستباف گفت: یک میلیون و 300 هزار بافنده داریم که در صورت حمایت از این صنعت ، اشتغال دو برابری در بخش فرش دستباف فراهم خواهد شد.
زرینه کفش با اشاره به فعال شدن 10 تا 12 نوع شغل در صنعت فرش دستباف گفت: در این صنعت با سرمایه 5 تا 20 میلیون تومان می توان یک شغل ایجاد کرد در حالی که
در دیگر مشاغل 170 میلیون تومان است.
صدا و تصویر دارد