پخش زنده
امروز: -
این گزارش شامل توصیه های ده گانه مقام معظم رهبری در خصوص اقدامات عملی در خصوص اقتصاد مقاومتی می باشد که به صورت هفتگی رصد می شود.
پژوهش خبری صدا و سیما:نامگذاری سال 95 به عنوان «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» رویکردی راهبردی برای مقابله با دشمن در جنگ نابرابر اقتصادی بود. حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در اجتماع انبوه زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی(ع)، با تاکید بر اینکه انتخاب شعار سال ۹۵، مبنای منطقی و استدلالی دقیق دارد، همه مردم به ویژه جوانان را به تدبر و تعمق در این مبنای استدلالی فراخواندند و فرمودند: «انتخاب شعار امسال بر یک تحلیل و نگاه کلان به مسائل کشور، مبتنی است. در مقطع کنونی، آمریکایی ها به دنبال تزریق تفکر خاصی در میان نخبگان جامعه و سپس افکار عمومی کشور هستند مبنی بر اینکه ملت ایران بر سر یک «دو راهی» قرار دارد و چارهای جز انتخاب یکی از - دو راه کوتاه آمدن یا تحمل فشار- ندارد!» همچنین ایشان در بخشی دیگر از سخنانشان، با تمرکز بر مفهوم شعار سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» با تأکید بر ضرورت مشخص شدن و ترسیم نقشه راه، ده پیشنهاد اساسی برای اقدام و عمل در زمینه اقتصاد مقاومتی، ارائه نمودند.اما متأسفانه تجربه نشان داده است که اگر به صورت مستمر اجرایی شدن سیاست های کلی نظام اسلامی و همچنین بیانات مقام معظم رهبری به عنوان نقشه راه پایش و رصد نشود؛ به مرور زمان از اولویت اذهان تصمیم گیران و نخبگان جامعه دور شده و دیگر اثری از آنها در جامعه نخواهد بود. بر همین اساس، مدیریت پژوهش های خبری معاونت سیاسی تلاش دارد تحولات مرتبط با حوزه اقتصاد مقاومتی را رصد کرده و در قالب گزارش های هفتگی به اطلاع مخاطبان خود برساند. به همین سبب، گزارش ذیل شامل توصیه های ده گانه مقام معظم رهبری در خصوص اقدامات عملی در خصوص اقتصاد مقاومتی ست که به صورت هفتگی رصد می شود.
مهم ترین محورهای مهم و برجسته مورد بررسی در 25/ 10/ 95 الی 29/ 10/ 95 عبارتند از:
در رصد هفته مورد بررسی، از نکات ده گانه تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری به موارد ذیل پرداخته شده است:
"شناسایی و تمرکز بر فعالیت ها و زنجیره های مزیت دار اقتصادی" ، " بهره برداری از بخش هایی که قبلا در آنها سرمایه گذاری کلانی شده است مانند پتروشیمی و ساخت نیروگاه " ، " مشروط شدن همه معاملات خارجی به انتقال فناوری به داخل ایران " ،" مبارزه جدی و واقعی با فساد ، ویژه خواری و قاچاق " ، " نگاه ویژه و حمایتی به صنایع متوسط و کوچکبرای ایجاد اشتغال و تحرک اقتصادی"
و مهم ترین محورهای رصد شده از نکات فوق عبارتند از:
*امضای ۵۰۰ میلیارد تومان قرارداد برای ساخت تجهیزات پرمصرف صنعت نفت .
*صادرات نفت به ۲.۸ میلیون بشکه رسید. ۲۹ میلیارد دلار نفت فروختیم .
*ایران در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات، به بازار صادراتی کشورهای عراق، افغانستان و بعضی کشورهای آسیای مرکزی تسلط پیدا کرده .
*صادرات هشت میلیارد دلار کالای غیرنفتی از هرمزگان طی 9 ماه گذشته .
*سرمایه گذاری 3 میلیارد دلاری برای توسعه پالایشگاه آبادان
*طرح های اقتصادی و زیرساختی به ارزش هشت هزارو500 میلیارد ریال در بندرامیرآباد بهشهر در شرق مازندران آماده بهره برداری است.
*ساخت فرودگاه جدید در چابهار و اهواز با سرمایهگذاری آلمانیها با انتقال دانش فنی بهکشور.
*در برخی از کالاها نظیر خودرو میزان قاچاق کمتر از قبل شده که دلیل آن همافزایش سختگیریها و افزیش کشفیات است .
*بانک ملی ایران در استان مرکزی تاکنون مبلغ ۷۴۰ میلیارد ریال تسهیلات به ۵۹ طرح اقتصادی مربوط به صنایع کوچک و متوسط پرداخت کرده است.
پژوهش خبری صدا وسیما//گروه اقتصاد