خطر تحلیل رفتن لثه در پی تجمع جرم های دندانی
یک متخصص دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی گفت: پلاک های دندانی یا همان جرم های دندانی بر اثر رعایت نکردن بهداشت پیش می آید و در دراز مدت سلامت دندان ها را تهدید می کند.
دکتر کیوان ساعتی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: تجمع جرم دندان به مرور به بافتهای عمقی لثه نفوذ کرده
و در نهایت منجر به تحلیل لثه و از بین رفتن زیبایی دندان ها می شود.
وی گفت: در محیط دهان، میکروارگانیسم های مختلفی وجود دارد که پس از صرف هر وعده غذایی، همراه مواد قندی و اسیدی حاصل از تجزیه غذا روی سطح دندان تجمع می کنند و باعث تشکیل لایه ای چسبنده و بی رنگ به نام «پلاک میکروبی» می شود که به راحتی و با استفاده از مسواک و نخ دندان برداشته می شود.
ساعتی افزود: در صورتی که پلاک میکروبی به مدت طولانی روی سطح دندان باقی بماند، تبدیل به لایه ای سخت با رنگ زرد قهوه ای به نام جرم دندانی می شود.
ساعتی گفت: دندانپزشک ابتدا به بررسی های کلینیکی و رادیوگرافی می پردازد و در صورتی که بیماری در مراحل اولیه باشد، جرم گیری را توصیه می کند.
وی افزود: جرم در دهان به علل مختلف بوجود می آید که با رعایت بهداشت مناسب قابل پیش گیری است، اما چنانچه به دلایل مختلف بوجود آید حتماً باید برداشته شود تا لثه ها به حالت نرمال و سالم خود برگردند.
ساعتی در مورد جرم گیری دو نکته را مورد تأکید قرار داد و گفت: یکی اینکه این درمان در سال بیش از دو بار در بازه زمانی 6 ماهه بیشتر نباید انجام شود.
وی با اشاره به اینکه انجام بیش از حد جرم گیری موجب بروز حساسیت در دندان ها می شود افزود: جرم گیری باید توسط پزشک متخصص انجام شود و افراد نباید به مراکز غیر معتبری که ادعای اقدامات زیبایی دارند مراجعه کنند.