سرانجام جدایی طباطبایی و کاراته؛
پایان خوب مدیری موفق
برخلاف مدیریت های خنثی در فدراسیون های بدون رییس تا برگزاری مجمع، دوران سرپرستی پرفراز و نشیب و نسبتا طولانی طباطبایی در فدراسیون کاراته را می توان مثبت ارزیابی کرد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ کمتر از 24 ساعت به برگزاری مجمع انتخاباتی ریاست فدراسیون کاراته باقی مانده است. مجمعی که با وجود نام نویسی اولیه 27 کاندید، با انصراف افشین داوری و رد صلاحیت محسن آشوری دبیر پرسابقه فدراسیون کاراته حالا 25 نامزد دارد و آن طور که از شواهد پیداست، باید همانند مجامع پر سر و صدای دیگر باید منتظر انصراف و غیبت های بیشتری در روز انتخابات باشیم.
همه روزهای سرپرستی طباطبایی
28 مهر 94 علیرضا سمندر در میان حاشیه های زیاد کاراته و نداشتن میل باطنی از ریاست این فدراسیون استعفا داد و وزارت ورزش و جوانان به فاصله یک روز پس از این استعفا، سیدحسن طباطبایی مدیر وقت مجموعه ورزشی کشوری و سرپرست پیشین فدراسیون های وزنه برداری و دوومیدانی را برای سومین بار به عنوان سرپرست یک فدراسیون معرفی کرد.
بازگشت آرامش
طباطبایی به محض ورود به فدراسیون کاراته تلاش کرد با دور کردن حواشی، آرامش را به کشتی طوفان زده این رشته بازگرداند و انصافا به گواهی جامعه کاراته این آرامش در موفقیت های اخیر آن تاثیر بسزایی داشت.
اگرچه سرپرست فدراسیون کاراته در این مدت با درآمدزایی و فراهم کردن حامیانی برخی مشکلات مالی فدراسیون و ملی پوشان را تا حدودی حل کرد اما انصراف برخی از همین حامیان مالی باعث شد، طباطبایی نتواند به قول خود در روزهای پایانی سرپرستی اش برای تجلیل از مدال آوران جهانی عمل کند.
روی کار آمدن طباطبایی در فدراسیون کاراته همزمان با آغاز مسابقات سوپرلیگ همراه شد که با برگزاری رقابت های سوپرلیگ در سالن الغدیر نیروی انتظامی، شرایط بهتری برای مسابقات ایجاد کرد. با این حال قرار بود مشکل خانه کاراته هر چه زودتر حل شود اما تاکنون تصمیمی در این خصوص و گرفته نشده است.
2 اتفاق ناخوشایند
چند ماه پس از آن، انتشار فیلم نامتعارفی در فضای مجازی در خصوص مسابقه آرینا مافی دختر 12 ساله ایرانی در مسابقات MMA (مبارزه در قفس) که در ارمنستان برگزار شد، با واکنش و اظهارنظرهای زیادی در رسانه ها مواجه شد. فدراسیون ورزش های رزمی با بیانه ای مسئولیت این اعزام را نپذیرفت چون لباس کاراته ای این دختر نوجوان باعث شد تا او در زمره این رشته قرار بگیرد و در ادامه فدراسیون کاراته هم در اطلاعیه ای این اعزام را مربوط به فدراسیون و این رشته ندانست.
به دنبال آن، فدراسیون کاراته شرایط اعزام برخی کاراتهکاهای مطرح را به رقابت های کاراته وان فرانسه فراهم کرد که در این میان آروین باقری که با هزینه شخصی عازم پاریس شده بود به کشور بازنگشت تا فدراسیون طباطبایی را وارد چالشی جدید کند. بنابراین فدراسیون کاراته از آن پس تمامی اعزام های این رشته را منوط به تصویب و کسب مجوز شورای برون مرزی دانست.
لغو انتخابات با یک شائبه
اواخر اسفند سال قبل هم با وجود حرف و حدیث های زیاد برای حضور سرپرست فدراسیون در انتخابات، کار نامنویسی از نامزدهای مجمع فدراسیون کاراته انجام شد تا پس از گذشت حدود 9 ماه از سرپرستی سیدحسن طباطبایی در این فدراسیون، جامعه کاراته در انتظار خروج از بلاتکلیفی باشد، اما درست در شب برگزاری مجمع انتخابی یازدهم مرداد، وزارت ورزش با انتشار خبری مبنی بر شائبه در تایید صلاحیت یکی از نامزدها، انتخابات فدراسیون را لغو و به زمان دیگری موکول کرد.
در مسیر کشوری تا آزادی
سیدحسن طباطبایی قبل از المپیک ریو همزمان با سرپرستی در فدراسیون کاراته به عنوان مدیر جدید مجموعه ورزشی آزادی معرفی شد تا مسئولیت سنگین تری در ادامه کار داشته باشد. وی پس از قبول این مسئولیت از مدیریت مجموعه ورزشی کشوری کنار رفت.
انتخابهایی بدون اعمال سلیقه
همچنین کمیته فنی فدراسیون کاراته بدون دخالت سرپرست، افراد مدنظر خود را برای کادر فنی تیم های مختلف مردان و بانوان معرفی کرد که حاصل این انتخاب حضور موفق تیم ملی در رقابت های جهانی اتریش بود.
با اینکه فدراسیون کاراته تلاش زیادی برای فراهم شدن شرایط اعزام ملی پوشان به مسابقات تدارکاتی می کرد اما لغو پی در پی برنامه های خارجی تیم ملی با کارشکنی برای صدور روادید، شرایط نگران کننده ای را به وجود آورد.
رکوردشکنی تاریخی
ملی پوشان کاراته اگر چه در بخش بانوان عملکرد ضعیفی در رقابت های جهانی لینز 2016 اتریش داشتند و در کاتا از مدال بی نصیب ماندند، اما در بخش کومیته درخشان ظاهر شدند و در مجموع برای نخستین بار روی سکوی جهان ایستادند. کاراته ایران همچنین برای اولین بار در مسابقات جهانی، سه مدال طلا و 2 برنز در بخش کومیته مردان و یک مدال برنز در بخش کومیته انفرادی بانوان به دست آورد، که 2 مدال طلای آن در بخش کومیته انفرادی و یک طلا در کومیته تیمی بود.
در مدت سرپرستی طباطبایی، تیم های رده های سنی کاراته دختران و پسران در پیکارهای قهرمانی آسیا به میزبانی اندونزی شرکت کرد و با 25 مدال و یک پله سقوط نسبت به دوره گذشته نایب قهرمان قاره شد.
البته با وجود اتفاقات خوب و بد کاراته در این مدت، باید به ورود این رشته به المپیک 2020 توکیو در زمان مدیریت طباطبایی هم اشاره کرد.
پایان معادلات
تاخیر در انتخابات فدراسیون کاراته با اینکه رضایت اردونشینان تیم ملی را برای اعزام بی سر و صدا به مسابقات جهانی فراهم کرد اما در پیش بودن المپیک ریو و پس از آن تغییرات اساسی در وزارت ورزش همه معادلات را برای برگزاری هر چه زودتر مجمع انتخابات فدراسیون بر هم زد و با 15 ماهه شدن دوران سرپرستی طباطبایی در این فدراسیون، سرانجام زمان برگزاری مجمع انتخابات کاراته در وزارت جدید اعلام شد.
با وجود مدیریت خوب طباطبایی در فدراسیون پرجمعیت کاراته که تعدد سبک ها و ظرفیت بالای افراد متخصص در آن گاهی حاشیه هایی برای این رشته ایجاد می کند، حالا هم بحث چینش اعضای مجمع در بخش نمایندگان داوران و مربیان دردسرساز شده است.
با توجه به سوابق گذشته وقوع هر اتفاقی در چند ساعت مانده به انتخابات این فدراسیون نباید برای اهالی ورزش و کاراته چندان عجیب و غیرمنتظره باشد در هر صورت کاراته تازه المپیکی شده امیدوار است این مجمع بتواند رییس جدید را حداقل برای چهار سال آینده حمایت کند تا به بتواند به پنجمین رشته مدال آور ورزش ایران در بازیهای المپیک دست یابد.
انسیه بحری