گفتگوی ویژه خبری؛
مبارزه با فساد و رفع تبعیض از اولویت های برنامه ششم
رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم در مجلس: عدالت اجتماعی، مبارزه با فساد و رفع تبعیض در جامعه از اولویت های برنامه ششم است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، حمیدرضا حاجی بابایی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: حدود 30 اولویت در برنامه ششم وجود دارد و برای هر کدام بسته ای مشخص تعریف شده است.
وی گفت: هیچکدام از اولویت های برنامه ششم در مجلس حذف نشد و مردم با تمام ابعاد برنامه رابطه ارگانیک دارند.
رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم در مجلس شورای اسلامی افزود: میانگین دریافتی افراد زیر پوشش کمیته امداد و بهزیستی هم اکنون 70 تا 80 هزار تومان است و در طول برنامه ششم به طور میانگین به یکصد و 80 هزار تومان افزایش می یابد.
وی گفت: افزایش این کمک ها از ابتدای سال آینده آغاز می شود و این مبلغ علاوه بر مبلغی است که افراد زیر پوشش کمیته امداد و بهزیستی به عنوان یارانه می گیرند.
حاجی بابایی افزود: تعداد زیادی از مردم شرایط آن را دارند که تحت پوشش سازمان های حمایتی قرار گیرند اما تاکنون به علت کمبود اعتبار زیر پوشش قرار نگرفته اند.
رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم در مجلس شورای اسلامی گفت: در برنامه ششم دولت موظف شده تا از محل درآمد یارانه ها همه آنها را زیر پوشش حمایتی قرار دهد.
وی افزود: نمایندگان مجلس مصوب کردند تا در طول برنامه ششم حقوق کارکنان شرکتی به معادل کارکنان استخدامی برسد.
حاجی بابایی گفت: بر اساس برنامه ششم، دولت باید از ابتدای سال آینده روندی را آغاز کند تا پایان این برنامه اختلاف حقوق دو کارمند دولت در کار یکسان در دو زیرمجموعه دولتی بیش از 20درصد نباشد.
رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم در مجلس شورای اسلامی افزود: بر اساس مصوبه مجلس میانگین پرداخت حقوق بازنشستگان بر اساس محاسبه دو سال آخر خدمت خواهد بود.
وی گفت: در ماده 35 برنامه ششم تکلیف همه دریافتی ها مشخص شده و بالاترین سقف پرداخت حقوق به کارکنان دولت در هر رده و شغلی در سال آینده 15 میلیون تومان درنظر گرفته شده است.
حاجی بابایی افزود: تنها مأموریت های خارج از کشور و عیدی سالانه خارج از این سقف محاسبه و پرداخت خواهد شد.
وی گفت: چنانچه کسی بیش از سقف تعیین شده دریافت کند باید چهار برابر اضافه دریافتی حقوقش را برگرداند و این شخص از دو ماه تا شش ماه انفصال خدمت خواهد خورد.
رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم در مجلس شورای اسلامی افزود: تمامی پرداختی ها و همه معاملات در برنامه ششم، شفاف خواهد بود و در سامانه ای خاص در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.
وی همچنین گفت: پاداش پایان خدمت کارکنان تا 14 برابر پایه حقوق آنان قطعی شد و بیشتر از آن نیست.
حاجی بابایی افزود: در تصویب برنامه ششم، دولت را بزرگ نکردیم و مصوب کردیم تا ساختار دولت 15 درصد کاهش یابد.
رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در برنامه ششم تلاش برای رفتن به سمت رقابتی کردن اقتصاد است گفت: سعی کردیم دولت را به سمت خصوصی سازی سوق دهیم و با رونق بازار رقابتی شرکت های دولتی را محدودتر کنیم.
وی افزود: برنامه ششم یکپارچه در اختیار مردم است مگر جاهایی که هیچ چاره ای نبوده و بر اساس آن باید برخی از بخش ها در اختیار دولت باقی بماند.
حاجی بابایی گفت: برای رسیدن به رشد هشت درصدی مورد نظر در برنامه ششم در طول این برنامه باید به طور میانگین تولید سرانه 6،7 درصد، بهره وری 2،8 درصد و سرمایه ثابت ناخالص 21،4 درصد رشد یابد.
رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برنامه ششم دردمحور است افزود: در این برنامه نظارت حرف اول را می زند و هرچه تصویب شده برنامه نظارتی عام پسندی را پشت سرش دارد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس هم در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: با توجه به مشکلاتی که پیش روی سرمایه گذاری داخلی در کشور است باید به سمت سرمایه گذاری خارجی از راه های مختلف از جمله فاینانس باشیم.
محمدرضا پورابراهیمی افزود: هماهنگی بین بخشی برای رسیدن به توسعه یکی از اولویت هاست و باید همه دستگاه ها برای تحقق برنامه ششم با هم همگام و همراه شوند.
وی گفت: رشد هشت درصدی در طول برنامه ششم توسعه هدف گذاری خوبی است اما طبیعتاً این هدف گذاری تحت تأثیر عوامل دیگری قرار می گیرد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: اگر اهداف برنامه با واقعیات کشور منطبق نباشد رسیدن به آن اهداف ممکن نخواهد بود.
پورابراهیمی تصریح کرد: در برنامه ششم رویکرد نظارتی دقیق تری دیده شده و این نظارت در چارچوب رصد شاخص های اقتصادی درنظر گرفته شده است.