تکلیف مجلس به دولت برای پرداخت مطالبات معوق وبیمه عمر وحوادث خانواده شهدا
نمایندگان مردم در خانه ملت، دولت را موظف به پرداخت مطالبات معوق خانواده های شهدا و ایثارگران و پرداخت صددرصدی بیمه عمر و حوادث آنها کردند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، نمایندگان در نشست علنی نوبت امشب (شنبه 25 دی ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی مواد ارجاعی لایحه برنامه ششم توسعه کل کشور با اصل ماده 103 با 146رأی موافق، 20 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 172 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
ماده فوق ناظر بر پرداخت معوقات خانوادههای شهدا و ایثارگران، پرداخت صد درصد سرانه بیمه عمر و حوادث خانواده شهدا، ارائه تسهیلات رفاهی به رزمندگان، جانبازان و آزادگان و ... است.
بنابراین گزارش در ماده 103 آمده است:
1- دولت موظف است کلیه مطالبات معوق خانواده های معظم شهدا و ایثارگران (جانبازان و آزادگان) اعم از پاداش پایان خدمت و وجوه مربوط به ذخیره مرخصی استفاده نشده و کلیه مطالبات بودجه سنواتی تامین و توسط بنیاد پرداخت نماید. به نحوی که در پایان سال دوم اجرای قانون برنامه هیچگونه مطالبات معوقی در حوزه ایثارگران و خانواده شهدا باقی نمانده باشد.
تبصره- مطالبات مذکور در این ماده در خصوص جانبازان و آزادگان مشمول قانون حالت اشتغال نیز بر حسب مورد توسط بنیاد و دستگاه مربوطه در طی دو سال اول برنامه طبق بودجه سنواتی می بایست تامین و پرداخت گردد.
2- دولت موظف است اعتبار لازم را به منظور تامین حداقل معیشت گروه های عنوان شده ذیل که فاقد شغل یا درآمد باشند را پیش بینی و حداقل حقوق کارکنان دولت را به آنان جهت پرداخت، در بودجههای سنواتی درج و در اختیار دستگاه های مربوطه قرار دهد.
الف- جانبازان با هر میزان درصد از کارافتادگی و آزادگان با حداقل سه ماه اسارت
ب- رزمندگان با حداقل شش ماه حضور در جبهه و چریک های جنگهای نامنظم(گُم جن)
ج- افراد تحت تکفل قانونی جانبازان متوفی ، آزادگان متوفی ، رزمندگان متوفی (با حداقل شش ماه حضور در جبهه)
تبصره- تشخیص افراد تحت تکفل قانونی جانبازان و آزادگان متوفی و ارائه خدمات به آنان به عهده بنیاد و تشخیص افراد تحت تکفل قانونی رزمندگان متوفی به عهده ایثارگران نیروهای مسلح و ارائه خدمات به آنان به عهده سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح (ساتا) می باشد.
د- نامادری شهید و خواهران مجرد شهدا که تحت تکفل والدین شهداء بودهاند (پس از فوت والدین)
هبرادر و خواهر شهید دارای معلولیت جسمی، حرکتی، ذهنی، محجور،دارای بیماریهای خاص یا صعبالعلاج پس از تأیید کمیسیون پزشکی بنیاد
و- همسران مطلقه شهداء که فرزند یا فرزندان شهید را حداقل 15 سال بعد از شهادت شهید، نگهداری نمودهاند با تأیید بنیاد شهید (ماهیانه معادل دو سوم حقوق کارکنان دولت)
3- در ماده51 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران پس از عبارت "آزادگان" عبارت "همسران و فرزندان شهداء" اضافه میگردد.
4- سازمان و بنیاد شهید و امور ایثارگران مکلفند نسبت به تامین و پرداخت صددرصد (100%) سرانه بیمه عمر و حوادث جانبازان و آزادگان، والدین همسر و فرزندان شهداء فاقد پوشش بیمه عمر و حوادث طبق بودجه سنتواتی اقدام نمایند.
5- دولت مکلف است طبق بودجه سنواتی به منظور حمایت و تجلیل از رشادت های رزمندگان هشت سال دفاع مقدس که حداقل شش ماه سابقه حضور در جبهه دارند و جانبازان زیر 25% جانبازی و آزادگان با کمتر از ششماه سابقه اسارت و همسران و فرزندان آنان تسهیلات رفاهی، معیشتی، بهداشتی، درمانی و فرهنگی به شرح زیر ارائه نماید.
الف- تأمین و پرداخت یا معافیت حداقل 30% هزینه شهریه تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی، دوره های شبانه دانشگاههای دولتی، دانشگاه پیام نور و سایر دانشگاه های مورد تایید وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طبق بودجه سنواتی
ب- بهرهمندی رایگان از خدمات مراکز فرهنگی عمومی و ناوگان حمل و نقل شهری
ج- معافیت از پرداخت 30% هزینه از طریق هر یک از شرکت های دولتی و خصوصی هواپیمایی، ریلی و دریایی در سفرهای داخلی و عتبات عالیات برای یکبار در سال
د- شهرداریها و دهیاریها و سازمان اوقاف و امور خیریه مکلفند به منظور ارج نهادن به والدین، همسران و فرزندان شهدا و آزادگان و همسران و فرزندان آنان، جانبازان و همسران و فرزندان جانبازان بیستو پنجدرصد و بالاتر و رزمندگان با سابقه حضور 6 ماه و بالاتر در جبهه را در امامزادگانی با رعایت وقف نامه که دفن اموات در آنها مجاز میباشد و آرامستانها بدون اخذ هزینه اقدام نمایند.
هبهرهمندی از انشعاب رایگان آب، فاضلاب، برق و گاز برای یک بار در یک واحد مسکونی
و- بهرهمندی از امتیازات یک مقطع تحصیلی بالاتر مطابق قوانین مربوطه و برای رزمندگان با حداقل 6 ماه حضور داوطلبانه در دفاع مقدس در حقوق و مزایای اجتماعی
6- در بند الف ماده31 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران پس از عبارت جانبازان و آزادگان و فرزندان شاهد عبارت جانبازان و فرزندان جانبازان و آزادگان و فرزندان آزادگان و رزمندگان و فرزندان رزمندگان با حداقل 6 ماه سابقه حضور در جبهه اضافه می شود.
7- متن زیر بعنوان ماده (59) مکرر به قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران الحاق میشود.
"قوه قضائیه، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، کانون وکلای دادگستری، کانون کارشناسان رسمی، مرکز وکلاء و کارشناسان قوه قضائیه، مکلفند سی درصد (30%) از سهمیه صدور دفاتر خدمات قضائی و الکترونیک، سردفتری، صدور پروانه وکالت، مجوز کارشناسان رسمی دادگستری را به فرزندان و همسران شهدا، جانبازان با حداقل ده درصد (10%) ، آزادگان با داشتن حداقل سهماه سابقه اسارت و رزمندگان با داشتن حداقل شش ماه حضور در جبهه و همسر و فرزندان جانبازان 25% و بالاتر و فرزندان و همسران آزادگان و فرزندان رزمندگان دارای حداقل 12 ماه سابقه حضور داوطلبانه در جبهه، بدون رعایت شرط سنی در صورت واجد شرایط بودن اختصاص دهند."
8- در صورتی که دریافتی ایثارگران و فرزندان شهدا و رزمندگان با حداقل 12ماه سابقه حضور در جبهه مشمول صندوق تأمین اجتماعی و صندوق بازنشستگی دیگری گردد بازنشستگی در هرصندوق به طور مستقل انجام میگردد و با تحقق بازنشستگی این افراد در دو صندوق از مستمری بازنشستگی آن صندوق بهرهمند میگردندکمک دولت فقط به یک صندوق خواهد بود.
9- ایثارگران و فرزندان شهدا و آزادگان و جانبازان و رزمندگان با حداقل 12ماه سابقه حضور در جبهه برای یک بار از پرداخت ما به التفاوت برای 15 سال سنوات بیمه ای ناشی از تغییر صندوق بیمه و بازنشستگی معافند. این مبلغ به عنوان مطالبه صندوق منتقل الیه از دولت منظور و در قالب بودجه سنواتی توسط دولت پرداخت و تسویه میشود.
10- متن زیر به عنوان بند 7 به انتهای بند (1) ماده 45 قانون خدمت وظیفه عمومی الحاق میشود:
درصورت تایید فرماندهی کل قوا:
- فرزندان رزمندگان با سابقه حضور در جبهه به ازای هرماه حضور یک ماه کسر خدمت از نظام وظیفه
- فرزندان آزادگان به ازای هرماه اسارت یک ماه کسر خدمت از نظام وظیفه
- فرزندان جانبازان به ازای هردرصد جانبازی یک ماه کسر خدمت از نظام وظیفه
تبصره- بهرهمندی فرزندان جانبازان بر اساس درصد جانبازی صادره از کمیسیون عالی پزشکی نیروهای مسلح یا بنیاد شهید اقدام میگردد و در خصوص آموزش خدمت نظام وظیفه براساس مقررات ستاد کل نیروهای مسلح عمل میگردد.
11- به ماده 56 قانون جامع خدمات رسانی ایثارگران عبارت رزمندگان با حداقل 12 ماه حضور در جبهه اضافه میگردد.
12- به ماده 37 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران پس از عبارت "کسورات بازنشستگی سهم اسرا و آزادگان و جانبازان" عبارت "فرزندان شهداء و رزمندگان با حداقل 24 ماه حضور در جبهه" اضافه می شود.
13- فرزندان شهداء از کلیه امتیازات و مزایای مقرر در قوانین و مقررات مختلف برای شخص جانباز50% و بالاتر به استثنای تسهیلات خودرو، حق پرستاری، کاهش ساعت کاری و حالت اشتغال برخوردارند. امتیازات ناشی از این بند شامل وابستگان فرزند شهید نمیشود.
14- عبارت ذیل به ماده 60 قانون جامع خدمات رسانی ایثارگران اضافه می شود:
بعد از عبارت "جانبازان و آزادگان" عبارت "همسران و فرزندان شهداء" اضافه میشود.