«امپراتور جهنم» در آتش هیئت انتخاب؟!
هفته گذشته در حالی اسامی فیلمهای راه یافته به بخش سودای سیمرغ یا همان مسابقه، خارج از مسابقه و مستند سی و پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر اعلام شد که عدهای به حضور نداشتن تعدادی از فیلمها از جمله فیلم «امپراتور جهنم» اعتراض دارند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، فیلم «امپراتور جهنم» که به پدیده داعش و پشتپردههایش میپردازد، موفق به راهیابی در بخش مسابقه جشنواره بین المللی فیلم فجر نشد و هیات انتخاب این فیلم را در بخش چشم انداز قرار داد.
در شرایطی که هیئت انتخاب فیلم «امپراتور جهنم» را حائز شرایط برای حضور در بخش مسابقه جشنواره فیلم فجر تشخیص نداده است اما کارشناسان و دست اندرکاران این فیلم معتقدند: این تصمیم هیات انتخاب نه به اقتضای استانداردهای سینمایی بلکه به علت نداشتن درک درست از اتفاقات منطقه، ضعف در تصمیمگیری و آگاهی نداشتن از سینمای راهبردی قربانی شده است.
تهیه کننده و کارگردان این اثر پس از اعلام این خبر نامه ای را به هیئت انتخاب جشنواره نوشتند که در بخش هایی از آن آمده است: از جمله طرح های سینمای ایران در سالهای اخیر به شمار میرود که پاسخی به نیازهای منطقهای و بینالمللی است.
تهیه کننده فیلم سینمایی «امپراتور جهنم» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، گفت: این فیلم به ریشه های شکل گیری تروریست و داعش در منطقه غرب آسیا می پردازد و حذف آن از بخش سودای سیمرغ دلیل منطقی ندارد.
فیلم «امپراتور جهنم» عملکرد حکام آلسعود و فلسفه و چگونگی به وجود آمدن گروه داعش و دیگر گروههای تندرو و رادیکال اسلامی در اروپا و امریکا را نقد می کند وپشت پردههای «پیوند عربی- عبری» و همکاری صهیونیسم بینالملل و خاندان آلسعود را افشاء می کند.
در نامه تهیه کننده و کارگردان این فیلم آمده است: اثری که به ضرس قاطع میتوان گفت: نمونه آن را در سینمای منطقه نداریم. به حسب ضرورت موضوعی و اهمیت راهبردی این اثر؛ و نیز، فقدان آثار راهبردی پیرامون موضوعات منطقهای در سبد سینمای ایران، گروه سازنده با تشویق و استقبال دبیرمحترم جشنواره و حضرتعالی بنا را براین گذاشت تا با تلاشهایهای شبانه روزی و با تمام انرژی فیلم را به جشنواره برساند تا سبد جشنواره خالی از این موضوع مهم نباشد.
متاسفانه، با کج سلیقگی و بر اثر ناتوانی درک ضرورتهای فرهنگی و اجتماعی و تشخیص نادرست اولویتهای مضمونی و موضوعی آثار، فیلم «امپراطور جهنم» نادیده گرفته شد.
«امپراتور جهنم » که از مدت ها پیش کلید خورد و به عقیده بسیاری از عوامل آن بهترین اثر پرویز شیخ طادی است.
شنیده ها حاکی است، هیئت انتخاب جشنواره کیفیت متوسط آن را دلیل انتخاب نشدن فیلم «امپراتور جهنم» برای سودای سیمرغ مطرح کردند موضوعی که برخی عوامل دبیرخانه جشنواره هم به آن اذعان دارند.
اما با نگاه اجمالی به عوامل سازنده و بازیگران این فیلم می توان حدس زد «امپراتور جهنم» اثری شسته رفته و متفاوت باشد.
محمد خزایی تهیه کننده این فیلم که خود سالهاست سکان جشنواره بین المللی فیلم مقاومت را بر عهده دارد درباره روند آغاز به کار تولید فیلم گفت: این فیلم را حدود 6 ماه پیش کلید زدیم. امپراتور جهنم کار سنگینی است. بخش عظیمی از فیلمبرداری این اثر در ایران انجام شد و نماهایی از آن را نیز در کشورهای فرانسه، لبنان و گرجستان ضبط کردیم.
خزایی درباره تصمیم هیئت انتخاب جشنواره فیلم فجر افزود: واقعا نمی دانم. پس از اعلام فهرست فیلم های راه یافته به بخش سودای سیمرغ جشنواره من این مسئله را از دبیر جشنواره پیگیر شدم.او هم موافق حضور فیلم ما در بخش مسابقه بود اما گویا این فیلم به مذاق هیئت انتخاب جشنواره خوش نیامده بود.عده ای می گفتند فیلم مشکل ساختاری دارد و عده ای هم کیفیت آن را مطلوب ندانسته بودند.
تهیه کننده «امپراتور جهنم» درباره کیفیت فیلم هم گفت : این فیلم از نظر ساختاری و محتوایی مشکلی ندارد. مگر فیلم های پرویز شیخ طادی بد است و یا علی نصیریان در فیلم های بد بازی می کند؟
وی تاکید کرد: ما 100 دقیقه از برش های فیلم در اختیار دبیرخانه جشنواره قرار دادیم و بخش عظیمی از قسمت های این فیلم را جلوه های ویژه تشکیل می دهند.این فیلم با روش پرده کروماکی گرفته شده است و شاید هیئت انتخاب متوجه این موضوع نشده اند.
حتی اگر این فیلم از نظر کیفی به چشم هیئت انتخاب نیامده است به لحاظ محتوایی نیاز این روز های سینمای ما است و باید در بخش مسابقه جشنواره حضور پیدا می کرد.
تهیه کننده «امپراتور جهنم» معتقد است؛ وقتی آدم های سیاسی که معلوم نیست کجا بوده اند را در هیئت انتخاب بزرگ ترین رویداد سینمایی یک کشور قرار می دهند نباید انتظار بیشتر از این داشت. یکی از دلایل اینکه این فیلم رد شده این بوده است که هیئت انتخاب جشنواره سینما را نمی شناسند. علاوه بر فیلم ما فیلم های خوب دیگری از جمله «بوف کور» هم بوده اند که به بخش مسابقه راه پیدا نکرده اند.
«شکارچی شنبه»، «دایناسور»، «سینه سرخ»، «پشت پرده مه»، «روایت سه گانه» (اپیزود اول، یک آرزوی کوچک) و «دفتری از آسمان» بخشی از کار های پرویز شیخ طادی و «امپراتور جهنم» را پرویز شیخ طادی پس از پنج سال سکوت کلید زد.
اثری که خبر آغاز ساخت آن واکنش و بازتاب زیادی از آن سوی مرزها داشت و شاید بتوان گفت جهان اسلام در انتظار رونمایی از این اثر سینمایی است.
گزارش از: سحر قناعتی