بررسی مصائب آوارگان در آلمان
اعمال تدابیر شدید امنیتی در آلمان و موج سرما در اروپا زندگی آوارگان در آلمان را با مشکلات بسیاری رو به رو کرده است.
اعمال تدابیر شدید امنیتی در آلمان و موج سرما در اروپا زندگی آوارگان را با مشکلات بسیاری رو به رو کرده است.
«توماس دومزیر» وزیر کشور آلمان و «هیکو ماس» وزیر دادگستری این کشور، تصمیم گرفتند در واکنش به حمله اخیر در برلین در قبال ورود آوارگان سختگیری بیشتر کنند.
پس از سختتر شدن سیاستهای مهاجر پذیری از سوی آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان، دولت این کشور سال گذشته میلادی تنها دویست و هشتاد هزار پناهجو را پذیرفت که در مقایسه با سال قبل از آن یعنی 2015 میلادی که هشتصد و نود هزار مهاجر پذیرفته شد، کاهشی قابل ملاحظه را نشان میدهد. دولت آلمان سیاست پذیرش مهاجران را به میزان 70 درصد کاهش داده است.
به نظر می رسد اقدامات سختگیرانه علیه آوارگان در آلمان یک مسئله مهم در کارزار تبلیغاتی برای انتخابات ماه سپتامبر است که در آن، مرکل برای برعهده گرفتن چهارمین دوره مسئولیت، نامزد می شود.
شایان ذکر است هجوم عظیم مهاجران در دو سال گذشته، محبوبیت مرکل را کاهش داده و به قدرت گرفتن حزب «آلترناتیو برای آلمان» که مخالف مهاجران است، دامن زده است.
از سوی دیگر موج سرمای قطبی از چند روز پیش شرق اروپا را در بر گرفته است و کشورهایی نظیر؛ اوکراین، لهستان و صربستان با سرمای بی سابقه ای رو به رو شده اند. در برخی نقاط دما هوا به منفی سی و دو درجه رسیده است. این سرما زندگی آوارگان را که در خیابان ها می خوابند با مشکل شدید رو به رو کرده است. برخی از آوارگان در چنین هوای سردی بیش سه ماه است بدون آب و غذا در یک ایستگاه قطار متروکه مستقر شده اند.
در این جهت سازمان بین المللی مهاجرت این هفته نگرانی خود را از شرایط هزاران آواره و متقاضی پناهندگی در اروپا که در حال حاضر زمستانی بسیار سرد را در سراسر اروپا و شرق مدیترانه پشت سر می گذارند، ابراز کرد. این سازمان بین المللی همچنین به کشف جسد یخ زده دو آواره عراقی در جنگلی در بلغارستان و مرگ دستکم دو مهاجر دیگر، یکی سومالیایی و دیگری افغان در یونان اشاره کرد.
سازمان بین المللی مهاجرت وابسته به سازمان ملل در بیانیهای اعلام کرد: «موج مهاجرت به اروپا ادامه دارد و آنهایی که بیشترین تأثیر را از این شرایط آب و هوایی می پذیرند، خانوادههای مهاجران و آوارگان آسیبپذیر به همراه کودکان هستند.»
موج آوارگانی، که امروزه کشورهای اروپایی را در بر گرفته است، به سیاست خصمانه آمریکا، اروپا و متحدان منطقهای آنها برمی گردد. برخی از کشورهای اروپایی و آمریکا که با مداخله در دیگر کشورها به موج آوارگان و مشکلات آنها شدت بخشیدهاند، باید مسئولیت بین المللی آن را برعهده بگیرند و پاسخ گوی نیازهای آوارگان در سطح جهان نیز باشند.
-----------------
بررسی و تحلیل/ مسلم ملکی