18 ژانویه ادامه گفتگوها،
مذاکرات وحدت مجدد قبرس ؛ بلاتکلیف !
مذاکرات درباره وحدت مجدد قبرس در ژنو بدون دستیابی به توافقی پایان یافت، اما شرکت کنندگان در این مذاکرات، توافق کردند، دیدار ها روز 18 ژانویه برقرار شود.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا وسیما به نقل از خبرگزاری رویترز از ژنو، مذاکرات درباره وحدت مجدد قبرس در ژنو بدون دستیابی به توافقی پایان یافت، اما شرکت کنندگان در این مذاکرات، توافق کردند پیش از تلاش دوباره برای حل و فصل سیاسی مسئله قبرس، هجدهم ژانویه برای رسیدگی به این مسئله دشوار امنیتی با یکدیگر دیدار کنند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد که این مذاکرات تحت حمایت وی انجام شد، گفت شرکت کنندگان مصمم هستند برای یافتن راه حلی برای این مناقشه « نهایت تلاش » خود را به کار بندند.
در مقابل، هیچ تاریخی برای دیدار دوباره ضامنین این فرایند، یعنی وزیران امور خارجه یونان، ترکیه و انگلیس، تعیین نشده است.
تلاش برای دستیابی به یک راه حل
سازمان ملل متحد در بیانیه ای اعلام کرد: « مذاکرات دیروز بر عزم شرکت کنندگان برای دستیابی به یک راه حل قابل قبول برای دو طرف درخصوص مسئله امنیت و تضمین ها که پاسخگوی نگرانی های دو طرف باشد، تأکید دارد.»
این بیانیه افزود: « شرکت کنندگان در این مذاکرات، اذعان می دارند که امنیت یک جامعه در گروی امنیت دیگری است. آنها همچنین بر ضرورت رفع نگرانی های امنیتی دو بخش (ترک نشین و یونانی نشین) و به موازات آن، توسعه یک چشم انداز امنیتی برای یک قبرس واحد تاکید دارند.»
جزیره قبرس در شرق دریای مدیترانه بین جامعه ترکها در شمال و یونانی ها در بخش جنوبی تقسیم شده است که هر دو بخش شمالی (ترک نشین) و جنوبی (یونانی نشین) جمهوری قبرس را تشکیل می دهند. این کشور عضو اتحادیه اروپا است و جامعه بین الملل آن را به عنوان یک کشور واحد به رسمیت می شناسد.
تقسیم این جزیره به سال 1974 برمی گردد، یعنی هنگامی که نیروهای ترکیه در پاسخ به کودتایی نافرجام به تحریک آتن با هدف الحاق این جزیره به یونان، به این کشور حمله کردند.
نیکوس کریستودولیدس، سخنگوی دولت قبرس گفت: « کنفرانس قبرس که امروز آغاز شد، هجدهم ژانویه (روز چهارشنبه) در سطح فنی و برای گفتگو درباره مسئله امنیت و تضامین، نگرانی های موجود و رویکردهای مختلف ادامه خواهد یافت.»
مولود چاوش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در کنفرانسی مطبوعاتی در ژنو گفت از دید ترکیه و بخش ترک نشین قبرس، حضور نیروهای ترک در این کشور « اجتناب ناپذیر » است و اگر توافقی حاصل شود، احتمالا به همه پرسی گذاشته خواهد شد.
در همه پرسی سال 2004، طرح وحدت مجدد قبرس که از سوی سازمان ملل متحد پیشنهاد شده بود، در بخش ترک نشین قبرس تأیید شد، اما بخش یونانی نشین قبرس این طرح را رد کرد.
درباره کریسمس خونین و اعتبار حقوقی حضور نظامیان ترکیه تحقیق کنید
در مذاکرات فعلی نیز به علت جمعیت و اراضی دوبرابری یونانی تبارها ترکیه معتقد به 2 دوره حکومت یونانی ها و یک دوره ترک تبارهاست
اما طرف یونانی خواستار 4 دوره یونانی و یک دوره ی ترک است
علت عدم خروج ترکیه زیاده خواهی طرف یونانی و همچنین ترس از عدم امنیت ترک ها به علت خاطره تلخ حمله یونانیان به مسلمانان و مساجد قبرس است