عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان خاطراتی از آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: همدلی و همراهی آقای هاشمی و رهبر معظم انقلاب به پیشرفت انقلاب و نظام خیلی کمک کرد.
محمدرضا باهنر با اشاره به اینکه محور افشاگری و رو کردن خیانت ها و خباثت های رژیم طاغوت بر عهده آقای هاشمی رفسنجانی بود، افزود: شجاعت، صلابت، تیزهوشی، به موقع سخن گفتن و مسایل را با بصیرت افشا کردن از ویژگی های وی بود.
وی اضافه کرد: در زمانی که امام راحل در تبعید بودند مدیریت کار انقلاب و اعتصاب های داخل کشور بر عهده یاران نزدیک امام راحل از جمله آقای هاشمی بود.
باهنر با بیان اینکه آقای هاشمی یکی از اعضای موثر شورای انقلاب بود، گفت: این شورا پیش از پیروزی انقلاب تأسیس شد و جلسات آن محرمانه بود و پس از انقلاب نقش مجلس و دولت را داشت.
وی با اشاره به اینکه میان لیبرال ها، جبهه ملی و نهضت ملی با گروه های خط امام زاویه جدی وجود داشت، ادامه داد: حزب جمهوری اسلامی چند روز پیش از پیروزی انقلاب تأسیس شد.
باهنر اضافه کرد: آقای هاشمی در دولت موقت سرپرستی وزارت کشور را برعهده گرفت و از نخستین روز تأسیس مجلس در نظام جمهوری اسلامی ریاست آن را برعهده گرفت و بسیار مقتدرانه آن را اداره می کرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: وی توانست از طریق مجلس شورای اسلامی نقشه راه نظام جمهوری اسلامی را طراحی و ترسیم کند.
باهنر افزود: آقای هاشمی مرجع، پناه و کمک کار بسیاری از وزرای دولت بود و آن ها پیش از اینکه به نخست وزیر مراجعه کنند به وی مراجعه و مشکلات خود را حل می کردند.
وی ادامه داد: آقای هاشمی در عمل از پایگاه ریاست مجلس، بخشی از قوه مجریه را هم اداره می کرد و این قدرت وی در تصمیم گیری های حساس را نشان می داد.
باهنر گفت: یکی از مهمترین نقش های آقای هاشمی در جنگ، همراهی، همدلی و هماهنگی ارتش و سپاه بود و همه دولت در پشتیبانی از جنگ بسیج شدند و بسیج عمومی ایجاد کرد.
وی با اشاره به اینکه آقای هاشمی حدود 20 سال خطیب نماز جمعه در روزهای قدس بود، ادامه داد: وی در همه این خطبه ها یک نوآوری و تحلیل جدید و به روز داشت.
باهنر به خاطره ای از آیت اله هاشمی رفسنجانی اشاره و اضافه کرد: در زمانی که آقای هاشمی رئیس جمهور بود بر سر مسایلی با مقام معظم رهبری اختلاف نظر کارشناسی داشت امّا پس از آنکه نتوانست ایشان را قانع کند و آقای هاشمی در پاسخ به این پرسش مقام معظم رهبری که الان چه باید کنیم؟ گفت شما رهبر هستید و من تبعیت محض از شما دارم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: مراقبت آقای هاشمی از نفسش بسیار زیاد بود و او امتحان خود را در جاهای سخت و حساس به خوبی پس داد.
باهنر با اشاره به ارتباط 59 ساله مقام معظم رهبری و آقای هاشمی گفت: برخی از انسان ها در بعضی گردنه ها همه گذشته خود را از دست می دهند و مسیر شان تغییر می کند و خسته و ناتوان و پشیمان می شوند امّا آقای هاشمی در همه این مدت ثابت قدم بود.
وی ادامه داد: این اتصال ، اتصال دینداری و اخلاص و باوری است که این دو بزرگوار به هدف ، راه و مسیرشان داشتند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: علل زیادی برای نفوذ خناسان و ازبین رفتن این مودت وجود داشت امّا این اتفاق نیفتاد .
باهنر اضافه کرد: رشته امامت و رشته رهبری و رهروی می تواند بر همه مشکلات و هواهای نفس فائق آید و معادلات مادی را به هم می زند.
وزیر دادگستری هم در ادامه سخنان خود در این برنامه با بیان اینکه آقای هاشمی پناهگاه فکری برای مبارزان بود، گفت: برخورد با پوسته سخت رژیم و ساماندهی مبارزان بر عهده آقای هاشمی بود.
حجت الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی افزود: آقای هاشمی حرکت های سازمان یافته ضد رژیم را ساماندهی می کرد و نقطه اتکای نیروهای انقلاب و مبارز بود.
وی با بیان اینکه آقای هاشمی استراتژیست، نظریه پرداز و تحلیلگری بسیار قوی و مسلط بود، گفت: نخستین شخصیتی که پس از پیروزی انقلاب به تلویزیون آمد و با مردم به طور مستقیم سخن گفت و انقلاب را تحلیل کرد آقای هاشمی رفسنجانی بود که سخنرانی قدرتمندانه، آرامش بخش، مسلط و امید دهنده با تصویر و تحلیل فوق العاده جذاب و شنیدنی داشت که به مردم آرامش داد.
حجت الاسلام و المسلمین پورمحمدی افزود: آقای هاشمی یار توانمند، متفکر و مردم دار، دنیا دیده، سختی کشیده و اهل علم و عمل امام راحل و صریح و جسور بود.
وزیر دادگستری گفت: جایگاه آقای هاشمی به عنوان عنصر برجسته بود و جایگاه ویژه ای نزد امام راحل داشت و همکاری و همدلی شدیدی میان آقای هاشمی و مقام معظم رهبری وجود داشت .
پورمحمدی با اشاره به اینکه آقای هاشمی فرماندهی جنگ را برعهده داشت و این مسؤلیت بزرگی بود، افزود: وی در سخت ترین صحنه های جنگ در خطبه های نماز جمعه حس مثبت را در مردم ایجاد می کرد و نقش فعالی در مدیریت کشور داشت.
وزیر دادگستری اضافه کرد: آقای هاشمی در زمان پذیرش قطعنامه، مسئولیت این موضوع را پذیرفت .
وی ادامه داد: مهمترین صحنه ای که آقای هاشمی به عنوان یار و تکیه گاه مطمئن در صحنه انقلاب ظاهر شد زمان رهبری مقام معظم رهبری بود در آن جایی که کشور درسخت ترین شوک روانی و سیاسی اش قرار داشت و امام خمینی رحلت کردند .
پورمحمدی افزود: در آن زمان آقای هاشمی کلام اما راحل را نسبت به شایستگی مقام معظم رهبری بیان کردند و پای ایشان ایستادند.
وزیر دادگستری در پاسخ به این پرسش که محبت عمیق رهبر معظم انقلاب اسلامی و آقای هاشمی ناشی از چه بود؟ گفت: انسان هایی که مومن و به یک حقیقت والا معتقد و هدف مشترک داشته باشند و هدف آن ها منافع شخصی و خودخواهی نباشد و به آرمان های والا دلبستگی داشته باشند یکدل و یک جهت هستند .
پورمحمدی افزود: این شرایط مطلوب امروز و دوام انقلاب به یمن روحیه های متین، استوار، عاقل، مومن، صبور، فهمیده، آینده نگر انسان هایی است که از منافع خود گذشتند.
وی اضافه کرد: دشمنان از این اتفاق خوشحال هستند زیرا آقای هاشمی تکیه گاه بزرگی برای نظام انقلاب بود.
وزیر دادگستری با اشاره به اینکه شخصیت آقای هاشمی از منظر تنوع مسئولیت فوق العاده است، گفت: وی یک انسان محقق، فاضل، نویسنده، مبارز، خطیر و پس از انقلاب هم سیاستمدار، عضو شورای انقلاب، وزیر کشور، رئیس مجلس، فرمانده جنگ، رئیس جمهور، رئیس مجمع تشخیص مصلحت و رئیس مجلس خبرگان رهبری بود.
پورمحمدی افزود: با توجه به این تنوع مسؤلیت و ظرفیت این انسان بزرگ برای اداره این مسؤلیت ها و به خوبی اداره کردن؛ بدون تردید مقاطع مدیریتی آقای هاشمی جزو بهترین و موفق ترین مقاطع مدیریتی در تاریخ کشور ماست و هر صاحب نظر منصف مطلعی به این موضوع اذعان می کند.
وی اضافه کرد: آقای هاشمی یک شخصیت جامع، پرتلاش، سخت کوش، جدی و استوار در هدف و راهش و وفادار و صمیمی، با اخلاص و با محبت و دل رحم بود.
حجت الاسلام و المسلمین پورمحمدی با بیان اینکه تنوع شخصیتی، والایی شخصیت این مرد بزرگ را نشان داد، افزود: او به این ملت و کشور خیلی خدمت کرد و در ساخت تاریخ انقلاب و شکوه و عظمت آن سهم داشت.