مصوبه مجلس:
دولت موظف به صیانت از وجهه بینالمللی ایران درباره موضوعات حقوق بشری شد
نمایندگان مردم در خانه ملت، وزارت امور خارجه را موظف به صیانت از وجهه بین المللی ایران در موضوعات حقوق بشری در عرصه های جهانی کردند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امشب (یکشنبه 19 دی) مجلس شورای اسلامی، در بررسی جزئیات لایحه برنامه ششم توسعه کل کشور، با ماده 120 این لایحه با 151 رأی موافق، 19 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 219 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
این ماده ناظر بر موضوعاتی همچون انجام دادن اقدامات دیپلماسی در جهت تحقق قانون اساسی، مبارزه با استکبار و رژیم صهیونیستی، ارتقای همکاری های اقتصادی با جهان، حمایت از حقوق ایرانیان خارج از کشور، حمایت از مردم مظلوم فلسطین، افزایش قدرت جریان مقاومت در منطقه و ... است.
براساس ماده 120، در راستای اجرای مفاد مصرح در قانون اساسی و افزایش قدرت مقاومت و کاهش آسیبپذیری اقتصاد کشور و بهمنظور مدیریت منسجم، هماهنگ و مؤثر روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران بر مبنای اصل عزت، حکمت و مصلحت و برای تحقق اهداف این قانون، دستگاه های اجرایی به جز نیروهای مسلح مکلفند، تمامی اقدامات خود در زمینه روابط خارجی را با هماهنگی وزارت امور خارجه انجام دهند .
وزارت امور خارجه موظف است در چارچوب قوانین به اجرای موارد زیر اقدام نماید:
1- طراحی و اجرای اقدامات دیپلماتیک در راستای سیاست خارجی در جهت تحقق اصول مربوط به قانون اساسی مخصوصاً در بُعد مبارزه با استکبار و رژیم صهیونیستی و حمایت از جریان مقاومت و مستضعفین.
2- ایجاد بسترها و شرایط سیاسی لازم برای تنوعبخشی و تقویت همه جانبه به ویژه در حوزه های همکاری های اقتصادی با کشورهای جهان به جز امریکا و رژیم صهیونیستی و ایجاد پیوندهای راهبردی به ویژه با کشورهای منطقه، همسایگان و قدرتهای نوظهور آسیا.
3- تقویت دیپلماسی اقتصادی با تمرکز بر ورود به بازارهای جهانی برای صادرات کالا و خدمات فنی و مهندسی، تأمین مالی و جذب سرمایهگذاری خارجی و دستیابی به فنآوریهای نوین.
4- حمایت همه جانبه از حقوق ایرانیان خارج از کشور و جلب مشارکت آنها در توسعه و پیشرفت کشور.
5- بهکارگیری ظرفیتهای دیپلماسی رسمی در سطوح دو و چندجانبه برای ایجاد محیط سیاسی و امنیتی با ثبات و پایدار در منطقه.
6- بهرهبرداری از دیپلماسی عمومی و روش ها و ابزارهای نوین و کارآمد اطلاعرسانی در گستره فرامرزی برای تبیین دیدگاه های جمهوری اسلامی ایران در ابعاد گفتمانی و معنایی و ارتقای جایگاه ایران در افکار عمومی جهان.
7- بهکارگیری همه امکانات جمهوری اسلامی ایران برای برای مقابله با خشونت گرایی، تروریسم و افراطگرایی.
8- صیانت از وجهه بینالمللی جمهوری اسلامی ایران در رابطه با موضوعات حقوق بشری از طریق رصد و پایش وضعیت حقوق بشر در عرصه بینالمللی، پاسخ متناسب به ادعاهای بی پایه آنان و گسترش حقوق بشر اسلامی با همکاری دستگاههای ذیربط.
9- حمایت جدی و همه جانبه از مردم مظلوم فلسطین.
10- برنامهریزی و اقدام مؤثر در راستای ارتقا و افزایش قدرت جریان مقاومت در منطقه.
همچنین در بررسی این لایحه نمایندگان مجلس با پیشنهاد نصرالله پژمانفر و سید کاظم دلخوش اباتری مبنی بر الحاق یک بند به ماده 120 لایحه برنامه ششم توسعه موافقت کردند.
در بند الحاقی 11 به ماده 120 لایحه مذکور آمده است: حمایت از فعالیت های مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی.
در ادامه نمایندگان در بررسی این لایحه با پیشنهاد کمیسیون اقتصادی مبنی بر الحاق یک جزء ذیل بند 3 ماده موافقت کردند.
در این جزء الحاقی به بند 3 ماده 120 لایحه برنامه ششم توسعه آمده است: تقویت دیپلماسی اقتصادی از طریق حمایت جدی از فعالیت های اقتصادی به ویژه بخش غیردولتی و ایجاد زمینه های لازم برای رابطه و حضور بخش مذکور در دیگر کشورها و منطقه جنوب غربی آسیا به ویژه کشورهای همسایه و اسلامی (تنفیذ بند هـ ماده 210 قانون برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران).