وی یا آور شد: در دولت قبلی پرونده 3 هزار میلیاردی را به سرانجام رساندیم پرونده ای که از 500 نفر تحقیق شد و ده ها نفر محکوم شدند و ملاحظه هیچ فرد یا جریانی را هم نکردیم.
محسنی اژه ای گفت: اکنون در دولت فعلی پرونده هایی همچون بانک ها، فیش های حقوقی و پرونده های مختلف را در دستور بررسی قرار داده ایم.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: در پرونده بابک زنجانی تاکنون از 200 نفر تحقیق صورت گرفته است و 12 نفر نیز بازداشت شدند.
محسنی اژه ای در صد و ششمین نشست خبری افزود: در پرونده بابک زنجانی قطعا همه متهمان در یک ردیف نیستند و بازپرس با اولویت بندی و برای اینکه کار پیش برود 3 نفر را به دادگاه احضار کرده است و همه متهمان این 3 نفر نیستند.
وی افزود: افرادی که از آنان تحقیق صورت گرفته بعضا مطلع یا متهم هستند و تحقیقات ادامه دارد.
محسنی اژه ای گفت: در این پرونده 4 وزیر سابق در دادسرا مورد سوال جدی قرار گرفتند و همچنین از رئیس کل بانک مرکزی تحقیق صورت گرفته و از 30 مدیر در رده ها و دستگاه های مختلف تحقیق شده است.
وی افزود: مدیرعامل شرکت نیکو مجموع وابسته به وزارت نفت، 7 ماه در بازداشت بوده و با قرار آزاد شده است.
محسنی اژه ای گفت: در بررسی پرونده بابک زنجانی بازپرس پرونده که فردی متعهد و باتجربه است دادستان کل کشور، وزارت اطلاعات، وزارت نفت، بانک مرکزی، زحمات فراوانی کشیدند اما این سوال امروز مطرح است که چرا 10 تا 11 محموله نفتی در اختیار این فرد برای فروش قرار می گیرد که این فرد 660 میلیون یورو را برگرداند و مابقی پول ها سرنوشت نامعلومی داشته باشند.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: البته بخشی از این اقدام مربوط به تحریم هایی بود که بر اساس آن نمی شد پول حاصل از فروش نفت را به کشور آورد که هنوز هم نظام بانکی ما با این مشکل مواجه است و تحریم های ظالمانه ادامه دارد.
وی گفت: اما بخشی از چنین اقدامی به دستگاه های دولتی مربوط می شود که کوتاهی می کنند و البته در همه مقاطع هستند.
محسنی اژه ای افزود: بارها مسائل بانکی در همین جلسه مطرح شده است در یک بانک 4 هزار میلیارد تومان معوقه بانکی داریم و در صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه نیز 3 نفر بازداشت شده است که هر کدام هزار و 350 میلیارد تومان، هزار میلیارد تومان و 600 میلیارد تومان معوقه بانکی دارند و البته این رقم مربوط به این بانک است و باز هم تکرار خواهد شد و این پرونده در گذشته نیز نبوده و پرونده جدیدی است.
سخنگوی قوه قضاییه با تاکید بر اینکه چه کسی باعث چنین وضعی شده است گفت: شرکت نفت و یا شرکت نیکو مجموعه وابسته به وزارت نفت چرا باید این محموله را به چنین افرادی بدهد؟ چه کسانی باعث شدند محموله ها فروخته شود؟ و پول آن به حساب وزارت نفت ریخته نشود چه کسی این افراد را معرفی کرده است؟.
ناگفته های محسنی اژه ای از پرونده بابک زنجانی
سخنگوی قوه قضائیه گفت: پرونده بابک زنجانی به 150 جلد رسیده است و در این زمینه بازپرس حاذق و با تجربه ای آن را پیگیری می کند و با همکاری دستگاه های مختلف به نتایج خوبی دست یافتیم.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در نشست خبری افزود: این پرونده از دولت پیش اتفاق افتاد و همان زمان هم شروع شد به این معنا که از اواخر سال 91 واحد پولشویی یکی از سازمان های مرتبط متوجه گردش مالی بسیار زیاد یکی از شرکت ها می شود و بلافاصله این موضوع مشکوک را گزارش می کند.
وی ادامه داد: در اواخر سال 91 به ویژه اوایل سال 92 شرکت نیکو وابسته به وزارت نفت متوجه می شود پول هایشان بر نگشته و به افرادی که این شرکت در خارج معرفی کرده تا پول نفت به حساب آنها واریز شود واریز نشده بود .
سخنگوی قوه قضاییه افزود: بر همین اساس این شرکت و وزارت نفت با بابک زنجانی مذاکره می کنند تا اینکه در جلسه ای در مرداد 95 به این نتیجه می رسند که بابک زنجانی یک چک دو میلیارد یورویی به همراه اسناد ملکی زیاد به صورت ضمانت بدهی خود را پرداخت کند در عین حال مسئولان نفت و شرکت نیکو از آنجا که متوجه تاخیر زیاد در بازگشت این مبلغ بالا شده بودند مشکوک می شوند که اگر این پولها تاکنون برنگشته ممکن است فرد حتی چک هم بدهد اما به خارج از کشور فرار کند که آن زمان دیگر دستشان خالی می شود.
محسنی اژه ای یاداور شد: در مهر ماه سال 92 مسئولان نفت بدون شکایت کیفری درخواست ممنوع الخروج بابک زنجانی را می کنند به گونه ای که اداره حقوقی این وزارتخانه به دستگاه های مسئول اعلام می کند که زنجانی باید دو میلیارد و 66 میلیون و 751 هزار و دو یورو به این وزارت خانه بدهکار است اما وقتی زنجانی متوجه این موضوع می شود نامه ای را به مدیر عامل وقت شرکت نیکو می نویسد و به 12 مسئول ارشد کشور رونوشت می کند که مبلغ دو میلیارد و 460 میلیون یورو را به حساب مشخصی در بانک های خارج واریز کرده ام و همزمان اسناد و مدارکی هم ارائه می کند.
وی افزود: زنجانی مدعی می شود که بر همین اساس باید بقیه طلب من را بدهید یعنی در مقام طلبکار و با جرات حاضر می شود اما زمانی که بازپرس حاضر و با تجربه ای پرونده را در مرحله تحقیقات پیگیری و از بانک مرکزی استعلام می کند این بانک پاسخ می دهد که اسناد و مدارک زنجانی واقعی نیست و پولی هم واریز نشده است.
سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینکه بازپرس وقتی متوجه پیچیدگی ابعاد پرونده می شود از دستگاه ها کمک می خواهد گفت: بر همین اساس پرونده های دیگری که بازپرس داشت از او گرفته و درخواست می شود تا فقط در پرونده بابک زنجانی تمرکز کند و آن را به نتیجه برساند.
محسنی اژه ای افزود: بازپرس برای پیگیری مسائل خارجی دست اش بسته بود چرا که برخی از کشورهایی که زنجانی مدعی بود در آنجا به حساب مشخصی واریز کرده اصولا با ایران معاضدت و استرداد مجرمین نداشتند بلافاصله موضوع به اطلاع رئیس قوه قضاییه می رسد به علت پیچیدگی کار جلسه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی با حضور معاون اول رئیس جمهور و دیگر نمایندگان دستگاه های مرتبط برگزار و تاکید می شود که اول باید اموال بابک زنجانی ردیابی و مشخص شود پول ها کجاست.
وی گفت: دادستان تهران هم به علت اهمیت و پیچیدگی موضوع و ردیابی اموال و و ارز زنجانی در خارج از کشور یکسال مداوم با حضور دستگاه هایی همچون وزارت نفت، بانک مرکزی ، وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه جلسه ای می گذارد تا به نتیجه ای برسد.
محسنی اژه ای با اشاره به اینکه در ابتدای کار متوجه شدند که عمده اموال زنجانی به نام خودش نیست بلکه به نام بستگان و دیگران است افزود: دراین زمینه وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه ، بازرسی کل کشور و بانک مرکزی همکاری می کنند اما زحمت اصلی روی دوش وزارت اطلاعات بود که اگر تلاش آنها نبود به این راحتی اموال و حساب ها شناسایی نمی شد.
سخنگوی قوه قضاییه خاطر نشان کرد: زنجانی ادعا می کرد در فلان کشور موجودی نقدی دارد که البته به دلایل مختلف فعلا نمی شود نام آن بانک ها و کشورها را رسانه ای کرد چرا که کار هنوز ادامه دارد.
وی گفت : برای پیگیری اموال و دارایی ها و حساب ها سه هیئت به کشورهای مختلف سفر کردند و مشخص شد که همه حرف های زنجانی که گفته بود دو میلیارد و 460 میلیون یورو با اسناد و مدارک به حساب هایی واریز کرده ام دروغ بود دروغی که با جرات به 12 مسئول اصلی نظام رونوشت شده بود.
محسنی اژه ای در این حال خاطر نشان کرد: اموال اصلی وی در داخل و خارج از کشور از شرکت ها ، منازل، خودرو ها و همانند آنها شناسایی شده است البته یک مبلغی وی ادعا کرده بود که بین 600 تا 700 میلیون یورو از طرف های خارجی بابت فروش محموله های نفتی طلب دارد که در این زمینه به صحت این ادعا پی بردیم و وزارت نفت در حال اقدامات حقوقی برای بازگرداندن این پول هاست.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: در جلسه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی پیشنهاد شد که اموال و دارایی های وی زیر نظر وزارت نفت تا تعیین تکلیف نهایی اداره شود البته آقای زنگنه از این کار ابا داشت حق هم با وزیر نفت بود چرا که هیچ وظیفه ای نداشت اما بالاخره با تصمیم ، مصوبه و امضا همه اعضای ستاد این مهم برای رفع مشکل به وزارت نفت سپرده شد.
وی تاکید کرد: ردیابی های اموال و دارایی های زنجانی همچنان ادامه دارد و درباره این اموال متاسفانه قیمت کارشناسی بالا و پایین می شود مثلا برای ایران زمین از 700 میلیارد تومان تا 8 هزار میلیارد تومان هم پیشنهاد شده که باید به یک نتیجه ای رسید.
نظام بانکی کشور نیازمند اصلاح جدی است
سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به پرونده های متعدد بانکی گفت: برای مقابله با فساد مالی، نظام بانکی کشور باید اصلاح شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، محسنی اژه ای در نشست خبری افزود: با نگاهی به تعدد پرونده های مالی و بانکی در کشور به این نتیجه می رسیم که ضروری است دولت و بانک مرکزی در خصوص اصلاح نظام بانکی اقدامی جدی و فوری انجام دهند.
وی به گزارشی که اخیرا به دستش رسیده اشاره کرد و گفت: فردی در طول شش ماه از یک بانک ( از 94/4/16 تا 94/10/14 ) از یک بانک بیش از دو هزار برگ چک دریافت کرده است که در این مدت حدود 640 برگ چک آن برگشت خورده است با این وضعیت آیا نظام بانکی کشور نیازمند اصلاح نیست؟ آیا وقتی تعدادی از چک های این فرد در همان روزهای اول برگشت می خورد بانک نباید پیگیر وضعیت حساب های این فرد شود؟
محسنی اژه ای اضافه کرد: در مورد پرونده بابک زنجانی هم چنین موضوعی صدق می کند آیا وزارت نفت نباید در خصوص اخذ نشدن نخستین وصولش در محموله اول دچار تردید و شک می شد و موضوع را از طریق قانونی پیگیری می کرد.
سخنگوی قوه قضاییه در تشریح علت طولانی شدن زمان دادرسی در پرونده های مالی گفت: منابع اطلاعاتی بازپرس در چنین پرونده هایی شخص متهم و اطلاعاتی است که از نیروی انتظامی و دیگر دستگاه های نظارتی کسب می شود بنابراین بررسی چنین تخلفات مالی بسیار زمانبر است زیرا تلاش ما این است که تا آنجا که ممکن است مردم و مالباختگان به اصل پولشان برسند.
محسنی اژه ای در عین حال از برخی مسئولان درخواست کرد کاری که بسیاری در بخش های مختلف از قوه قضاییه و وزارت اطلاعات گرفته تا دیگر بخش های نظارتی انجام می دهند با سوالات نادرست بی اجر و مزد نکنند زیرا همین سوالات باعث ایجاد مشکلاتی در روند رسیدگی به پرونده های مالی می شود.
وی در ادامه به موضوع پرونده بابک زنجانی اشاره کرد و گفت: در این پرونده برای برخی رای صادر شده است اما برای بسیاری دیگر همچنان کار دادرسی ادامه دارد با این همه هنوز به کل پول نرسیده ایم و تا زمانی که به هدفمان برسیم روند دادرسی ادامه خواهد یافت.
سخنگوی قوه قضاییه با تشکر از زحمات وزارت اطلاعات در رابطه با پرونده بابک زنجانی افزود: وزارت اطلاعات هیچگاه از این پرونده جدا نبوده است با این همه در سال 94 وزیر اطلاعات طی نامه ای به رئیس جمهور خواستار در اختیار داشتن متهم (بابک زنجانی) می شود و رئیس جمهور نیز در نامه ای به رئیس قوه قضاییه این خواسته را مطرح می کند که با موافقت رئیس قوه قضاییه و دستور آن به دادستان تهران قرار می شود متهم در اختیار وزارت اطلاعات قرار گیرد.
محسنی اژه ای گفت: در این خصوص دادستان تهران در 5 خرداد 94 در نامه ای به وزارت اطلاعات از آنان می خواهد بازجویی معرفی کنند اما وزارت اطلاعات تقاضا می کند که پرونده متهم را نیز در اختیار داشته باشد اما با توجه به اینکه در آن زمان دادگاه در حال تنظیم کیفرخواست بود امکان دادن پرونده به وزارت اطلاعات وجود نداشت و موضوع منتفی شد.
قوه قضائیه در مبارزه با فساد مصصم است
سخنگوی قوه قضائیه گفت: قوه قضائیه در مبارزه با فساد مصمم است و تحت تاثیر فشارها و خارج نشینان ضد انقلاب قرار نخواهد گرفت.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در پاسخ به یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه برخورد دستگاه قضا با جریان سازان بین قوه قضائیه و قوه مجریه چیست گفت: اختلاف بین قوه قضائیه و قوه مجریه یک جریان ضد انقلاب نشین و سرویس های خارجی بود در واقع آنان همیشه تلاش می کنند تا یک فضای دو قطبی در کشور ایجاد کنند و فضا را ملتهب می کنند و آدرس را غلط می دهند.
وی ادامه داد: قوه قضائیه در مبارزه با فساد در کشور مصصم است و تحت تاثیر فشارها و خارج نشینان ضد انقلاب و دنباله آنان در داخل کشور قرار نخواهد گرفت.
اژه ای افزود: قوه قضائیه تا حدودی که قانون مقرر کرده با جریان سازان ضد انقلاب برخورد می کند.
شورای عالی فضای مجازی سیاستهایش را اجرایی کند
سخنگوی قوه قضائیه گفت: شورای عالی فضای مجازی برای نظارت بر فضای مجازی و کانال های تلگرامی هر چه زودتر سیاستهایش را اجرایی کند.
محسنی اژه ای در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه برخی از کانال های تلگرامی بصورت آزادانه فعالیت می کنند و این در صورتی است که سایت آنان مانند VOA و بی بی سی فارسی فیلتر و در پی آتش افروزی در خصوص انتخابات سال آینده هستند افزود: مسائل فضای مجازی این روزها خیلی زیاد است لذا امیدواریم شورای عالی فضای مجازی سیاستهایش را هر چه زودتر در همه زمینه ها اجرایی کند.
وی با اشاره به اعضای کمیته سیاست های نظارت بر شورای فضای مجازی ادامه داد: دادستان کشور رییس کمیته نظارت بر سیاستهای شورای عالی فضای مجازی و 6 نفر از اعضای دولت نیز عضو این کمیته هستند تا نسبت به جرائمی که در جامعه رخ می دهد اقدام کنند.
اژه ای افزود: در واقع موضوع نظارت برفضای مجازی فقط به دادستانی بر نمی گردد بلکه ناجا و ارگان های دیگر نیز مسئولیت نظارت بر این فضا را به عهده دارند و امیدواریم دادستانی در حدی که حدود اختیاراتش است بتواند کار خود را انجام دهد.
در پرونده نگین غرب رضایت 10 هزار شاکی جلب شد
سخنگوی قوه قضائیه گفت: پرونده نگین غرب بیش از 15 هزار شاکی دارد که تاکنون رضایت 10 هزار شاکی جلب شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای در نشست خبری افزود: مشابه این پرونده ها هم در قوه قضائیه داریم که هم این قوه و هم مردم را با دردسر مواجه کرده است.
وی گفت: در بحث پرونده ورمی کمپوست هم تا الان بیش از 12 هزار شاکی وجود دارد.
اژه ای افزود: تلاش وافر قوه قضائیه این است که مردم به حقشان برسند.
وی گفت: تحقیق از اینگونه متهمان و شناسایی افراد بسیار مشکل است و به همین علت رسیدگی به این پرونده ها زمان می برد.
سخنگوی قوه قضائیه از مردم خواست زمانی که اموالشان را در اختیار دیگران قرار می دهند حتماً تضمینی برای وصول آن داشته باشند.
محسنی اژه ای افزود: خیلی اوقات هیچ اموالی را نمی توانیم از متهمان شناسایی کنیم و حتی وزارت اطلاعات هم نمی تواند به اموالی برسد.
محسنی اژه ای: خبری از شلاق خوردن خبرنگار نجف آباد اصفهان ندارم
سخنگوی قوه قضائیه گفت: خبری از شلاق خوردن خبرنگار نجف آباد اصفهان ندارم و در همین خصوص نظری در رابطه با کیفر خواست وی ندارم.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در پاسخ مبنی بر اینکه خبرنگاری خبر توقیف موتور سیکلت را که 8 موتور سیکلت بوده اشتباها 25 موتور سیکلت اعلام کرده و نیروی انتظامی آن منطقه از خبرنگار شکایت و قاضی پرونده نیز 40 ضربه شلاق برای او صادر کرده و اجرای حکم نیز صورت گرفته است گفت: در خصوص اجرای این حکم من هیچ خبری ندارم و هیچ اطلاعی نیز از کیفر خواست صورت گرفته ندارم .
وی ادامه داد: در حال حاضر نظری ندارم تا عنوان کنم بلکه باید پرونده و کیفر خواست این شخص مطالعه شود تا ببینیم به چه عنوانی وی مورد مجازات قرار گرفته است.
در پرونده بابک زنجانی به دیپلماسی فعال و قوی نیاز داریم
سخنگوی قوه قضائیه گفت: در بحث پیگیری پروند بابک زنجانی نیازمند دیپلماسی فعال و قوی هستیم.
حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای در ادامه نشست خبری افزود: دست قوه قضائیه در خصوص ارزهایی که به داخل کشور نیامده بسته است و باید وزارت خارجه پیگیری کند.
وی گفت: ما هیئت هایی به خارج کشور برای بررسی فرستادیم و اگر چه وزارت امور خارجه همکاری کرد اما همکاری کردن فقط دادن سرویس، اتاق و هتل نیست.
محسنی اژه ای افزود: انتظار ما از وزارت امور خارجه این است که برای ردیابی پول ها در خارج تلاش کنند.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: البته وزارت نفت ، نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات درباره پرونده بابک زنجانی تلاش های بسیار زیادی کرده اند.
وی به بیانیه اخیر وزارت امور خارجه در بحث پرونده بابک زنجانی اشاره کرد و افزود: خیلی از موارد را ما نباید درخواست کنیم و مسئولان وزارتخانه باید پیگیر باشند.
شورای عالی فضای مجازی ، سیاست هایش را ابلاغ کند
سخنگوی قوه قضائیه از شورای عالی فضای مجازی خواست هر چه سریعتر سیاست هایش را ابلاغ کند.
حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برای پیشگیری از تخلفات برخی کانال های تلگرامی بویژه در آستانه انتخابات چه برنامه ای دارید؟ افزود: متأسفانه از طریق فضای مجازی شاهد مسائل غیر اخلاقی ، توهین به مقدسات و مسائل امنیتی و ضد مصالح نظام هستیم و از شورای عالی فضای مجازی و کمیته تعیین مصادیق مجرمانه می خواهیم با تلاش بیشتری موضوعات را دنبال کند.
وی گفت: البته اینها نافی مسئولیت دادستانی نیست و برخی از این موارد جرم مشهود است که نیروی انتظامی و سایر ضابطان وظیفه دارند.
اژه ای افزود: البته دادستان تهران اقداماتی کرده است که کافی نیست و کار اصلی را باید شورای عالی فضای مجازی انجام دهد.
در بحث فیش های نجومی هنوز کسی بازداشت نشده است
سخنگوی قوه قضاییه گفت: در خصوص موضوع فیش های نجومی هنوز کسی بازداشت نشده و کیفرخواستی هم صادر نشده است و در حال پیگیری هستیم.
محسنی اژه ای در ادامه نشست خبری افزود: افرادی که این حقوق ها را گرفته اند یا بر اساس ضوابط دستگاه خود بوده است و یا اینکه تخلفی هم داشته اند که باید در هیئت های رسیدگی به تخلفات اداری بررسی شود.
وی گفت: برخی هم مرتکب جرم شدند که یا سند سازی کرده اند و یا جعلی صورت داده اند که این پرونده همچنان در حال رسیدگی است و فعلا افراد دعوت می شوند و براساس راستی آزمایی اقدام می شود.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی در باره حکم نهایی قاتل ستایش هم ابراز بی اطلاعی کرد.
زیرساخت های قانون رسیدگی به اموال مسئولان آماده نیست
سخنگوی قوه قضاییه گفت: آیین نامه های قانون رسیدگی به اموال مسئولان در مراحل نهایی است اما علت اصلی اجرایی نشدن این قانون، آماده نبودن زیرساخت ها به علت نبود بودجه است.
محسنی اژه ای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا قانون رسیدگی به اموال مسئولان اجرایی نمی شود افزود: رسیدگی به دارایی مسئولان قبلا محدود و منحصر به مقامات خاص بود اما در این قانون که در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شد تعداد زیادی از مقامات و مسئولان مورد شمول قرار گرفتند.
وی گفت: آئین نامه های این قانون در حال تدوین و پیش نویس آن نیز تهیه شده است و در چندین جلسه مسئولان عالی قضایی این موضوع بررسی شد.
محسنی اژه ای افزود: علت اصلی اجرایی نشدن این قانون، آماده نبودن زیرساخت هاست چرا که بخشی از این موضوع نیازمند بودجه است که تخصیص نیافته است.
وی گفت: ما قبول داریم که دولت در تنگناست اما ماموریت هایی به ما سپرده شده است که با این بودجه امکان عملی شدن آن نیست و از دولت و مجلس که در حال بررسی برنامه ششم توسعه هستند درخواست می کنیم به بودجه های قوه قضاییه توجه بیشتری کنند چرا که ما حداقل ها را در نظر گرفته ایم و اگر این حداقل ها هم تصویب نشود خیلی از کارها روی زمین می ماند.
محسنی اژه ای گفت: سال گذشته که قانون جدید آیین دادرسی ابلاغ شد تکالیف سنگینی به عهده ما گذاشته شده است که نیاز به بودجه دارد.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: از ما خواسته شده است که اقداماتمان را الکترونیکی کنیم اما بودجه ای برای این کار نداریم.
وی افزود: بحث ابلاغ الکترونیکی که به طور آزمایشی در تهران و یک استان دیگر اجرا شد برای مردم راهگشا بود اما چون بودجه نیست امکان اجرای آن را در دیگر نقاط کشور نداریم.
توضیحات محسنی اژه ای درخصوص موسسه کاسپین
سخنگوی قوه قضائیه درباره موسسه کاسپین گفت: پرونده ای در این خصوص تشکیل شده است که امیدواریم مردم و قوه قضائیه را گرفتار نکند.
محسنی اژه ای در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اخیراً مردم برای دریافت سپرده هایشان در موسسه اعتباری کاسپین دچار مشکل شده اند و قوه قضائیه چه برنامه ای دارد؟ افزود: بسیاری از این موارد موسسه نیستند و تعاونی اعتبارند و مجوز این تعاونی ها را بانک مرکزی نمی دهد.
وی گفت: این شرکت های تعاونی اعتبار حق گرفتن سپرده و دادن تسهیلات را ندارند و درست است که مجوز آن را بانک مرکزی نداده است اما وقتی فعالیت پولی بانکی می کنند باید بانک مرکزی نظارت کند.
محسنی اژه ای افزود: البته شنیده ام که دیگر مجوزی در خصوص این موسسات صادر نمی شود و هماهنگی خوبی میان بانک مرکزی و قوه قضائیه ایجاد شده است.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: البته من دقیق نمی دانم که کاسپین موسسه است یا تعاونی اعتباری.
وی افزود: درخصوص موسسه ثامن هم که 13 هزار میلیارد تومان از مردم سپرده گرفته بود و 500 شعبه داشت هنوز مجوز موسسه بودن را نگرفته بود و در اصل شرکت تعاونی اعتبار بود.
اژه ای گفت: البته درخصوص ثامن خوب پیش رفتیم اما هنوز مردم گرفتار هستند.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: مردم هم باید طمع نکنند و وقتی یک موسسه بیشتر از جاهای دیگر سود می دهد باید شک کنند.
وی در پاسخ به سوالی درباره انجمن روزنامه نگاران هم گفت: دادستانی و وزارت کار اجازه فعالیت به این انجمن را در صورت تشابه اسمی نباید بدهند.
محسنی اژه ای در پاسخ به سوالی احضار آقای صفدر حسینی درخصوص پرونده حقوق های نجومی را به دادگاه تأیید کرد.
وی درباره آخرین وضع پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان هم گفت: این پرونده با بانک سرمایه ارتباط مستقیم دارد و تاکنون حدود 7 - 8 نفر در بازداشت هستند و چند نفر هم با قرار آزاد شده اند و کار دنبال می شود.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: هفته گذشته سه نفر که معوقه سنگین داشتند و تخلفشان در بحث گرفتن و خرج کردن وثایق زیاد بود دستگیر شدند.
در قوه قضائیه به حقوق شهروندی بازداشت شدگان توجه ویژه داریم
سخنگوی قوه قضائیه گفت: مکرر از بازداشتگاه ها و کلانتری ها بازدید می شود که مبادا حقوق شهروندی بازداشت شدگان ضایع شود.
محسنی اژه ای در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به منشور حقوق شهروندی آیا هیئت مرکزی نظارت بر حقوق شهروندی اقدامی داشته است؟ افزود: بحث حقوق شهروندی را سیاسی و جناحی نکنید و یک بخش از حقوق شهروندی حق الناس است و باید همه ما در زندگی فردی و اجتماعی مان توجه کنیم.
وی گفت: حق مسکن ، تحصیل و انتخاب شغل همه جزو حقوق شهروندی است و قوانین حقوق شهروندی را از دولت های اسبق داشته ایم.
محسنی اژه ای افزود: قوه قضائیه هم 10 سال پیش هیئتی را تشکیل داد و ما در همین خصوص مکرر از بازداشتگاه ها و کلانتری ها بازدید می کنیم و اگر گزارشی برسد برخورد می کنیم.
وی گفت: آیت الله آملی لاریجانی اخیراً موضوعی را به من ارجاع دادند و یک متهم ادعاهایی داشت که یک فرد خاصی را برای تحقیق فرستادم و موضوع رسیدگی شد.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: یکی دو تا نقص هم در زندان اوین داشتیم که قرار شد رفع شود.
وی در پاسخ به سوالی درباره سه اتهام آرش صادقی و اینکه آیا هنوز اعتصاب غذا دارد یا نه و یا اینکه آیا وثیقه اش تحویل شده است یا نه؟ ابراز بی اطلاعی کرد.
محسنی اژه ای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اخیراً دولت طرح اطلاع رسانی و تعامل مستقیم با مردم را در استانداری ها کلید زده است آیا اینها فعالیت زودهنگام انتخاباتی محسوب می شود؟ افزود: من درباره جزئیات این موضوع اطلاع ندارم اما وزارت کشور و شورای نگهبان پیگیر رسیدگی به این موارد هستند و ستادی برای انتخابات ریاست جمهوری وجود دارد.
وی گفت: قوه قضائیه ستادی به عنوان پیشگیری دارد که در دادستانی کل کشور فعال است و هر چه به انتخابات نزدیک تر می شویم فعال تر می شود.
پرونده حادثه قطار سمنان در مرحله دادسراست
سخنگوی قوه قضاییه گفت: در بحث پرونده حادثه برخورد دو قطار در سمنان چند نفر بازداشت هستند و پرونده در مرحله دادسراست و به دادگاه نرفته است.
محسنی اژه ای در ادامه نشست خبری افزود: کارشناسان راه آهن و وزارت راه و شهرسازی مطالبی ارائه کردند که دادستان دستور داد کار کارشناسی انجام شود.
وی گفت: البته سازمان بازرسی کل کشور گزارشی داد و در این گزارش آمده است که فقط خطای انسانی مطرح نیست و اینکه خطای فنی چه قدر بوده مباحثی تخصصی است و باید کارشناسان نظر دهند.