19 دی سالروز کربلای 5
حماسه کربلای 5؛ عملیات سرنوشت ساز + فیلم
شلمچه، مهد غیور مردانی که رفتند تا با خون خود درخت دلیرمردی ایران را آبیاری کنند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، رمز پیروزیشان رمز یا زهرا(س) بود و همین نام مبارک اساس روحیه و نشاطشان شد.
رزمندگان هشت سال دفاع مقدس در عملیات دشوار کربلای پنج لحظه ای لبخند و روحیه قوی را از خود دور نمی کردند.
این را می شود در مصاحبه های آرشیوی رزمندگان اسلام دید، جایی که یکی از رزمندگان کم سن و سال می گوید: از دیروز که عملیات شروع شده روحیه بچه ها قوی است.
دلیر مردانی که در عملیات کربلای 5 به هر سختی تن دادند تا 150 کیلومتر از خاک کشور را از دشمن پس بگیرند.
رزمندگان در هوا سرد دی وارد آب های سرد دریاچه ماهی می شوند.
بعد از سی سال، این خطه جوانمردان کربلای 5 برایم مسیر گفت و گویی را هموار کرد تا ناگفته های عملیات 70 روزه این عملیات را از زبان فرمانده بشنوم.
سرلشگر پاسدار یحیی رحیم صفوی، فرمانده عملیات کربلای پنج می گوید: کربلای 5 خونین ترین و سخت ترین جنگ هشت سال دفاع مقدس بود. ارتش بعث در جشن شکست عملیات لو رفته کربلای 4 بود که عملیات کربلای 5 در 19 دی 65 غافلگیر شان کرد.
فرمانده عملیات می افزاید: عراقی ها تصور می کردند دیگر توان عملیاتی نداریم اما بلافاصله پس از 15 روز کربلای پنج و حمله به سمت شرق بصره را شروع کردیم عراقی ها به ذهنشان هم خطور نمیکرد از جنگل 500متری سیم خاردار عبور کنیم.
موفقیت ایران در عبور از دریاچه ماهی، یک بار دیگر توانایی ایران در عبور از آبراه ها را نشان داد.
در کانال ماهی دشمن با کمک کارشناسان غربی مستحکم ترین موانع را ایجاد کرده بود. از سنگرهای نونی شکل گرفته تا خاکریزهای بلندی که زمین را به شکل پنج ضلعی غیر قابل نفوذی بدل کرده بود.
دشمن منطقه وسیعی را آب انداخته بود. منطقه سخت نونی شکل را هم توانستیم دور بزنیم و رزمندگان توانستند پشت سر موانع وارد شوند و 3 لشگر ماتوانست در یک شب هم از منطقه آب گرفتگی و هم از کانال ماهی گیری عبور کنند و این برای عراقی ها غیر قابل تصور بود.
سرلشگر پاسدار قاسم سلیمانی که فرمانده وقت لشگر 41 ثارالله بود، همان روزها در جمع رزمندگان جان برکف ما ، گفت: شکست خط از نظر عراقی ها غیر ممکن بود اما یک اطمینان قلبی و الهی، نه اطمینان نظامی، وجود داشت که ما خواهیم توانست خط را بشکنیم.
سرلشگر پاسدار رحیم صفوی می گوید: طبق آماری که اطلاعات ما بعد از جنگ دادند 50 هزار نفر عراقی در عملیات کربلای پنج کشته وزخمی شدند و ما هم بیش از پنج هزار شهید در عملیات کربلای پنج از دست دادیم، عملیاتی که بیشترین شهید را برای ما داشت.
شهیدان غلامرضا رهبر، حسن هادی و محمدرضا ژیان سید احمدی خبرنگاران و برنامه سازان رسانه ملی که انعکاس دهنده رشادت های رزمندگان اسلام بودند در همین عملیات، خود روایت ساز کربلای 5 شدند.
سرلشگر پاسدار محسن رضایی فرمانده وقت سپاه پاسداران در خصوص شهید غلامرضا رهبر می گوید: شهید رهبر در عملیات کربلای پنج حضور پررنگی داشت و در همان صحنه درگیری گزارش را از خط مقدم می داد.
عملیات هوشمندانه و دقیق کربلای پنج دستاوردی بزرگ و مهم برای انقلاب اسلامی بود.
فرمانده عملیات کربلای 5 می گوید: ایالت متحده آمریکا و شوروی سابق هر دو به این نتیجه رسیدند که برای جلوگیری از فروپاشی نظام سیاسی عراق قطعنامه 598 را امضا کنند هرچند که ایران در سال 67 این قطعنامه را پذیرفت.
و حالا هر ورق از تاریخ کربلای 5 خبر از شجاعت های ناتمامی می دهد که توصیف آن را سخت می کند؛ جان برکفانی که هر کدام تکه ای بزرگ از روح و قلب و جان هر ایرانی اند.
روحیه جهادی و پایداری که نمود پیروزی در هشت سال دفاع مقدس بود همچنان ادامه دارد با این تفاوت که اکنون این روحیه به مرزهای ایران محصور نیست.
گزارش از: زهرا شفیعی