پخش زنده
امروز: -
استان کرمانشاه به عنوان استانی مستعد در زمینه های مختلف کشاورزی ، صنعتی ، خدماتی ، گردشگری ، حمل و نقل و تجارت دارای ویژگی های منحصر به فردی است .
به گزارش واحد مرکزی خبر ، وجود جاذبه های شگفت انگیز طبیعی ، آثار باستانی منحصر به فرد و آب و هوایی چهار فصل از جمله این ویژگی هاست .
با توجه به اینکه کرمانشاه در مسیر جاده ابریشم قرار دارد سابقه داد و ستد در مرزهای این استان طولانی است به گونه ای که کرمانشاهیان از گذشته های دور روابط تجاری گسترده ای با هم زبانانشان در آن سوی مرزها یعنی اهالی سلیمانیه عراق داشته اند .
در گذشته مرزهای استان به دلیل وقوع هشت سال جنگ تحمیلی عاملی تهدید کننده برای کرمانشاه محسوب می شدند ، اما امروز این مرزها به یک فرصت برای سرمایه گذاری و توسعه استان تبدیل شده اند .
استاندار کرمانشاه با اشاره به توانمندی های استان در صادرات به کشور عراق می گوید : حدود 50 درصد از صادرات ایران به عراق از طریق بازارچه های این استان بویژه بازارچه پرویز خان صورت می گیرد و به همین دلیل کرمانشاه دروازه صدور کالا و خدمات به عراق و خاورمیانه است .
هاشمی می افزاید : ما به سرمایه گذاران اعلام کرده ایم که با سرمایه گذاری در مرز علاوه بر معافیت های مالیاتی ، از دیگر مزایا برخوردار می شوند و قادر خواهند بود که کالاهای تولیدی خود را با سود بیشتری با توجه به نرخ پائین قیمت تمام شده کالاها به کشور عراق صادر کنند .
این استان دارای 360 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق است و بعنوان مرکزیت غرب کشور محسوب می شود.
استان کرمانشاه دارای سه بازارچه مرزی فعال ( پرویزخان ، شیخ صله و شوشمی ) و پایانه مرزی خسروی است که بزرگترین و مجهزترین پایانه زمینی کشور است .
از طرفی کرمانشاه بعنوان مرکزیت غرب کشور محسوب می شود و فاصله آن با مراکز استانهای کردستان ، همدان ، ایلام و لرستان کمتراز 200 کیلومتر است .
از سویی با فروپاشی رژیم صدام و تشکیل دولت جدید درعراق با مدیریت کلان کردها و شیعههای عراق که ارتباط نزدیک فرهنگی و سیاسی با ایران دارند، فرصت مناسبی برای توسعه روابط اقتصادی بویژه صدور کالای ایرانی به این کشور فراهم شد .
استاندار معتقد است کرمانشاه برای رسیدن به جایگاه اصلی خود سه نقش ملی ، منطقه ای و بین المللی برای آن تعریف شده است و با توجه به ظرفیت های بالای خود زمینه بسیار مساعدی برای پیشرفت و بالندگی دارد .
هاشمی می گوید : در بخش صادرات هدف ما رونق اقتصادی و شکوفایی منطقه است تا در این رهگذر برای مردم مرزنشین نیز شغل و کار فراهم شود.
وی می افزاید : به منظور شناسایی بیش از پیش ظرفیت ها و امتیازات سرمایه گذاری در مرزهای کرمانشاه در نظر داریم که همایش بزرگ سرمایه گذاری را با حضور سرمایه گذاران داخلی و خارجی در آینده نزدیک در استان برگزار کنیم که بی تردید این همایش نقش موثری در کسب اطلاعات لازم سرمایه گذاران ازفرصت ها و امتیازات ویژه استان برای سرمایه گذاری خواهد داشت که خوشبختانه با سفر پرخیر و برکت مقام معظم رهبری به استان بسترهای مناسبی از قبیل اختصاص تسهیلات و اعتبارات برای سرمایه گذاری در استان فراهم شده است .
ظرفیت های استان در امر صادرات کالا و خدمات به عراق تا آنجاست که به گفته رستمی رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت کرمانشاه حدود 50 درصد از صادرات کشور به عراق از طریق مرزهای استان کرمانشاه انجام می شود .
براساس آمار رسمی میزان صادرات از مرزهای کرمانشاه به عراق هر سال در حال افزایش است تا جایی که صادرات کالا از گمرکات کرمانشاه به عراق در چهار ماه گذشته در مقایسه با مدت مشابه پارسال از نظر وزن 51 درصد افزایش داشته است.
مدیرکل گمرکات استان کرمانشاه می گوید : در این مدت یک میلیون و 31 هزار تن کالا به ارزش 395 میلیون دلار از گمرکات کرمانشاه به عراق صادر شد.
علی سعد الدین می افزاید : این درحالی است که پارسال حدود 750 هزار تن کالا از کرمانشاه به عراق صادر شد.
بیشتر این اقلام صادراتی شامل سیمان ، صنایع غذایی ، محصولات معدنی و نباتی ، دام زنده و محصولات فلزی است .
در استان کرمانشاه گمرک پرویز خان از فعالترین گمرکات کشور است و 48 درصد صادرات کشور به عراق از این گمرک انجام می شود .
مسئولان سازمان همیاری شهرداری کرمانشاه برای افزایش و تسهیل صادرات هم اکنون در سه بازارچه فعال استان مشغول انجام فعالیت های زیربنایی و ساختاری هستند و این امری است که با استقبال طرف عراقی نیز مواجه شده است به گونه ای که در سفرهای هیاتهای عراقی به کرمانشاه از ایجاد زیرساختها در این بازارچه ها ابراز رضایت کرده اند .
ازسوی دیگر وجود بزرگراه کربلا به عنوان یکی از طرح های مهم کشور با 73 درصد پیشرفت فیزیکی و اتصال شبکه ریلی تا مرز خسروی که هم اکنون عملیات اجرایی آن در حال اجراست در آینده نزدیک و ایجاد منطقه ویژه اقتصادی قصرشیرین و تبدیل آن به منطقه آزاد می تواند نقش مهمی در بهبود و گسترش هرچه بیشتر مناسبات تجاری 2 کشور داشته باشد .
دادوش هاشمی استاندار کرمانشاه با اشاره به اشتراکات مردم 2 سوی مرز می گوید : کرمانشاه فاصله کمی با استانهای سلیمانیه و دیالی عراق دارد و همین زمینه دسترسی به یک بازار 15 میلیون نفری را برای ما فراهم کرده است.
استاندار سلیمانیه هم در سفر چند وقت پیش خود به کرمانشاه گفته بود : گسترش همکاری ها بین ایران و عراق را در جهت تامین منافع 2 کشور بسیار حائز اهمیت می دانیم و در این راستا تلاش می کنیم تا روابط دو جانبه بیش از پیش گسترش یابد.
بهروز محمد صالح افزوده بود : طی سال های گذشته تفاهم نامه های اثربخشی بین استان سلیمانیه و استان های مختلف ایران به خصوص استان کرمانشاه منعقد شده است که با جدیت به دنبال عملیاتی کردن این تفاهم نامه ها هستیم.
او حذف ویزا ، توجه به کیفیت صادرات کالاها و افزایش بارارچه های مرزی را در ارتقاء و گسترش ارتباطات فی مابین بسیار مهم ارزیابی کرد.
معاون وزیر کشور هم در اجلاس سران 5+6 که چندی قبل در کرمانشاه برگزارشد یادآور شد با تغییر حکومت در عراق روابط 2 کشور گسترش یافت و حجم تبادلات تجاری طرفین به نزدیک 10 میلیارد دلار رسید که البته هنوز مسئولین ارشد 2 کشور از این میزان راضی نیستند.
به گفته محمود زاده اعتقاد داریم در گام اول باید میزان مبادلات تجاری ایران و عراق به 12 میلیارد دلار برسد، که یکی دیگر از راه های توسعه روابط اقتصادی طرفین ایجاد نمایشگاه های تجاری است.
رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه با بیان اینکه استان از پتانسیل های بسیار خوبی در امر توسعه صادرات برخوردار است ، چشم انداز آتی اتاق بازرگانی را رسیدن صادرات کرمانشاه به مرز سه میلیارد دلار بیان می کند .
کیون کاشفی با رد برخی اظهارنظرها مبنی بر اینکه کرمانشاه بازار عراق را در سال های اخیر تا حدی از دست داده است می گوید : این مسئله به هیچ عنوان صحت ندارد ، بلکه با نگاهی به آمار رشد صادرات از استان به عراق در 10 سال گذشته متوجه نادرست بودن این اظهارنظرها می شویم.
او با بیان اینکه مجموع صادرات استان کرمانشاه از 81 میلیون دلار در سال 80 به 461 میلیون دلار در سال 85 و 2 میلیارد و 550 میلیون دلار در سال 90 رسیده است می افزاید : این سیر صعودی صادرات به خوبی بیانگر رشد صادرات است .
از سویی از آنجا که کرمانشاه در بخش خدمات دارای توانمندی های مناسبی است و در بخش کشاورزی هم به عنوان یکی از قطب های کشاورزی کشور محسوب می شود اما سهم صادرات در این 2 بخش قابل توجه نیست .
رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه می گوید : در حالی استان کرمانشاه موفق به صادرات بیش از 2 میلیارد و 550 میلیون دلار کالا در سال 90 شده است سهم بخش خدمات تنها 171 میلیون دلار و بخش کشاورزی نیز 269 میلیون دلار بوده که سهم ناچیزی به شمار می آید که برنامه ریزی ها ما در آینده برای افزایش صادرات در این 2 بخش است .
او می افزاید : بدون شک عراق درآینده نزدیک به سمت کارهای توسعه ای نظیر ساختمان سازی و توسعه کشاورزی خواهد رفت و اگر می خواهیم همچنان در بازار عراق سهمی داشته باشیم چاره ای جز افزایش صادرات در بخش های یاد شده نداریم.