آموزش عالی در هفته ای که گذشت
پیوستن دانشگاه های ایران به دانشگاه های عاری از دخانیات جهان، ضرورت نداشتن ارائه پایان نامه در مقطع کارشناسی و ضرورت راه اندازی خانه ملی گفتگو از مهمترین اخبار آموزش عالی در هفته گذشته بود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ بعد از اینکه آمارهای مختلفی از تعداد دانشجویان سیگاری در دانشگاه ها منتشر شد مسئولان وزارت علوم راه های جلوگیری از این پدیده شوم را در دستور کار خود قرار دادند و براساس آن آئین نامه ای را به دانشگاه ها ابلاغ کردند که دانشگاه های ایران به دانشگاه های عاری از دخانیات جهان بپیوندند.
حمید یعقوبی مدیر مرکز مشاوره سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: برنامه بدیع ( برنامه دانشگاه های عاری از دخانیات) برای نخستین بار به تمام دانشگاه های کشور ابلاغ شد و بر اساس آن دانشگاه های ایران به دانشگاه های عاری از دخانیات جهان می پیوندند. وی افزود: این برنامه با عنوان برنامه دانشگاه های عاری از دخانیات یا برنامه بدیع در 30 آذر امسال حدود دو هفته قبل به دانشگاه ها ابلاغ شد. یعقوبی گفت: تمام دانشگاه ها، دانشکده ها، پژوهشکده ها و مؤسسات آموزش عالی دولتی و غیر دولتی براساس این شیوه نامه، کمیته ای را تشکیل می دهند که خط مشی دانشگاه را در خصوص برخورد با پدیده مصرف سیگار و دخانیات مشخص کند.
ضرورت نداشتن ارائه پایان نامه در مقطع کارشناسی
محمدرضا مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی بر این عقیده هستند که ارائه پایان نامه در مقطع کارشناسی ضرورت ندارد. وی در مورد دلایل حذف پایان نامه در مقطع کارشناسی افزود: ارائه پایان نامه در مقطع کارشناسی ضرورت ندارد. مخبر دزفولی گفت: گزارش های زیادی در مورد سرقت و تقلب علمی به دست من رسیده است.
بعد از حذف پایان نامه در مقطع کارشناسی معاون پژوهشی وزیر علوم از حذف پایان نامه ارشد تنها با تأیید کمیسیون موارد خاص خبر داد. وحید احمدی گفت: دانشجویان مقطع ارشد باید پایان نامه ارائه دهند مگر در موارد ویژه و با تأیید کمیسیون موارد خاص این موضوع الزامی نیست.
ضرورت راهاندازی خانه ملی گفتگو
محمدرضا مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: خانه ملی گفتگو با مشارکت دانشگاه ها باید راه اندازی شود. وی افزود: برگزاری کرسی های نظریه پردازی از ابتدا از سوی مقام معظم رهبری مطرح شد و امروز باید برای نهضت فکر و اندیشه و تولید نظریه های جدید برنامه ریزی و خانه ملی گفتگو با مشارکت دانشگاه ها راه اندازی شود.
تلاش محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای عرضه سامانه دارویی هوشمند ضد سرطان
ایرج کوهساری مجری طرح با بیان اینکه در این طرح محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای عرضه سامانه دارویی هوشمند ضد سرطان تحقیقاتی تلاش کردند گفت: این سامانه بر پایه یک چارچوب آلی- فلزی است. وی افزود: این چارچوب دارای حفرههایی است که مولکولهای دارو در داخل این حفرهها بارگذاری میشوند. کوهساری هدف از تولید این سامانه را یک راه پیشنهادی برای درمان بیماری سرطان دانست و افزود: اساس عملکرد این سامانه دارو رسان، حساسیت ساختار مولکولی آن به تغییر اسیدیته است.
ارتقاء شاخص های کیفی دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه آزاد در هفته گذشته خبرهای زیادی داشت که مهمترین آن ارتقاء شاخص های کیفی دانشگاه آزاد اسلامی در سه سال اخیر بود. حمید میرزاده رئیس دانشگاه آزاد گفت: شاخصهای کیفی در سه سال اخیر در این دانشگاه ارتقاء یافته است. وی افزود: در این مدت تمرکز بر توسعه کیفی در اولویت برنامه ها قرار گرفت و باعث شد براساس پایگاه isi دانشگاه آزاد در صدر جدول تولید علم در ایران قرار گیرد.
برگزاری نخستین اجلاس سراسری کمیته های دستگاهی در دانشگاه علامه طباطبایی
مقام معظم رهبری در مناسبت های گوناگون تأکید زیادی در برگزاری کرسی های نظریه پردازی در دانشگاه ها داشتند و برای نخستین بار اجلاس سراسری کمیته های دستگاهی در دانشگاه علامه هفته گذشته برگزار شد. محمدرضا مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: هم اکنون در دانشگاه های سراسر کشور فضای مناسب برای برگزاری کرسی های نظریه پردازی فراهم شده است. وی افزود: باید فرهنگ برگزاری کرسی های نظریه پردازی در دانشگاه ها شکل گیرد و نقد و بررسی درست در دانشگاه ها باید به یک خصلت تبدیل شود. علی اکبر رشاد عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بر تشکیل کمیته دستگاهی کرسیهای نظریهپردازی در مراکز علمی کشور تأکید کرد. وی گفت: هیچ الزامی برای برگزاری کرسی های نظریه پردازی وجود ندارد و آمادگی داریم که در محضر استادان دانشگاهی نظریه جدید علمی را دریافت کنیم.
افزایش بورسیه دانشجویان دانشگاه تهران با کمک خیران
با امضای تفاهمنامه میان دانشگاه تهران و 2 خیر نیک اندیش، 100 دانشجوی دیگر بورسیه می شوند. محمود نیلی احمد آبادی رئیس دانشگاه تهران در دومین همایش بورسیه دانشجویان بنیاد حامیان دانشگاه تهران گفت: روند کمک خیرین نیک اندیش باعث تعامل بیشتر دانشگاه و جامعه می شود و در سال های اخیر تغییرات شگرفی در این تعامل انجام شده است. محمود کره ای رئیس بنیاد بورسیه دانشگاه تهران هم گفت: بورسیه به دانشجویان برتر و مستعد و دارای معدل بالاتر از 17 تعلق می گیرد. وی با بیان اینکه از مهر سال94 تاکنون هزار و 250 دانشجوی دانشگاه تهران بورسیه شده اند افزود: بورسیه500 دانشجو را بنیاد علمی آموزشی قلمچی و200 دانشجو را بنیاد نیکوکاری جمیلی تقبل کردند.
سه دانشگاه ایران در میان500 مؤسسه سبز جهان
دانشگاههای «زنجان»، «فردوسی مشهد» و «تهران» در فهرست مؤسسات برتر جهان در نظام رتبهبندی «گرینمتریک» قرار گرفتند. رتبهبندی جهانی دانشگاهی «گرینمتریک» گزارش سال 2016خود را درباره توسعه پایدار در مؤسسههای آموزشی ـ پژوهشی منتشر کرده است که بر پایه آن دانشگاههای «زنجان»، «فردوسی مشهد»، و «تهران» در فهرست مؤسسههای برتر این نظام رتبهبندی قرار گیرند.
افزایش کمک هزینه دانشجویان غیر ایرانی
مدیر کل امور دانشجویان غیر ایرانی وزارت علوم در اواسط هفته گذشته از افزایش کمک هزینه دانشجویان غیرایرانی خبر داد و گفت: کمک هزینه دانشجویان غیرایرانی شاغل به تحصیل افزایش یافت و از ابتدای سال96 اجرایی می شود. صمد حاج جباری افزود: میزان کمک هزینه دانشجویان غیر ایرانی شاغل به تحصیل در دانشگاه های ایران80 تا 90 درصد افزایش یافته و از ابتدای سال 96 اجرایی می شود.
تکذیب شایعه وام نگرفتن دانشجویان مقطع دکتری
در هفته گذشته شایعه ای مبنی بر وام نگرفتن دانشجویان مقطع دکتری منتشر شد. رئیس صندوق رفاه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این باره گفت: اخباری که درباره وام نگرفتن دانشجویان دکتری منتشر شده است صحت ندارد و دانشجویان این مقطع می توانند وام دریافت کنند. ذوالفقار یزدان مهر افزود: دانشجویان روزانه غیر بورسیه مقطع دکتری از وام ویژه که در هر ماه مبلغ 650 تا700 هزار تومان است بهره مند می شوند.
3 تا 5 اسفند، شانزدهمین همایش بین المللی هوافضای ایران به میزبانی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی
حسن کریمی دبیر شانزدهمین همایش بین المللی هوافضای ایران گفت: شانزدهمین دوره همایش هوافضای ایران در شش محور اصلی از جمله کنترل سازه های هوا و فضا، مدیریت صنایع، هوا فضا و نوآوری در روزهای 3 تا 5 اسفند در دانشکده هوافضای دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی برگزار می شود.
ساخت سیستم رنگی هوشمند با اعمال محرک خارجی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر
پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر در هفته گذشته موفق به ساخت سیستم رنگی هوشمندی با اعمال محرک خارجی شدند. نعیمه شیراکبری مجری طرح با اشاره به جزئیات اجرای این تحقیقات ارائه سیستم رنگی هوشمند با قابلیت تغییر رنگ سطوح گفت: در این طرح تحقیقاتی که تحت سرپرستی سیدرضا غفاریان عنبران انجام شد موفق به تولید سیستم های هوشمند رنگی با استفاده از نانو فوم های فوتونیک کریستال الکتریک فعال شدیم. وی با تأکید بر این که در این مطالعات سیستم های هوشمند رنگی تولید شده است، افزود: این سیستم از نظر ساختار شیمیایی فاقد مواد رنگزاست و رنگ آن ها منشاء فیزیکی داشته و وابسته به ساختار آن هاست.
اتصال 400 دانشگاه و مرکز علمی و تحقیقاتی به شبکه علمی کشور
400 دانشگاه و مرکز علمی و تحقیقاتی تا پایان اردیبهشت 1396 به شبکه علمی کشور متصل میشوند. فتح الله مضطرزاده رئیس سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران گفت: ضرورت ایجاد شبکه علمی کشور از سال1362 در بین جامعه علمی کشور احساس و طرح پیشنهادی از همان سال ارائه شد که با حکم وزیر علوم مسئولیت راهاندازی آن به سازمان پژوهش های علمی و صنعتی کشور واگذار شد و با حمایت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پروانه شبکه علمی کشور در تیر 1395 به مدت 5 سال تمدید و برخی از بندهای آن اصلاح شد. وی افزود: اکنون زیرساخت ها برای پیوستن 162 دانشگاه و مرکز علمی و تحقیقاتی به این شبکه فراهم شده است و طبق زمانبندی این طرح تا پایان اردیبهشت 1396 تعداد 400 دانشگاه و مرکز علمی به آن متصل خواهند شد.