مصوبه الحاق بیمه سلامت ایرانیان به وزارت بهداشت در بوته نقد
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس: به دلیل واگذاری یک بیمه به وزارت بهداشت و باقی ماندن بقیه بیمه ها ازجمله تأمین اجتماعی و نیروهای مسلح در جای خود، این مصوبه فقط تضاد و دوگانگی ایجاد می کند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، عبدالرضا مصری در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه نباید به جای پرداختن به محتوا، صورت مسئله پاک شود گفت: این سابقه بدی در کشور و نهایت هنر ما تفکیک و ادغام سازمان ها و وزارتخانه ها شده است.
مصری افزود: در موضوع بیمه ها بر اساس سیاست های کلی سلامت، سیاست گذار و ارائه دهنده خدمات و منابع نباید یکی باشند.
وی با بیان اینکه از زمانی که سازمان بیمه خدمات درمانی که به بیمه سلامت تبدیل شده است از وزارت بهداشت جداشد یک ریال سوء استفاده و برداشت در این مجموعه نداشته ایم گفت: بر اساس گزارش وزارت بهداشت پیش از آن 2500 میلیارد تومان از منابع این وزارت خانه به وسلیه دانشگاه های پزشکی در بانکها برای دریافت سود، سپرده گذاری می شد و هشت ماه به هشت ماه حقوق پزشک را نمی دادند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: این مسئله هیچ وقت در سازمان های بیمه گر اتفاق نیفتاده است.
مصری گفت: سیاست گذاری و نظارت در حوزة سلامت با وزارت بهداشت است و نیروهای مسلح و سازمان تأمین اجتماعی نمی توانند از سیاست های این وزارتخانه در ارائه خدمات درمانی بهداشتی تخطی کنند.
وی با بیان اینکه نظارت در حوزه بهداشت و درمان انجام نمی شود افزود: وزیر بهداشت گفته است مردم 10 هزار میلیارد تومان زیرمیزی می دادند.
مصری با بیان اینکه طرح تحول نظام سلامت در هیچ قانونی نیامده است، گفت: مواردی که در قانون درباره سلامت جامعه آمده است کنار گذاشته ایم و کار دیگری می کنیم.
وی افزود: بر اساس آماری که طراز آن مربوط به سال 94 است، از دوازده هزار میلیارد تومان منابعی که به جز 50 هزار میلیارد تومان بودجه وزارت بهداشت، در مان و آموزش پزشکی به بخش سلامت اختصاص داده شد 9970 میلیارد تومان در اختیار وزارت بهداشت و بیش از یک هزار و سیصد میلیارد تومان در اختیار بیمه ها قرار گرفته است بنابراین بیمه ها از کجا باید پول خدمات را بپردازند.
مصری با بیان اینکه درباره هیئت های علمی ، پرداختی به آنها از 131 میلیارد تومان به 959 میلیارد تومان در سال گذشته رسیده است اضافه کرد: اگر قرار بود پزشکان هم در بیمارستان های دولتی و هم در خصوصی و هم در دانشگاه ها کار کنند چرا در سه سال حقوق آنها را پنج برابر کرده ایم.
حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در این برنامه با بیان اینکه واگذاری بیمه سلامت به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موجب اختلاف و کشمکش میان این وزارتخانه و وزارت بهداشت شد گفت: با الحاق بیمه سلامت ایرانیان به وزارت بهداشت، امکان سیاست گذاری بهتر در حوزه بیمه سلامت به این وزارتخانه داده شد.
وی افزود: چند سال پیش که خدمت رهبر معظم انقلاب اسلامی رسیدیم ایشان فرمودند در حوزه درمان ،مردم نباید دغدغه ای جز رنج بیماری در مراجعه به مراکز درمانی داشته باشند اما چون مسئولان کلان کشور، نمایندگان مجلس شورای اسلامی ، قوه قضائیه ،نهاد ریاست جمهوری، وزارت نفت و سازمان برنامه و بودجه از بیمه های تکمیلی خلاف قانون استفاده می کردند توجهی به این مسئله نداشتند.
شهریاری با بیان اینکه حدود 12 ماه حقوق پزشکان در طرح تحول سلامت پرداخت نشده است گفت : زمانی که وزارت بهداشت مسئول بیمه سلامت ایرانیان باشد و منابع آن را در اختیار بگیرد بهتر می تواند برای آن برنامه ریزی و دخل و خرج را تنظیم کند.
شهریاری گفت: چون سیاست گذاری ها و منابع در وزارت بهداشت است دبیرخانه شورای عالی بیمه کارایی ندارد.
وی افزود: اکنون دانشگاه های پزشکی برای دریافت سود، پول در بانکها سپرده گذاری نمی کنند، البته شاید در گذشته این اتفاق افتاده باشد.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تأیید اینکه سیاستگذار و ارائه دهنده خدمات نباید یکی باشند گفت: اکنون نیروهای مسلح و سازمان تأمین اجتماعی برای بیمه شدگان هم منابع را دریافت می کنند و هم خدمات ارائه می دهند.
شهریاری افزود: در بیمه سلامت منابع چندانی وجود ندارد و مصوبة الحاق بیمه سلامت ایرانیان به وزارت بهداشت در پرداخت بدهی های این بیمه تأثیری ندارد.
وی گفت: این مصوبه فقط به وزارت بهداشت کمک می کند به دلیل در اختیار داشتن منابع، بهتر تصمیم بگیرد.
شهریاری با بیان اینکه طرح تحول سلامت مغایر قوانین نیست و دولت می تواند آن را اجرا کند افزود: مجلس شورای اسلامی اختصاص ده درصد از محل هدفمندی یارانه ها و یک درصد از مالیات بر ارزش افزوده را به بخش بهداشت و درمان اختصاص داد اما هیچکدام از این منابع به بیمه ها داده نشد.
این نماینده مجلس گفت: البته دولت از 4800 میلیارد تومانی که مصوب شد از محل هدفمندی یارانه ها به این بخش داده شود پرداخت نشده است.
غلامرضا کاتب عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز در این برنامه گفت: دغدغه مردم چگونگی خدمت رسانی در حوزه سلامت به آنهاست نه اینکه چه کسی در این عرصه سیاستگذاری می کند.
وی افزود: تصمیم مجلس شورای اسلامی برای الحاق بیمه سلامت ایرانیان به وزارت بهداشت منطقی بود.
کاتب گفت: با این مصوبه هیچ تغییری در شورای عالی بیمه ایجاد نمی شود و الحاق این شورا به وزارت تعاون یا وزارت بهداشت در ترکیب آن تأثیرگذار نیست.
وی افزود: اگر سیاستگذاری و منابع از یکدیگر جدا باشند خوب است اما وزیر بهداشت در جلسات مکرر با نمایندگان مجلس اظهار داشت به دلیل در اختیار نداشتن منابع نمی تواند دربارة نظام سلامت، مناسب تصمیم بگیرد.
عبدالرضا عزیزی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز در این برنامه گفت: با الحاق بیمه سلامت به وزارت بهداشت دیگر دعوایی بین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت بهداشت ایجاد نمی شود، زیرا منابع این بیمه در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفت.
وی افزود: بیمه سلامت؛ منابع مستقلی دارد و الحاق آن به وزارت بهداشت به نفع مردم است.