کم آبی؛ چالش بندر گوادر پاکستان
بندر گوادر پاکستان، نگاه سرمایه گذاران چینی را به خود جلب کرده اما معضل کم آبی این بندر هم جدی است.
به گزار
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه اطلاع رسانی جامعه دریایی ایران (مانا) اینکه بندرگوادر پاکستان به دلیل برخورداری از پتانسیل های جذاب، برای سرمایه گذاران چینی نوید دهنده آینده خوبی است، اما ادامه این رشد و شکوفایی، اقدام جدی از سوی مسئولین برای برداشتن مانع اصلی کمبود آب را طلب می کند.
از پتانسیل های بندر گوادر می توان به مدیریت حمل میلیون ها تن ملزومات به ارزش 50 میلیارد دلار در کریدور اقتصادی پاکستان – چین CPEC، توانایی میزبانی یک منطقه آزاد تجاری با مساحت ده هزارهکتار، ترمینال نفتی و یک سکوی صادراتی LNG درآینده اشاره کرد.
اما بندر گوادر دروسط بیابان واقع شده است ومعمولا بارندگی کمتری دارد.
از سوی دیگر با افزایش فعالیت اقتصادی جمعیت این بندر طی 15 سال گذشته، رشد جمعیتی را نیز تجربه کرده اس تو فشار شدیدی در بخش ذخیره آب این بندر احساس می شود.
دولت پاکستان تلاش کرده است این مشکل را از طریق سیستم های املاح زدایی هزینه بردار، برطرف کند، به طوری که پس از یک دهه تاخیر، ساخت سیستم های املاح زدایی با ظرفیت دو میلیون گالن در روز، درمنطقه صنعتی جدید بندر گوادر در سال 2015، به اتمام رسید.
با این وجود، به دلیل کمبود عمومی، دولت پاکستان مجبور شد مسیر آب این منطقه را به سمت آب شهری تغییر دهد.
مقامات دولتی پاکستان مشکل ذخیره را مربوط به شورش طولانی مدت در بلوچستان می دانند، به طوری که تکمیل دو سد جدید برای سال ها به تاخیر افتاده است.