وقتی رودهها تحریکپذیر می شوند
اگر پس از خوردن غذا دچار دل درد و دل پیچه می شوید یا از نفخ، اسهال و یبوست رنج می برید شاید روده بزرگ شما تحریک پذیر شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ اکثر افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر مشکلاتی همچون تخلیه نشدن کامل روده پس از دفع، بروز دل درد در شرایط پر استرس و حتی تهوع و استفراغ را تجربه کرده اند. دکتر ایرج خسرونیا در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ما گفت: برخی از بیماران مبتلا به بیماری روده تحریکپذیر علاوه بر علائم اصلی بالا دچار بی حالی، خستگی زود رس و حتی اختلال خواب می شوند که در دراز مدت می تواند زندگی عادی فرد را دچار چالش کند.
وی ادامه داد: این بیماری با استرس و خستگی ارتباط مستقیم دارد.
این متخصص بیماری های دستگاه گوارش با بیان اینکه این بیماری چندان خطرناک نیست افزود: این بیماری به رژیم غذایی و شرایط روحی فرد وابسته است و موجب تغییرات التهابی در روده نمی شود، بلکه به علل متعدد انقباض های روده بزرگ بر اثر این بیماری طولانی می شود و با تجمع گازهای بیشتر در روده همراه است که فرد از نفخ و ورم شکمی رنج می برد.
خسرونیا با اشاره به اینکه البته همه علائم این بیماری در یک فرد ممکن است بروز نکند ادامه داد: با توجه به اینکه حرکت دودی شکل روده در این بیماری به درستی انجام نمی شود جذب مواد مغذی در بدن این بیماران به خوبی انجام نمی شود بنابراین در درازمدت دچار ضعف و بی حالی می شوند.
وی تاکید کرد: بیماران با مشاهده علائمی همچون نفخ و ورم شکم یادرد هنگام دفع مدفوع بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنند.
دکتر ابراهیم دریانی متخصص بیماری های گوارش نیز در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: هنوز دلایل مشخصی برای ابتلا به این بیماری شناخته نشده است، اما مصرف غذاهایی حاوی کافئین، ادویه زیاد، سرخ کرده، استرس زا و تغییرات هورمونی در زنان به همراه عفونت در دستگاه گوارش می تواند بروز سندروم روده تحریک پذیر را تشدید کند.
وی با بیان اینکه این بیماری در افرادی که سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری را دارند نیز بیشتر دیده می شود افزود: مهمترین گام در درمان این بیماری تغییر الگوی زندگی شامل تحرک بیشتر همچون پیاده روی، تغییر در رژیم غذایی به صورت استفاده بیشتر از سبزیجات و کاهش مواد غذایی تحریک کننده روده از مواد دارای کافئین و ادویه است.
دریانی گفت: کاهش استرس و اضطراب و پرهیز از خوردن در هنگام استرس یکی از راهکارهای مهم در رفع این بیماری و علائم آن است.
این متخصص بیماری های دستگاه گوارش افزود: درمان دارویی زیر نظر پزشک می تواند در کاهش استرس وارد آمده به سیستم گوارش کمک کننده باشد.
پیشگیری از سندرم روده تحریک پذیر با روش های ساده می تواند این بیماری را بهبود بخشد ضمن اینکه تغییر در رژیم غذایی و استرس های محیطی در پیشگیری از بسیاری از بیماری های دیگر نیز موثر است.
گزارش از: طیبه کارگر