تکذیب خبر وجود برنج پلاستیکی چینی در نیجریه
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، مقامات نیجریه وجود مواد پلاستیکی را در برنجهای توقیف شده در گمرک این کشور تکذیب کردند.
آژانس ملی اداره و کنترل غذا و داروی نیجریه اخبار منتشر شده درباره «برنجهای پلاستیکی» را غیرقابل توجیه دانست و اعلام کرد برنج مورد نظر برنج واقعی است اما بخشی از آن بسیار کهنه است و مقادیر زیادی باکتری در آن وجود دارد و مضر است.
نیجریه به تازگی چند تن «برنج مشکلدار» را که به صورت قاچاقی از مرز وارد شده بود، توقیف کرد.
به گزارش خبرگزاری شینهوا از پکن، پیش از آنکه نتیجه تحقیق رسمی منتشر شود، برخی رسانههای غربی اعلام کردند این «برنجهای پلاستیکی» احتمالا از چین وارد شدهاند.
پیامهایی در مورد «برنج پلاستیکی چینی» به سرعت در شبکههای اجتماعی منتشر شد که وجهه محصولات چینی را خدشهدار کرد و باعث ترس مردم شد.
ایساک ادوولIsaac Adewole وزیر بهداشت نیجریه 22 دسامبر اعلام کرد در تحقیقات مقدماتی آژانس ملی اداره و کنترل غذا و داروی کشور هیچ اثری از برنج پلاستیکی در کشور مشاهده نشده است.
روزنامه انگلیسی زبان گلوبال تایمز چاپ پکن به نقل از یکی از مسئولان سفارت چین در نیجریه نوشت: «در واقع قیمت گرانولهای پلاستیک در بازار دو برابر بیشتر از برنج است. بدیهی است که هیچ مغازهداری نمی خواهد برنج به اصطلاح پلاستیکی را که هزینه حمل و نقل نیز به آن اضافه شده است به نصف قیمت بفروشد به علاوه اینکه خطر فروش جنس قاچاق را هم به جان بخرد.»
این مسئول چینی افزود نیجریه خود یک تولید کننده برنج است و برنج در بازار این کشور قیمت بسیار مناسبی دارد. تشخیص برنج واقعی از برنج پلاستیکی کار آسانیاست. پیش از آنکه واقعیت مشخص شود، برخی رسانههای غربی شروع به انتشار شایعات کردند و با ربط دادن برنج پلاستیکی و چین به یکدیگر درصدد تخریب وجهه چین برآمدند.
این نخستین بار نیست که خبرهای بی پایه و اساسی از این دست در مورد محصولات کشاورزی چینی منتشر می شود.
در سال 2015، رسانههای اندونزیایی گزارش دادند برنجهای پلاستیکی که از چین وارد شدهاند در بازار کشف شده است.
با این حال، یک مسئول وزارت بازرگانی چین در پاسخ به این ادعا اعلام کرد که چین از سال 2008 به اندونزی برنج صادر نکرده است.