با سازمان های تروریستی جهانی روبرو هستیم
نخست وزیر عراق: با کشورهای دوست درباره گزارش های اطلاعاتی مربوط به حضور تروریست ها در کشورهایشان هماهنگی می کنیم.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری
صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی العراقیه، حیدر العبادی نخست وزیر عراق در نشست مشترک خبری با فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه در بغداد گفت: ما با سازمان های تروریستی جهانی روبرو هستیم و همکاری اطلاعاتی با فرانسه و دیگر کشورها برای مقابله با طرح های جنایتکارانه این سازمان ها ضروری است. ما با کشورهای دوست درباره گزارش های اطلاعاتی مربوط به حضور تروریست ها در کشورهایشان هماهنگی می کنیم.
العبادی افزود: از شهروندان و نیروهای امنیتی می خواهم هوشیار باشند، زیرا داعش برای تفرقه افکنی بین عراقیها از طریق عملیات تروریستی تلاش خواهد کرد.
نخست وزیر عراق بر لزوم همکاری های اطلاعاتی بین کشورها برای مبارزه با گروه تکفیری- صهیونیستی داعش تاکید کرد.
حیدر العبادی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره امکان استقرار نیروهای خارجی در عراق برای مبارزه با داعش گفت: ارزیابی های زیادی درباره مدت زمان لازم برای جنگ با داعش وجود داشت و گاهی از ده و حتی سی سال زمان برای نابود کردن داعش سخن گفته می شد. در هر صورت ما اکنون توانسته ایم پیش بینی ها در این باره را به دو سال کاهش دهیم. به اعتقاد من، این پیش بینی هم بار دیگر به لطف توانایی های ما در نابود کردن داعش و مبارزه با این گروه، کوتاهتر خواهد شد. تاکید می کنم ائتلاف بین المللی مسئولیت حمایت پشتیبانی از نیروهای مسلح عراق را برعهده دارد و هیچ نیروی رزمی در صحنه میدانی ندارد. نیروهای ائتلاف بین المللی از جمله نیروهای فرانسوی در زمینه های آموزشی و تامین پوشش هوایی از نیروهای مسلح زمینی ما، در عراق فعالیت دارند. اما هیچ نیرویی از ائتلاف بین المللی یا غیر از ائتلاف بین المللی وجود ندارد که به جز نیروهای عراقی در کشور در حال جنگیدن باشد. فقط نیروهای عراقی هستند که در صحنه میدانی با داعش می جنگند. در رسانه ها و بعضی پایگاه های اجتماعی مسایلی در این باره منتشر می شود، اما با صراحت می گویم این اطلاعات به هیچ وجه درست نیست.
العبادی در پاسخ به سوالی درباره لزوم بازسازی مناطق آزاد شده از دست گروه داعش افزود: بدون شک بازسازی و برقراری ثبات در مناطق آزاد شده، مسئله اساسی برای این دولت است. روز گذشته، شانزده هزار آواره به مناطقی که به تازگی در شرق موصل آزاد شده بود، بازگردانده شدند. تامین ثبات برای بازگشت آوارگان از اردوگاه ها به خانه هایشان مسئله ای اساسی است. این مسئله به کمک های جامعه جهانی و نیز کشورهای منطقه ای نیاز دارد. امیدواریم در این زمینه با عراق همکاری شود. به ویژه که عراق در سایه کاهش بهای نفت، وضع اقتصادی و مالی دشواری دارد. ما به کمک برای بازگرداندن ثبات به منظور نابودن کردن نهایی تروریسم نیاز داریم. در صحنه دیپلماتیک هم تلاش هایی صورت می گیرد. پیروزی های میدانی در عراق، شرایط دیپلماتیک هم تغییر کرد و شاهد استقبال بسیاری از سران و ملت های جهان از پیروزی های عراق بر داعش هستیم. باید از این موفقیت استفاده کرد و گام های تکمیلی در زمینه اطلاعاتی برای از بین بردن داعش برداشته شود. همکاری های اطلاعاتی اهمیت زیادی دارد، زیرا ما با یک گروه تروریستی جهانی روبرو هستیم. عامل حملات در استانبول، فرانسه، آلمان، بغداد یا هر جای دیگری از جهان یک گروه تروریستی جهانی است که تروریست هایی را از سراسر جهان به خدمت می گیرد تا حملات تروریستی صورت دهند. ما باید در زمینه اطلاعاتی با یکدیگر برای مقابله با این حملات که غیرنظامیان را هدف قرار می دهد، همکاری کنیم.
العبادی در پاسخ به این سئوال که اگر نیروهای مسلح عراق، تروریستهای فرانسوی را بازداشت کنند، آیا آنها را به مقامات فرانسوی تحویل خواهند داد؟ گفت: ما در همه زمینه ها با تروریست ها مبارزه می کنیم و معمولا تروریست های خارجی سرسخت تر هستند و نیروهای ما زمانی که با آنها روبرو می شوند، آنها را می کشند. در موارد نادری که بعضی از تروریست ها بازداشت می شوند، در این زمینه با کشورهای دوست همکاری می کنیم و اطلاعاتی را که سازمان های امنیتی ما در بازجویی از این ترورریست ها به دست می آورند در اختیار این کشورها قرار می دهیم. این تروریست ها می تواند به شناسایی هسته های تروریستی در فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی کمک کند. ما بر انتقال این اطلاعات به کشورهای دوست اصرار داریم. بعضی از مناطق عراق به مدت دو سال و نیم در کنترل داعش بوده است و ما برنامه های آموزشی برای دانش آموزانی داریم که در این مناطق بوده اند. مدارسی را که داعش تخریب کرده بود، بازگشایی می شود. ما باید به وضع این نسل که داعش تلاش می کند تا ذهن و اندیشه های آن را مخدوش کند، توجه داشته باشیم. ما ماجراهای هولناکی درباره اقدامات داعش در ترساندن کودکان و به خدمت گرفتن آنها در درگیریها شنیده ایم. ما با همکاری فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی می توانیم نظام آموزشی این کودکان را بهبود ببخشیم. تجربیات بین المللی در زمینه بازپروری کودکانی که در شرایط جنگی زندگی کرده اند، وجود دارد.