جوجه های آخر پاییز را شمردند
جوجه ریزی 13 میلیون قطعه ای در واحدهای مرغداری صنعتی استان کرمانشاه
طی 9 ماه گذشته بالغ بر 13 میلیون قطعه جوجه ریزی در واحدهای مرغداری صنعتی استان کرمانشاه انجام شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، به نقل از علیرضا حیدری رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه از انجام 13 میلیون قطعه جوجه ریزی در واحدهای مرغداری صنعتی استان کرمانشاه طی 9 ماه گذشته خبر داد. وی با بیان اینکه در حال حاضر 200 واحد مرغداری در سطح استان کرمانشاه فعال هستند، اظهار داشت: این واحدها به طور متوسط از ابتدای سال جاری تاکنون 3 بار جوجه ریزی داشته اند.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه در خصوص اقدامات صورت گرفته برای کنترل بیماری در واحدهای فوق گفت: وضعیت بهداشتی این واحدها هربار پس از جوجه ریزی تحت بررسی و پایش و مراقبت قرار می گیرند ودر صورت بروز مشکل نیز نمونه های لازم آز آنها اخذ و آزمایش های ویژه بعمل خواهد آمد.
حیدری افزود: از مجموع واحدهای فعال طی این 9 ماه گذشته در49 واحد از آنها بیماری های مختلف طیور بروز کرده که این بیماری ها منجر به اتلاف حدود 105 هزار قطعه شده که در مجموع با احتساب تلفات مدیریتی کمتر از 4 درصد ازجمعیت 13 میلیون قطعه جوجه ریزی می باشد.
حیدری تصریح کرد: طی 9 ماه گذشته حدود 8 هزار و 530 بار از واحدهای صنعتی بازدید و پایش و مراقبت صورت گرفته و 4 هزار و 326 نمونه از آنها اخذ شده است.
وی با بیان اینکه 11 هزار آزمایش سلولوژی و بافتی بر روی نمونه های اخذ شده انجام گرفته است، افزود: بالغ بر 80 درصد بیماری های این واحدها مربوط به مشکلات تنفسی از نوع برونشیت بوده است.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه با اشاره به شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کشور های همسایه و فصل سرد سال بیان داشت: هیچ موردی از بیماری مذکور در واحدهای مرغداری صنعتی استان کرمانشاه تا کنون مشاهده نشده است.
این مقام مسئول همچنین به مرغدران تاکید و توصیه کرد که حتما اصول قرنطینه ای – بهداشتی و امنیت زیستی را در واحد های خود با جدیت بیشتر بکار گیرند تا از ورود آلودگی که از طریق پرندگان مهاجر و وحشی منتشر می گردد به داخل فارم جلوگیری بعمل آید و هر گونه تلفات در طیور صنعتی و یا بومی مشاهده شده را به اداره های دامپزشکی در سطح استان و یا با سامانه 1512 به اطلاع اداره کل دامپزشکی استان برای اقدامات بعدی برسانند.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم همچنین از شهرندان نیز درخواست کرد که گوشت مرغ مصرفی خود را از مغازه های مجاز با عرضه گوشت مرغ کشتارشده و بسته بندی شده تحت نظارت دامپزشکی در کشتارگاه های مجاز، تهیه کنند.