طرح انتقال آب دز به قمرود؛ سند افتخاری بر آب تهران
مدیر عامل پیشین شرکت آب منطقه ای تهران گفت: طرح بزرگ انتقال آب از سرشاحه های دز به قمرود سند افتخاری بر آب تهران است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، خسرو ارتقایی امروز در آیین معارفه مدیر عامل جدید شرکت که با حضور مدیر عامل شرکت مدیریت منابع آب ایران، معاون عمرانی استاندار تهران، مدیران عامل سایر دستگاه های اجرایی ، معاونین، مدیران و روسای گروه در تالار آبگینه برگزار شد، با اعلام این مطلب گفت: مهم ترین اقدام در حوزه طرح و توسعه شرکت طرح انتقال آب از سرشاخه های دز به قمرود بود که با این پروژه توانستیم 270 کیلومتر آب را به کویر مرکزی منتقل کنیم.
وی گفت : در سامانه غربی و شرقی استان تهران نیز اقدامات خوبی به سرانجام رسید به نحوی که با احداث تونلی به طول 29کیلومتر در سامانه شرقی می توانیم از فرار آب سد لار به خوبی جلوگیری کنیم.
مدیر عامل پیشین شرکت آب منطقه ای تهران ادامه داد : یکی دیگر از طرح های مهم شرکت طرح خط دوم انتقال پساب جنوب تهران به ورامین، پاکدشت و شهر ری است.
نزدیک 50 سال است که آب سالم دشت های حاشیه استان در تهران مصرف می شود که با انتقال پساب تصفیه شده به دشت های موجود قانون عادلانه توزیع آب به خوبی محقق خواهد شد.
ارتقایی ، طرح ساماندهی آب های جنوب تهران را به عنوان حرکت بزرگی برای استفاده از بازچرخانی آب اعلام و بیان کرد: با تکمیل شدن این طرح از پساب رها
شده در آب های جنوب تهران می توان برای مصارف صنعتی و کشاورزی استفاده کرد.
وی با اشاره به اینکه در بخش حفاظت و بهره برداری شرکت نیز با اجرای طرح احیا و تعادل بخشی آب های زیرزمینی تلاش ها و فعالیت های خوبی به ثمر نشسته است، یادآور شد: شرکت آب منطقه ای تهران سال گذشته در طرح یاد شده موفق به کسب رتبه اول در میان شرکت های آب منطقه ای سراسر کشور شد.
ارتقایی همچنین تصریح کرد: خط انتقال آب شرب طالقان به بیلقان (کرج) از سال 80 تاکنون مورد بهره برداری قرار گرفت و بر اساس برنامه قرار بود این طرح در طول 19 روز در ایام تعطیلات نوروز اجرایی شود که با تلاش شبانهروزی حدود 100 نفر از پرسنل امور نظارت بر بهرهبرداری سد و نیروگاه طالقان، شرکت آب منطقهای تهران و شرکتهای آب و فاضلاب استان های تهران و البرز و با عملکرد جهادی، در مدت 12 شبانه روز اجرایی و به پایان رسید.
ارتقایی احداث تصفیه خانه ششم آب شرب تهران و تونل آبرسانی را از شاهکارهای مهندسی آب در مدت حضور خود در شرکت بیان کرد و افزود: این طرح به همت متخصصان داخلی شامل مشاور، پیمانکار و همچنین کارفرمای آن که از متخصصان و مهندسان داخلی شرکت آب منطقه ای تهران هستند، به انجام رسیده که با اتمام این طرح، آب سد امیرکبیر از طریق تونل تازه احداث شده و آب سد طالقان از خطوط انتقال قبلی که شامل چهار خط لوله است وارد شهر تهران می شود.
ارتقایی در پایان با قدردانی از همکاری ها و تلاش های سایر دفاتر شرکت تاکید کرد: از تک تک این عزیزان در جهت اجرای قوانین و انجام وظایف خود در تامین آب شرب مردم استان تهران و همکاری با اینجانب کمال تشکر را می کنم و همچنین با شناختی که از "محمدرضا بختیاری" مدیر عامل جدید شرکت در سال های مختلف دارم به طور قطع ایشان با توجه به سابقه خدمت در آب تهران و همچنین مدیر عاملی شرکت آب منطقه ای کرمان می توا نند با اشراف و تخصص خود فعالیت ها و کارها را با قدرت بیشتر انجام دهند.
در پایان این مراسم ، حکم مدیر عاملی "محمدرضا بختیاری" از سوی مدیر عامل شرکت مدیریت منابع آب ایران به وی اهدا و لوح تقدیری نیز به به پاس تمامی تلاش های "خسرو ارتقایی" مدیر عامل پیشین شرکت به وی تقدیم شد.
تاسیسات آبی استان تهران نیازمند توسعه و بازسازی جدی است
مدیرعامل جدید شرکت آب منطقهای تهران قدیمی بودن طرحها و تاسیسات آبی استان تهران از دغدغههای جدی دانست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، محمدرضا بختیاری در مراسم معارفه خود گفت: متاسفانه در حال حاضر خط لولههایی برای انتقال آب مصرفی پایتخت وجود دارد که سالیان متمادی از عمر مفید آنها میگذرد و نیازمند توسعه و بازسازی جدی هستند.
وی به تراز منفی 150 میلیون مترمکعبی منابع آبی استان تهران اشاره کرد و افزود: امروزه یکی از دغدغههای جدی ما در استان تامین آب شرب است ولی در کنار آن معضلاتی نیز وجود دارد که باعث شده عمق چاهها در دشتهای مهم تهران همچون شهریار و ورامین به 250متر برسد و مشکلات جدی این بخش همچنان ادامه داشته باشد.
وی قدیمی بودن طرحها و تاسیسات آبی استان تهران را یکی از دغدغههای جدی این بخش برشمرد و گفت: متاسفانه در حال حاضر خط لولههایی برای انتقال آب مصرفی پایتخت وجود دارد که سالیان متمادی از عمر مفید آنها میگذرد و نیازمند توسعه و بازسازی جدی هستند.
مدیرعامل جدید شرکت آب منطقهای تهران با تاکید بر اینکه تمامی مشکلات حوزه آبی کشور در استان تهران قابل مشاهده است، تصریح کرد: با وجود تمامی مشکلات موجود در این حوزه بحمدالله مدیریت قبلی شرکت توانسته در طی هشت سال گذشته که کشور درگیر خشکسالی بوده است، وضعیت بحرانی موجود را به خوبی مدیریت کند.
در ادامه این مراسم «حسن کریمی»، معاون عمرانی استاندار تهران با اشاره به اینکه حساسیت و توجه به موضوع آب در استان تهران بسیار حیاتی است ، گفت : باید با برنامه ریزی و اقدامات جامع در این زمینه بتوانیم آب کشور را راهبری نموده و از به وجود آمدن بحرانهای احتمالی در این زمینه جلوگیری کنیم.
وی همچنین تاکید کرد: ما در دولت تدبیر و امید کمترین تغییرات را در مدیریت اجرایی استان تهران داشتهایم و عمده این تغییرات موجود نیز شامل بازنشستگی و ارتقاء پرسنل بوده است.
کریمی در پایان با اشاره به اینکه شرکت آب منطقهای تهران در دوران تصدی «خسرو ارتقایی»، مدیر عامل پیشین، طرحها و پروژههای عظیمی را به ثمر رساند، اظهار امیدواری کرد: مدیر عامل جدید شرکت به عنوان نیروی متخصص و با تجربه در حوزه آب بتواند با قدرت هرچه بیشتر در جهت تامین آب شرب مردم استان تهران اقدامات بزرگی را به سرانجام برساند.