مقاوم سازی 15هزارهکتار از باغ های مرکبات هزمزگان
15هزارهکتار از باغ های مرکبات استان علیه آفت پسیل مرکبات مقاوم سازی شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکزخلیج فارس؛ معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان گفت: ردیابی،برگزاری کلاس های آموزشی برای بهره برداران و سم پاشی باغ های آلوده از اقدامات مبارزه علیه این آفت است. مرحله نخست مقاوم سازی باغ های مرکبات علیه آفت پسیل نیمه اسفند همزمان با رشد درختان و مرحله دوم اوایل بهار اجرا می شود. سید حسن حسینی زیارتی افزود: بیشترعملیات مبارزه باپسیل مرکبات درباغهای رودان،میناب،بندرعباس ،حاجی آباد و سیریک اجرا شده است.
آفت پسیل مرکبات با تغذیه از شیره گیاه بزاق سمی خود را وارد بافت گیاهی درختان می کند وبا اختلال در عمل فتوسنتر وبدشکلی برگ وساقه،خشکی برگ ها و درختان و در نهایت ریزش گل و میوه می شود.
وی گفت: پرنده بودن حشره ناقل پسیل آسیایی ،نبود کنترل شیمیایی به موقع در برخی از باغ ها و شرایط آب وهوایی استان ازمهمترین علل گسترش این آفت است. معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان افزود: این آفت از طریق میوه های خارجی که به صورت قاچاق و بدون نظارت و قرنطینه واردمی شود انتقال یافته است .
لیمو ترش ، پرتقال، لیموشیرین از مهمترین میوه های آلوده به آفت پسیل آسیایی هستند.
حسینی گفت:راه مبارزه بیولوژیک با آفت پسیل مرکبات استفاده از زنبورها وکفش دوزک است.
وی افزود: مهمترین خطر این آفت انتقال بیماری گرینیگ(میوه سبز) به مرکبات است . بیماری گرینیگ تهدیدی جدی تر از بیماری جاروک جادوگر لیموترش است که تمام مرکبات کشور را تهدید می کند و در مدت یکسال درخت را از بین می برد.
دو سال گذشته 4 اصله درخت مبتلا به گرینیگ در روستای سیاهو با علایم زردشدن برگها و باقی ماندن میوه در حالت سبز مشاهده و امحا شد.
بیش از 40 درصد از باغات مرکبات استان به آفت پسیل مبتلا هستند. سطح زیرکشت مرکبات در استان36 هزار و 861 هکتار ، باتولید 370هزار تن در سال است .