دکتر مریم کاشانیان:
کیست فولیکولار مانع از بارداری نمیشود
فوق تخصص زنان و زایمان گفت: کیستهای فولیکولار در طول زندگی زنان بهوجود میآید و خود به خود رفع میشود و نقشی در بروز ناباروری ندارد.
دکتر مریم کاشانیان در مصاحبه با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: کیستهای تخمدان ساختاری کیسه مانند پر از مایع هستند که در تخمدان قرار دارند.
وی گفت: اشتباهی که در جامعه نسبت به کیست های فولیکولار وجود دارد این است که این کسیتها با سندروم تخمدان پلی کیستیک اشتباه گرفته میشوند در حالیکه این سندروم مانع بارداری می شود اما کیست فولیکولار تأثیری در کیفیت بارداری ندارد.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: کیست های فولیکولار هنگامی که فولیکول در طی چرخه قاعدگی بیش از حد طبیعی رشد میکند برای آزاد سازی تخمک باز نمیشود و معمولاً در طی چند روز تا چند ماه خود به خود برطرف میشود.
وی با بیان اینکه انجام معاینه های سالانه توسط پزشک زنان برای دختران بالغ و زنان الزامی است افزود: در بیشتر موارد این نوع کیست ها علامت خاصی ندارد و فرد با تأخیر در قاعدگی یا بروز دردهای لگنی به پزشک مراجعه می کند که از طریق سونوگرافی لگن این کیست تشخیص داده می شود.
وی با اشاره به اینکه این کیست ها به هیچ عنوان خطرناک نیستند گفت: این کیست ها با جریان تخمک گذاری که در چرخه قاعدگی بهوجود می آیند و تا قاعدگی بعدی خود به خود ناپدید می شوند در غیر این صورت هم تحت نظر پزشک برای بیمار داروی ضد بارداری تجویز می شود که به تخلیه کیست فولیکولار کمک می کند البته این موضوع نباید موجب مصرف خودسرانه دارو برای بیماران شود زیرا تشخیص نوع کیست بر عهده پزشک است و نباید این کیست با سندروم تخمدان پلی کیستیک اشتباه گرفته شود.