سیمان سبز با استفاده از سرباره (ضایعات) برای نخستین بار به دست محققان ایرانی تولید شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مدیرعامل کارخانه سیمان سپاهان اصفهان گفت: 30 محقق در مدت سه سال، دانش فنی تولید این سیمان را بومی سازی کردند و کارکنان این کارخانه با خرید تجهیزات از شرکتهای خارجی و احداث تاسیسات لازم توانستند تولید این سیمان را به مرحله صنعتی برسانند.
محمد اسعدی با اشاره به اینکه تا پیش از این دراین کارخانه با ترکیب 25 درصدی سرباره و 75 درصدی کیلنکر سیمان سرباره ای تولید می شد گفت: متخصصان این کارخانه سیمان توانسته اند با افزایش میزان سرباره ذوب آهن در ترکیب سیمان تا میزان 50 درصد به تولید سیمان سبز دست یابند.
اسعدی افزود: دوام سیمان سبز نسبت به سیمان های معمولی سرباره از 25 به 100 سال و مقاومت آن تا 20 درصد افزایش و نفوذپذیری آن 30 درصد کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه این کارخانه سالانه یک ونیم میلیون تن سیمان سبز تولید خواهد کرد، گفت: با بهره گیری از این دانش فنی می توان سیمانهای خاص با کابری در سازه های استراتژیک همچون سدها، پل ها، اسکله ها و دیگر سازه های پیشرفته را تولید کرد.
وی مهمترین ویژگی تولید سیمان سبز را کاهش آلودگی های زیست محیطی عنوان کرد و افزود: سالانه در کشور 70 میلیون تن کلینکر تولید می شود که اگر همه کارخانه های سیمان کشور ازاین دانش فنی بومی سازی شده استفاده کنند کاهش 25 میلیون تنی مصرف این محصول در سال اتفاق خواهد افتاد.