معاون شرکت ابفا :
کمبود آب در چند کلان شهر ایران
معاون نظارت و بهره برداری شرکت آب و فاضلاب کشور گفت : شهرهای مشهد، اصفهان، کرمان، بوشهر با تنش آبی مواجه هستند.
حمیدرضا تشیعی در مصاحبه با خبرنگار
خبرگزاری صدا وسیما گفت : امیدواریم قبل از تابستان سال آینده با اجرای طرح های مدیریت مصرف، بهسازی چاه ها و قنوات، مدیریت فشار در شبکه توزیع، تکمیل رینگ ها و نصب شیرهای فشارشکن ؛ روند مصرف را مدیریت کنیم.
وی با اشاره به اینکه استان هرمزگان هم به دلیل کمبود آب مخزن سد میناب و شمیل و نیان در هفته گذشته با شرایط ویژه روبرو بود که تدبیر شد، افزود: امیدواریم تامین آب شرب بندرعباس را که این منطقه با کمبود منابع آبی مواجه است در تابستان آینده مدیریت کنیم.
تشیعی از مشترکان خواست با صرفه جویی در مصرف آب ، شرکت های آب و فاضلاب کشور را یاری کنند تا فشار کمتری به منابع زیرزمینی وارد شود و در تابستان سال های آینده بتوانیم مشکلات کمتری در زمینه تامین آب شرب داشته باشیم.
تشیعی به کیفیت آب در تابستان که مصرف نیز افزایش می یابد ، اشاره کرد و گفت: در تابستان سال های اخیر دمای هوا یک تا یک و نیم درجه به طور متوسط افزایش داشت و ریسک بیماری های مرتبط با آب نیز افزایش می یابد که این شرایط نگران کننده است.
وی اضافه کرد: به همین علت 800 آزمایشگاه آب تجهیز شده است و تعداد زیادی کارشناس متخصص کنترل کیفی آب نیز به موازات کیفیت کمیت آب را نیز مدیریت می کنند تا شرایط غیرمعمولی برای تامین آب شرب مردم اتفاق نیفتد.
معاون نظارت و بهره برداری شرکت آب و فاضلاب کشور با اشاره به اینکه کشورمان در منطقه خشک قرار دارد و 15 سال خشکسالی را طی می کنیم، گفت: میزان بارش ها در سال آبی کنونی نسبت به پارسال 57 درصد و نسبت به درازمدت 37 درصد کاهش پیدا کرده است.
تشیعی افزود: سازمان هواشناسی میزان بارش در ماه های آینده را نرمال پیش بینی کرده است ، بنابراین از نظر ریزش های جوی در مرز هشدار قرار داریم و وظیفه ماست که در شرکت های آب و فاضلاب شرایط را طوری مهیا کنیم که کمترین تنش را در تابستان سال آینده داشته باشیم.
وی گفت : برنامه جامعی تدوین کردیم که در اختیار شرکت های آب و فاضلاب است که شامل حوزه مدیریت تامین اضطراری آب و مدیریت مصرف و تقاضاست و طرح های کوچکی از ابتدای سال آبی امسال شروع شده است که بتوانیم در تابستان 96 مصرف آب را مدیریت کنیم.
تشیعی در زمینه تامین آب با حفر و تجهیز چاه های جدید افزود: هر استان بنا به نیاز خود این طرح را اجرا می کند که پارسال حدود 400 چاه حفر و کف شکنی شد و امسال نیز همین تعداد چاه حفر و کف شکنی شد چون با مشکلات جدی در تامین آب روبرو بودیم.
وی گفت: خرید آب از بخش کشاورزی و از منابع با کیفیت و استفاده از ظرفیت سایر ارگان ها که بلا استفاده مانده است از دیگر اقدامات شرکت های آب و فاضلاب در تامین آب شرب است.