گزارش/
بوی بد دهان رمزگشایی از مشکلات گوارشی
کمتر کسی پیدا می شود که دهانش بوی بد ندهد یا بوی بد دهان دیگری را احساس نکرده باشد، عارضه ای که نشانه اولیه بسیاری از مشکلات گوارشی است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، بوی بد دهان خود نوعی عارضه است که بیش از 50 درصد افراد هر جامعه به آن دچار هستند.
دکتر اکبر فاضل متخصص دندانپزشک در این باره گفت: بخشی از عللی که منجر به بوی بد دهان می شود به شیوه غذایی فرد و باید ها و نباید های غذایی اش بر می گردد اینکه یک فرد عادت به قاطی خوری دارد یا ندارد.
وی افزود: البته علل دیگری در بروز این عارضه نقش دارند که از جمله می توان به رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان و مشکلات زمینه ای همچون رفلاکس معده و بیماری هایی همچون دیابت اشاره کرد.
این متخصص بیماری های دهان و دندان با بیان اینکه اگرچه رعایت بهداشت دهان و دندان می تواند بوی بد دهان ناشی از مشکلات دهان و لثه را برطرف کند گفت: وجود برخی باکتریها در دهان به همراه باقیمانده مواد غذایی موجب تولید موادی در دهان می شود که حاوی بویی خاص و غیر خوشایند است که در این گونه موارد مسواک زدن سطح دندان نیز به افراد توصیه می شود حتی گاهی مراجعه به دندان پزشک برای بررسی پوسیدگی های دندانی یا حتی بررسی آفت و تورم لثه ضروری است.
فاضل افزود: در اینگونه موارد پزشک استفاده از محلول دهانشویه را علاوه بر مسواک و نخ دندان به فرد توصیه می کند که در رفع این بوی بد مؤثر است.
وی گفت: بوی بد دهان همیشه نشان دهنده مشکلات دهان و دندان نیست و میتواند زنگ خطری برای وجود ناراحتی های گوارشی در افراد باشد.
دکتر ایرج خسرونیا متخصص بیماری های گوارشی نیز در این زمینه گفت: زمانی که بوی بد دهان به علت مشکلات گوارشی بروز می کند، رفلاکس اسیدی معده به دهان و مری باز می گردد که در چنین حالتی مسواک و دهان شویه چندان کاربردی ندارد.
وی افزود: برحسب نوع تغذیه افراد، میزان اسید معده کم یا زیاد می شود و اگر دریچه های ابتدای مری شل باشد نمی تواند در برابر اسید معده مقاومت کرده و این اسید به مری و انتهای حلق باز می گردد.
خسرونیا گفت: سبد غذایی فردی که شامل انواع مواد اسیدی، چرب و سرخ کرده، چای تیره و قهوه و به خصوص افرادی دخانیات مصرف می کنند بیش از دیگران در معرض ابتلا به عارضه بوی بد دهان هستند.
وی در خصوص کاهش رفلاکس معده افزود: پرهیز از قاطی خوری و مصرف موادی که تشدید کننده رفلاکس و اسید معده هستند به همراه کاهش حجم مواد غذایی کمک می کند علل ناشی از مشکلات گوارشی در بوی بد دهان بر طرف شود.
خسرونیا گفت: استفاده از مواد غذایی حاوی فیبر نیز به افرادی که مشکل هضم دارند کمک می کند تا از رفلاکس در امان مانده و حتی در بدست آوردن باکتری های مفید دستگاه گوارش کمک می کند.
آنچه مسلم است بوی بد دهان نشانه بیماری های دیگر است که با اصلاح الگوی زندگی و بهبود رژیم غذایی تحت نظارت پزشک می توان آن را برطرف کرد.
گزارش از طیبه کارگر