پویشهای مطالعاتی جبهه انقلاب تعیین کننده پرفروشهای بازار نشر
مدیر عامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی گفت: پویشهای مطالعاتی جبهه انقلاب تعیین کننده پرفروشترینهای بازار نشر سال است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ میثم نیلی در نشست خبری بررسی وضیعت نشر کشور با بیان اینکه پویش های مطالعاتی کتاب و زندگی و روشنا اثر گذارترین برنامه ها در ارتقای سطح کتابخوانی کشور است افزود: یکی از تاثیرگذارترین گزینه های ترویجی و تربیتی در کشور بانوان هستند و کتاب هایی را برای مسابقات کتابخوانی انتخاب می کنیم که برای این قشر مناسب تر هستند.
وی با اشاره به این که در پویش کتاب و زندگی حدود 110 هزار نسخه کتاب در بازار به فروش رفت گفت: نرم افزار خواندنی ها که مشتمل بر 171 بسته پیشنهادی است و به محتوای کتاب ها می پردازد در بازار و با قیمت مناسب به فروش می رسد.
نیلی افزود: در شش ماه ابتدایی سال جاری تعداد ناشران بیشتری تمایل به عضو شدن در مجمع داشته اند و دفاتر تخصصی ما نیز برنامه ریزی های بیشتری برای هم افزایی میان اعضا انجام داده است.
وی همچنین به موضوع تغییر مدیریتی در مرکز فرهنگی شیرازه اشاره کرد و گفت: مدیر جدید این مرکز هماهنگی های زیادی را در دست اجرا دارد تا در میان گروه ها و موسسات ترویجی و تبلیغی هماهنگی برای تبلیغ کتب خوب جبهه انقلاب ایجاد کند.
مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی افزود: همه طیف های فکری در این سال ها نگران وضعیت نشر بوده اند و هستند، اما متاسفانه دغدغه ها مورد توجه قرار نگرفته است و به سمت بهتر شدن نرفته ایم و ما به وزارت ارشاد به خاطر کمیت گرایی افراطی حاکم بر آن منتقدیم.
وی گفت: تکثر گرایی در نشر تنها موجب ضربه زدن به محتوای کتاب و جریان فرهنگی کشور است و این را مدیران ارشاد به خوبی می دانند اما مدیران وزارت ارشاد برای اینکه در نمایشگاه کتاب به ناشری جایزه بدهند کمیت کارش را مورد توجه قرار می دهند و حاصل این کار تولید کتاب های کم ارزش، کم تیراژ و غیرفرهنگی است.
نیلی افزود: وقتی معیار اختصاص متراژ غرفه در نمایشگاه کتاب براساس تعداد کتابی است که هر ساله توسط ناشر تولید شده است معنایش این است که ناشر باید بی توجه به محتوا تولید کند و کاغذ مصرف کند.
وی گفت: حتی یکی از نویسندگان طیف روشنفکر در مصاحبه ای صریحا می گوید که 90 درصد تولیدات کشور در حوزه کتاب به درد نمی خورد، دیگر ما چه باید بگوییم؟ حاصل این پایین آمدن شمارگان کم شدن اثر گذاری فرهنگی کتاب هاست، با این حال هنوز تعداد کتاب های منتشر شده در کشور مایه افتخار معاونت فرهنگی است بی آنکه بگویند نتیجه فرهنگی این تورم عناوین در چیست.
میثم نیلی در ادامه به مسئله حمایت های وزارت ارشاد از فعالیت های شبه نشر و غیرفرهنگی اشاره کرد و افزود: گزارش رسمی منتشر شده از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرده است سه عنوان پرشمارگان نخست کتاب در فروردین امسال کتاب های کمک درسی با شمارگان مجموع 650 هزار نسخه بوده است و در ماه های بعدی نیز همین وضعیت را شاهد بودیم.
وی با بیان اینکه جالب است که متوسط شمارگان هر عنوان از این آثار کمک درسی 82 هزار نسخه است گفت: البته مشکل مربوط به ناشران کمک درسی نیست چون آن ها شبکه و کسب و کار خودشان را دارند اما ما به سیاست های وزارت ارشاد و مدل ارزیابی آن ها در چنین فضایی انتقاد داریم.
مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی در ادامه به مساله سیاست های تشویقی و تنبیهی وزارت ارشاد اشاره کرد و افزود: در سال های گذشته چه اتفاقی برای کتاب ها، ناشران و نویسندگان برگزیده در جایزه ای مثل جایزه کتاب سال رخ داده است و چرا برخی از کتاب های برگزیده در این جایزه هنوز شش سال است که در چاپ نخست خود هستند؟
وی همچنین به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در موضوع اهداف، سیاست ها و ضوابط نشر اشاره کرد و گفت: من، آقای وزیر، معاون فرهنگی ایشان و مدیرکل اداره کتاب را دعوت می کنم به این سوال پاسخ دهند که خروجی کارشان چقدر با این قانون در ارتباط است، اگر دولت بخواهد تنها بر خواست خود عمل کند، سنگ روی سنگ بند نمی شود؛ آقای وزیر باید پاسخگوی قانون و مطالبه گر عمل به آن باشد این حق ماست که قانون را بخواهیم و این کار را می کنیم.
نیلی افزود: وضعیت اقتصادی بسیاری از ناشران و کتابفروشان مطلوب نیست. کتابفروشی های باسابقه مذهبی و فرهنگی ما در آستانه تعطیلی هستند و هیچ اتفاقی برای آن ها از سوی دولت نمی افتد؛ آیا وزارت ارشاد و دولت در این زمینه وظیفه ای ندارند.
وی همچنین در زمینه هیئت نظارت بر ضوابط نشر گفت: کمیته ای نمادین ساخته شده است که هر از گاهی به صورت نمادین جلسه تشکیل می دهد، اما اکثر اعضای هیئت نظارت بر ضوابط نشر می گویند که به جلسه هیئت دعوت نمی شوند و آن ها هم که شده اند هیئتی فشل هستند که اطلاعاتی ناقص دارند.