به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تبریز امروز در جمع خبرنگاران گفت:در استان 10 مرکز مشاوره مراقبت های پرستاری در منزل وجود دارند که این مراکز ملزم به عقد قرارداد با بیمارستانها و مراکز درمانی شده اند تا با به کارگیری پرستاران دارای صلاحیت حرفه ای به بیماران در منزلشان خدمات دهند.
شیرزاد افزود:پرستارانی که در این طرح فعالیت خواهند کرد ملزم به گذراندن دوره آموزشی115 ساعته و کسب مهارت های عملی و دریافت پروانه صلاحیت حرفه ای با اعتبار 5 ساله هستند.
وی یادآور شد:مراقبت بالینی در منزل ضمن کاهش هزینه های درمانی از عفونتهای بیمارستانی که بیماران را تهدید میکند جلوگیری و بیمار را از حمایت های عاطفی خانواده بهره مند می کند.
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تبریز افزود : این طرح می تواند ضمن ارائه خدمات مطلوب به بیماران و خانواده های آنان درصد اشغال تخت های بیمارستانی را کاهش داده و باری از دوش دولت و وزارت بهداشت بردارد.
شیرزاد افزود:هم اکنون 9 دهم پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی در استان داریم و از 5 هزار 500 نفر پرستار شاغل در استان 15 درصد مرد هستند که باید برای رفع این کمبود پرستاران مرد را جذب کنیم.
رئیس سازمان نظام پرستاری آذربایجان شرقی نیز گفت:هدف این طرح ارتقای جایگاه پرستاران و فعالیت پرستاران ماهر و حرفه ای به طور مستقل و ارائه خدمات بهینه به بیماران است .
صفری افزود:شرط اصلی تحقق این طرح نیز تسریع در تصویب تعرفه های مراقبت پرستاری در منزل و حمایت سازمان های بیمه گر در این زمینه و دخالت دادن سازمان نظام پرستاری در اعتبار سنجی این طرح است.
وی گفت: متأسفانه برخی از بیمارستانهای خصوصی اقدام به بکارگیری افراد غیر حرفه ای و سوء استفاده از این افراد می کنند که در صورت تجدید نظر نکردن در رویه خود نام آنها را اعلام و از طریق دانشگاه علوم پزشکی با آنان برخورد خواهیم کرد.
رئیس سازمان نظام پرستاری استان همچنین از مراکز خدماتی و خیریه و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی که به چنین مراکز اجازه درج آگهی در زمینه تأمین و اعزام پرستار در منزل را می دهند گلایه کرد و افزود : این افراد تخصص و تجربه ای ندارند و نباید به عنوان پرستار در منازل حضور یابند.