در واکنش به طرح تشکیل ارتش اروپایی؛
نماینده روسیه در ناتو، تشکیل ارتش اتحادیه اروپا را غیر ممکن خواند
الکساندر گروشکو گفت کشورهای عضو این سازمان تنها می توانند یک ستاد مشترک ارتش راه اندازی کنند تا بدین وسیله بتوانند عملیات نظامی خود را برنامه ریزی و کنترل کنند.
به گزارش سرویس بین المللخبرگزاری
صداوسیما به نقل از خبرگزاری ایتارتاس از مسکو، نماینده روسیه در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) روز دوشنبه اعلام کرد ایجاد یک ارتش توسط اتحادیه اروپا، یک رویای دست نیافتنی است.
«الکساندر گروشکو» نماینده روسیه در سازمان ناتو با اعلام این مطلب افزود کشورهای عضو این سازمان تنها می توانند یک ستاد مشترک ارتش راه اندازی کنند تا بدین وسیله بتوانند عملیات نظامی خود را برنامه ریزی و کنترل کنند.
وی با اعلام این مطلب افزود: "بهترین کاری که آنها (کشورهای عضو اتحادیه اروپا) می توانند انجام دهند، ایجاد نوعی ستاد مشترک ارتش است که از کارکنان نظامی و غیر نظامی تشکیل شده باشد و وظیفه برنامه ریزی و کنترل همه عملیات نظامی را که اتحادیه اروپا در آن شریک است به عهده بگیرد. این، همان مساله ای است که آژانس های اتحادیه اروپا در اندیشه ایجاد آن هستند."
گروشکو همچنین گفت این نخستین باری نیست که اتحادیه اروپا تلاش می کند ارتش خود را ایجاد کند، و "تلاش های پیشین این اتحادیه در این راستا، به نتایج ضعیفی منتهی شد."
نماینده روسیه در سازمان ناتو در اشاره به مشکلاتی که در مسیر ایجاد ارتش اتحادیه اروپا وجود دارد، به طور خاص به مسائل و مشکلات اقتصادی اشاره کرد. وی در این باره گفت: "آنها (کشورهای عضو اتحادیه اروپا) باید صنایع دفاعی خود را با یکدیگر منسجم کنند، و نوعی ساز و کار به وجود بیاورند تا بر اساس آن، شرکت های دفاعی این کشورها بتوانند با یکدیگر همکاری کنند اما ما به این موضوع واقف هستیم که حوزه صنایع تسلیحاتی، بسیار رقابتی است."
گروشکو در اشاره به گمانه زنی های مطرح شده در خصوص خطر تهاجم روسیه به کشورهای حوزه بالتیک و فراتر از آن، گفت این موضوع فراتر از هر گونه منطق است. وی افزود: "هر گونه تردید در این خصوص که ما ممکن است طرح هایی تهاجمی را علیه کشورهای حوزه بالتیک در نظر داشته باشیم، فراتر از همه مرزهای منطقی است."
گروشکو گفت سازمان ناتو به برنامه های خود مبنی بر تقویت ارتش ادامه می دهد، و در اندیشه اعزام نیرو به شکل دائمی و نه دوره ای است. وی افزود: "در نتیجه، ما خود را در کشاکش نوعی منطق می بینیم که بر خلاف منافع بنیادین همه کشورها، از جمله کشورهای حوزه بالتیک قرار دارد. مایه تاسف است که در چنین شرایطی، هیچ شیوه دیپلماتیک یا سیاسی موثر نخواهد بود. این دنیا، یک دنیای غیر واقعی است."
وی ادامه داد: "تاسف آور است که در این میدان تبلیغاتی آمریکا، شاهد رویه های ناخوشایندی هستیم. هر مشکلی که رخ می دهد، در نهایت تقصیر آن به گردن روسیه انداخته می شود."
گروشکو همچنین در اشاره به دورنمای نظام امنیتی اروپا بدون حضور روسیه گفت دیر یا زود، ائتلاف ناتو متوجه خواهد شد که هر گونه تلاش برای ایجاد یک نظام امنیتی بدون حضور روسیه، ناموفق است.
نماینده روسیه در سازمان ناتو افزود: "یکی از مخاطرات، آن است که سازمان ناتو ثابت کرده است نمی تواند خود را با شرایط امنیتی جدید سازگار کند. با مد نظر قرار دادن تجربیات تلخ ناشی از اقدامات این سازمان، "تهدید بزرگ از ناحیه شرق" اکنون عامل پیش راننده انسجام و اتحاد است. با وجود این، اطمینان دارم دیر یا زود، این تفاهم به وجود خواهد آمد که تلاش برای ایجاد امنیت علیه روسیه، یا بدون حضور روسیه، بی فایده است."
وی همچنین تاکید کرد بسیاری از سیاستمداران در حال حاضر عقیده دارند کشورهای غربی باید "رویکردی واقع گرایانه را در قبال آنچه که معماری امنیتی اروپا، اوراسیا و اروپا-آتلانتیک را تشکیل می دهد، و نحوه پاسخگویی آن به نیازهای واقعی کشورها" اتخاذ کنند.
نماینده روسیه در سازمان ناتو افزود: "این موضوع همچنین شامل توانایی های واقعی کشورها مبنی بر تشکیل تیم در جنگ علیه چالش ها و تهدیدهای مشترک می شود."