تحرکات دریایی چین در آب های شرقی ،
چین و تمریناتی که بوی تنش می دهد !
یک ناوگان نیروی دریایی چین تحت هدایت تنها ناو هواپیمابر این کشور موسوم به لیائونینگ پس از عبور از جنوب تایوان وارد دریای چین شرقی شد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از رویترز ، مقامات پکن این اقدام نیروی دریایی چین را یک تمرین عادی توصیف کرده اند.
ناو هواپیمابر لیائونینگ که توسط پنج کشتی نیروی دریایی چین همراهی می شود، از نود مایلی جنوب تایوان از تنگه "باشی" که تایوان را از فیلیپین جدا می کند، عبور کرد.
مقامات ژاپن یکشنبه شب اعلام کردند کشتی های نیروی دریایی چین و ناوهواپیمابر لیائونینگ را در حال عبور از جزیار میاکو و جزیره اوکیناوا رصد کرده اند.
دولت ژاپن همچنین روز دوشنبه اعلام کرد تردد این ناوگان دریایی چین نشان دهنده تلاش چین برای تقویت قدرت نظامی خود در منطقه است و توکیو تحرکات و تلاشهای چین را در این زمینه با دقت دنبال می کند.
تنش ها با تایوان
چین روز شنبه از رزمایش نیروی دریایی خود در غرب اقیانوس آرام خبر داد و آن را تمرینات دریایی عادی توصیف کرد. تنشها میان چین و تایوان در این اواخر به علت گفتگوی تلفنی دونالد ترامپ برنده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و تسای اینگ-ون رئیس منطقه تایوان شدت گرفت. دونالد ترامپ پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در اقدامی که برای دستگاه دیپلماسی آمریکا کاملا غیرمعمول بود، با تسای اینگ-ون رئیس تایوان گفتگویی تلفنی داشت و با این کار خود واکنش تند دولت چین را برانگیخت. رئیس جمهور آینده آمریکا پس از آن نیز با سران کشورهای حوزه دریای چین جنوبی و چین شرقی که با چین اختلافات سرزمینی دارند، تماسهای تلفنی داشته است. ترامپ در عین حال با شی جینپینگ رئیس جمهور چین نیز تلفنی گفتگو کرده است.
ناو هواپیمابر چینی لیائونینگ که ساخت جمهوری شوروی سابق است، پیش از این نیز در برخی رزمایشهای دریایی در دریای چین شرقی شرکت کرده است. در سال دو هزار و پانزده وزارت دفاع چین تائید کرد این کشور ساخت یک ناو هواپیمابر را آغاز کرده است. مقامات چین تاریخ بهره برداری احتمالی این ناو را اعلام نکرده اند.
وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، سال گذشته در گزارشی اعلام کرد چین احتمالا در پانزده سال آینده به چندین ناوهواپیمابر دیگر مجهز خواهد شد.
پکن مدعی مالکیت بخش عمده دریای چین شرقی است اما سلطان نشین برونئی، مالزی، فیلیپین، تایوان و ویتنام نیز ادعای مالکیت بخشهایی از آن را دارند.
بسیاری از جزایر مرجانی اسپراتلی که موضوع مناقشه در دریای چین جنوبی هستند در گذشته زیر آب قرار داشتند اما چین مدعی مالکیت کامل بر آبهای این منطقه است و از سال دو هزار و چهارده نیز پروژه لایروبی عظیمی را برای ایجاد جزایر مصنوعی در این آبها به اجرا گذاشته است.